VEZI varianta VIDEO, completa, a Articolului
Hei, la vremuri din astea în care suntem nevoiți să stăm mai mult în casă decât o făceam de obicei, e musai să facem din colțișoarele noastre de refugiu, unele confortabile. Sau cum ar zice ”englejii”: cozy, tea cozy, warm, homey, snug, friendly. Pe happiness, așa. 😉
Să nu uităm de mult mediatizatul din ultimul timp, care vine de la ”daneji” și norvegieni: hygge. Care înseamnă, conform Wiki (dacă minte el mint și eu): confortabil, plăcut, frumos, bun. Hygge are chiar mai multe conotații cum ar fi: protejat, intim, cămin confortabil, dulce, pitoresc, confort, mic, dar frumos, drăguț.
Chiar, la tine acasă cum e? Cum îi zici? Cum este coltișorul tău în care savurezi o cafea sau un ceai, poate citești o carte sau dai swipe right, right? If U Know What I Mean.
Răspunde, te rog, mai jos în zona hygge a comentariilor.
Eu zic ca este apoape imposibil sa nu avem un colțișor al nostru pe care-l trasăm virtual ca zonă de confort, prin care să nu treacă nimeni, să nu fim deranjați, cum vedem că face poliția cu benzile alea galbene: Police Line -Do Not Cross!
Apropo de asta, îmi aduc aminte acum de perioada în care am stat cu fetele mele in garsoniera. Băi nene, era bătaie pe colțișoarele astea cozy. Na, garsonieră, ce naiba să-i faci? Ajunsesem să ne punem plăcuțe cu REZERVAT din timp. Bine, glumesc, dar fiecare încerca, cumva, când ne strângeam toți în același timp pe-acasă, să fim noi cu noi înșine, fie și pentru câteva momente.
De când ne-am mutat la casă, ne-am tot amenajat ”colțișoare” din astea… hygge, cum ar fi de exemplu, biroul nostru (vezi și clipul video de mai sus)
Ok, noi cu noi suntem și la baie, ceea ce nu este deloc un lucru rău. Din contră, ar putea deveni și un loc confortabil și spectaculos cu accesoriile potrivite:
- prosoape delicate, pufoase, împachetate și așezate neglijent, așezate și asortate ca și culoare cu alte elemente din baie
- lumanari parfumate, aprinse, pentru o atmosfera relaxanta
- iluminat discret (de preferat LED pentru că este extrem de versatil) fie prin aplice sau banda LED inteligent ascunse pentru o lumină difuză, care să pună în valoare piese de mobilier sau cada de exemplu.
- o cadă cu un design romantic, sau liniar, minimalist, după preferințe
- plante ornamentale, pentru un plus de natură și culoare
- muzică de atmosferă, cada cu apă la temperatură potrivită, presărată cu tot felul de săruri parfumate, uuu… Ok, hai că mă duc să-mi pregătesc și eu baia, să mă relaxez și eu că nu mai pot. Poftă de hygge. Revin.
Până atunci te poți inspira pentru baia ta, AICI: https://favi.ro/produse/categorie/bai-si-toalete
…
Ok, gata! Unde rămăsesem? A, spuneam că e tare frumos să avem colțul nostru, zona noastră de confort, cum zice ardeleanul. Insă cum și de unde ne inspirăm să-l facem așa cum ni-l dorim?
Na, nu toți știm ce vrem, cum ar da bine, și decât să dai banii pe niște accesorii sau corpuri de mobilier fără a ști cum ar arăta împreună, indicat ar fi să-ți găsești IDEEA, conceptul, cum ți-ar plăcea să arate colțișorul tău, fie că vorbim chiar și de un colțișor de cameră, de living, de terasă sau balcon, de bucătărie sau dormitor.
Recunosc, eu arunc câte un ochi prin online, pe la magazinele ce prezintă imagini cu astfel de amenajări interioare, în funcție de ce mă interesează, iar vestitul Pinterest chiar face minuni (tip: găsești si FAVI.ro cu ceva recomandări).
