Expunerea corectă a produselor în supermarketuri este esențială pentru a determina consumatorul să facă achiziții și pentru a crește vânzările. O expunere bună trebuie să fie însoțită de material de tip POP (materialul promoțional care însoțește produsele de pe expozanți, care este fundamental în comerț), fără a deteriora prezentarea pe rafturile de tip gondolă. Prin urmare, expunerea este transformarea caracteristicilor produsului în beneficii pentru client.
În continuare, vă vom oferi 4 sfaturi foarte importante pe care ar trebui să le urmați pentru a realiza o expunere de succes a produselor și pentru a crește vânzările în magazinul dvs.
Partea frontală a produsului
Partea frontală a produsului trebuie să fie expusă astfel încât să fie vizibilă. În termeni simpli, partea frontală a produsului trebuie să fie îndreptată către cumpărător. Pare evident, dar dacă acordați atenție rafturilor din supermarket veți putea vedea câte produse sunt răsturnate sau răsucite.
Pragul percepției
Aceasta este lungimea minimă a raftului de care are nevoie fiecare produs. Dacă articolele sunt prea înguste sau prea mari, lungimea trebuie să fie de 20 cm pentru a putea fi percepută.
Adică este suprafața minimă pe care trebuie să o aibă un produs pe raft, astfel încât să poată fi observat corect de cumpărător. Imaginați-vă că, de exemplu, puneți un singur produs de la un brand românesc, printre alte două mărci care ocupă aproape întreg raftul, în mod clar nimeni nu l-ar observa.
Raftul este spațiul folosit într-o unitate comercială pentru expunerea produselor oferite clienților.
Nu trebuie să existe lipsă de stoc
Când vorbim despre lipsă de stoc, ne referim la absența produselor din magazin, deoarece stocurile au fost epuizate. Un lucru care pare atât de simplu poate avea de fapt consecințe mari, cum ar fi:
- Clienții pot schimba unitățile. Dacă nu găsesc marfa pe care o caută în acest magazin, vor merge la altul.
- Dacă lipsa stocului este frecventă, aceasta poate deteriora imaginea companiei și a mărcii. “Nu este niciodată nimic aici.”
- Nu se profită de un spațiu care pentru dvs. ca și retaileri vă costă. Un spațiu gol pe raft este un spațiu de care ar putea profita orice alt produs, ceea ce ar reprezenta mai multe vânzări pentru magazin.
Nu puneți prea multe mărfuri pe raft
Un alt sfat excelent pentru expunerea produselor în supermarketuri se referă la faptul că saturarea raftului cu multe produse poate determina clientul să creadă că nimeni nu le cumpără. Din acest motiv, este o idee mai bună să lăsați în mod intenționat goluri între unul sau două produse pentru a evita acea impresie proastă.
Acest punct este puțin contrar celor spune, anterior am vorbit despre faptul că trebuie să aveți grijă să nu existe stoc lipsă și acest lucru este foarte adevărat, dar acest punct se referă mai mult la faptul că rafturile nu trebuie să fie pline de produse. De exemplu, să zicem că în spațiul vostru destinat produselor românești, umpleți întregul spațiu cu borcane cu dulcețuri fabricate în România, până la limită. Este posibil ca oamenii să treacă prin dreptul rafturilor și să gândească „în mod clar nimeni nu le cumpără”, dar, dacă ar lipsi câteva borcane din față, ar crea senzația că cineva a achiziționat câteva dintre aceste produse.
În cele din urmă, produsele nu trebuie să dea impresia că vor cădea, adică trebuie să creeze o imagine de stabilitate. Prezentarea lor corectă permite magazinelor să crească vânzările. Exceptând faptul că trebuie să atrageți în mod intenționat atenția asupra produsului dvs., în acest caz, fără îndoială, un turn de produse care pare să cadă ar avea acel efect de diferențiere atât de necesar. Am discutat mult despre asta în acest articol despre cum să atrageți atenția clienților prin activarea unei mărci.
Dacă nu ați implementat încă aceste tehnici de expunere a produselor în supermarketuri, cu siguranță, ar trebui să începeți cât mai curând posibil. În felul acesta vânzările nu vor scădea, ci vor crește. Puteți pune în aplicare aceste tehnici de expunere, folosindu-vă de noi rafturi metalice pentru magazin. Pe acestea le puteți achiziționa luând legătura cu echipa Rafturi Metalice de la A la Z, care vă pune la dispoziție o gamă variată de rafturi metalice menite să determine consumatorul să își îndrepte atenția spre produsele expuse pe ele și să le cumpere.
Succes!
Imi place blog-ul, sa postezi mai des!
Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi!