Tehnologia tinde să se asemene din ce în ce mai mult cu un organism viu. La un moment dat, unul dintre dispozitivele electronice pe care le deții va părea că nu mai funcționează bine, ca și când s-ar fi îmbolnăvit. În acel moment, este nevoie să vorbești cu o persoană care poate afla care este problema și are pregătirea necesară pentru a o repara. Un fel de „doctor” de calculatoare. Totuși, oamenii au tendința de a minți în legătură cu motivul pentru care cred ca aparatul a ajuns în starea respectivă, la fel cum o fac atunci când medicul le pune întrebări pentru a stabili un diagnostic. Dacă te simți tentat să faci același lucru, iată mai jos care sunt cele mai populare minciuni pe care cei care repară electronice le aud prea des.
Top 3 minciuni pe care cei care îți repară computerul nu le mai cred
-
Nu spune că ți-ai restartat computerul dacă nu ai facut-o
La o firmă de service tech, se pare că cel puțin o dată pe săptămână o persoană minte că a dat restart la computer. Majoritatea problemelor minore în legătură cu funcționarea computerului se pot rezolva cu o simplă repornire a sistemului. Totuși, există persoane care, în loc să restarteze dispozitivul, preferă să mintă, ceea ce duce la întârzierea rezolvării problemei întâmpinate.
Aceeași soluție simplă este valabilă și în cazul unui modem, router sau imprimantă. În nouă din zece cazuri, un simplu restart este capabil să curețe toate acele „sughițuri”, acele erori de cod care îngreunează funcționarea dispozitivului tău. Dacă ai o problemă care nu se rezolvă astfel, abia atunci este cazul să te gândești să îți duci aparatul pentru a fi reparat de o firmă precum SALUT-IT, cu experiență în domeniu.
2. Nu spune că nu știi cum a ajuns acel virus în computerul tău
Știi cum ajunge computerul tău să fie virusat? Ei bine, este posibil să fi intrat pe site-uri pe care nu ar fi trebuit să le vizitezi și ai dat click pe link-uri pe care nu ar fi trebui să le accesezi. De asemenea, poate că ai descărcat un program dubios.
Este destul de ușor să eviți virusarea calculatorului. Pur și simplu, nu da click pe un buton sau un link care nu pare a fi de încredere. Nici măcar nu te întreba dacă ar trebui să îl apeși sau nu. Părăsește pagina îndată! Se pare că azi poți să contactezi un malware fără să intri pe un site discutabil. Dacă ai scris greșit adresa web a site-ului pe care vrei să îl vizitezi, este posibil să ajungi pe un web page care e plin de viruși. Așadar, atunci când tipul de la service te întreabă dacă știi ce s-a întâmplat, recunoaște-ți vina. Dacă știe sursa problemei, este mai probabil să știe și cum să scape rapid de el.
3. Nu încerca să le spui că ai primit computerul stricat
Dacă dispozitivul tău ar fi fost stricat atunci când l-ai primit, ai fi dat un telefon către echipa de suport tehnic în primele minute după ce ai încercat să îl deschizi. Cei de la service vor remarca semne că ai utilizat mult și bine aparatul, dovadă că acesta a fost funcțional. Vor observa faptul că unele taste sunt lucioase sau alte urme de uzură pe care doar un ochi antrenat le vede.
Acestea sunt doar câteva minciuni pe care persoanele care îți repară electronicele s-au săturat să le audă. Așa că, încetează să le mai spui, în caz că o faci. Astfel, nu te pui într-o situație și mai jenantă decât cea în care te afli, iar problema ta va fi rezolvată mult mai repede.
Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com