Nu știu dacă ți-am zis, dar când m-am mutat în casă nouă credeam că totul va fi perfect, mai ales că mi-am construit casa de la zero si am făcut-o așa cum mi-am dorit, sub atenta supraveghere, bineînțeles, a unui arhitect. Și a unui constructor, căci altfel nu se poate, nu?
Toate bune și frumoase în noua casă, până în ziua-n care am simțit că ceva era în neregulă, prea ne trezeam din somn cu nasul și gâtul uscat. Știi senzația aia, care nu mai este nici senzație, nici vis atunci când te trezești? Da, aerul era extrem de uscat, probabil si de la încălzire, de la faptul că pereții nu lăsau să intre umiditate de afară, sau poate chiar asa era aerul atunci.
Nu am găsit o explicație care să ne mulțumească, desi am tot cautat pe internet informații. Aerul era uscat, asta era cert, așa că am ales soluția oferită de un umidificator de aer, care chiar asta face: umezește aerul, aducându-l la un nivel normal. Nu face zgomot, aproape că nu-l auzi, modelul ales de noi are un design destul de futurist cu linii drepte, care se poate încadra perfect în orice locuință, spațiu birou, camer copii etc.
Acum am aflat că dincolo de utilitate, dacă alegi un umidificator care să împrospăteze aerul cu diferite arome, va fi și mai interesat, mai plăcut în casă, va crea o stare, un aer… boem, poate. Depinde de ceea ce-ți place până la urmă, alegerea-ți aparține.
Noi, eu și soția, am ales unul ”cu de toate” ca să zic așa, pe alb, Stadler Form, tocmai pentru că se încadra perfect ”în peisaj”, asociindu-se cu gusturile noastre, cu mobilierul, cu vibe-ul creat de acel difuzor de aromă încorporat și de aroma aleasă, desigur.
Ideea este că am descoperit o necesitate de care nu știam, pe care nu am mai experimentat-o la un astfel de nivel care să ne facă să ne achiziționăm un astfel de umidificator de aer. Până să ne mutăm, stăteam la bloc, chiar nu am simțit nevoia unui astfel de aparat. Bine, nici locuința nu era cea mai modernă, iar aerul de afară pătrundea destul de mult, fără a ne dori asta. Na, tâmplăria ușilor și a ferestrelor era de vină.
Confortul la care visezi, pe care ți-l construiești, îl gândești și-l pui în aplicare, poate fi diferit de la idee la produs finit, ca sa zic asa. Sunt niște pași de urmat pentru a fi cât mai aproape de idee, dar chiar dacă ai fi avut un decorator sau un arhitect de design interior, totul se mai ajustează pe parcurs.
Important este ca atunci când apare o problemă legată de casă, mai ales când vorbim despre o casă nouă, să alegem soluția potrivită, după ce cântărești opțiunile pe care le ai, după ce testezi si aduni opinii, pentru ca mai apoi să iei decizia cea mai corectă pentru nevoile tale.
După ce am reușit să găsim soluția pentru umidificarea aerului din dormitor, elegant și eficient, confortul de acasă s-a îmbunătățit, reușind să avem nopți odihnitoare.