Cam asta ar fi rețeta de început, ca să zic așa, apoi după ce rezonez cu ideea și mă pun cu mine și cu fetele de acord, începe căutarea elementelor ce vor alcătui viitorul spațiu încărcat permanent cu energie, dar energie din aia bună de tot, nu așa… Nu glumim cu energia buna, da?
Desigur, poți lua la picior magazine să vezi, să simți lucruri, cum sunt așezate în spațiu, să simți textura, să vezi dimensiunile, culoarea etc. Dar, înainte de asta, poți lejer, de acasă cu o cafea lângă, să te lași dus în spațiul ăsta virtual, pe oferte magazinelor de profil.
Cel mai la îndemână este motorul de de căutare mobila
FAVI.ro ( https://favi.ro/ ), care nu este numai despre elemente de mobilier. Poți găsi lejer cu ajutorul FAVI.ro, în cele peste 250 de magazine prin care ”scotocește” strașnic, după bunul tău plac, criterii și filtre:
- decorațiuni (tapete, ghivece de flori, ceasuri, flori decorative, oglinzi, rame foto etc.)
- textile (perdele, draperii, textile bucătării, textile copii, jaluzele etc.)
- iluminat (plafoniere, lampadare, becuri decorative, abajururi, iluminat pentru copii etc.)
- reamenajări (pardoseli, robineți, șemineuri, sobe, căsuțe de grădină, garduri etc.)
- grădină (mese, scaune, piscine, șezlonguri, grătare, picnic, bănci, canapele etc.)
- dormitor, living, băi, birou, camera copiilor etc.
Da, practic, FAVI este un fel de agregator de oferte care te ajuta să cauți și să găsești cele mai bune oferte și promoții de la o mulțime de magazine online (care pot avea și variante offline). Pe scurt, comanzi din confortul casei tale lucruri care îți vor face casa și mai mișto decât este acum.
Întotdeauna se vor găsi noi și noi idei de amenajare și reamenajare, să dăm un suflu nou unei încăperi, cu un nou vibe care să te facă să te simți bine, căci despre asta este vorba.
Dacă tot suntem aici de-abia aștept să mă apuc de amenajarea podului casei. Nu vreau să-l transform intr-un loc în care depozitez saci cu tot felul de chestii.
Dacă tot am lucruri interesante in acei saci, de care ne leagă amintiri, aș vrea să le dau viață, să le repun în ”scenă”, câștigând astfel un spațiu activ pentru tot felul de momente sau evenimente.
Am în plan să-mi fac in pod un set-up pentru clipurile video de pe canalul de YouTube, voi putea să ”rezerv” un colț doar pentru asta. Iluminatul va juca un rol extrem de important, și-mi va fi extrem de util să caut pe FAVI.ro, mai ales că site-ul lor este unul extrem de prietenos, bine structurat. Pe lângă proiectoare voi avea nevoie și de alte elemente de decor, cum ar fi cele doua dispozitive de iluminat cu LED:
Voi avea nevoie, desigur, de o ”masă de lucru”, poate un birou, poate chiar o măsuță, vintage (precum cea de mai jos), o veioză mică, chestii agățate de bârnele din lemn ale podului cum ar fi niște plante ornamentale din plastic sau naturale, în funcție de câtă lumină naturală voi avea.
Incă nu am o proiectul terminat, știu în mare cam ce vreau să fac, urmând să comand de pe FAVI.ro zilele următoare, după ce voi reuși să-mi definitivez ideile.
Ce se va întâmpla în podul casei, va rămâne în podul casei, da? Și probabil că se va vedea și pe canalul meu de You Tube. Măcar o parte.
Gata, mă duc să dau o pedală că este o zi frumoasă de toamnă, cam ca cea din 2017, de care am scris și aici:
72 de kilometri #cubicla – Toamna la pedală
Articol scris cu drag pentru FAVI.ro si SuperBlog 2021
sursa foto principala: canva
2 thoughts on “Idei pentru cele mai HYGGE locuri din căsuța ta – powered by FAVI.ro”