Nu știu exact de unde sâ încep, dar cum totul trebuie sa aiba un inceput… ă, tu te-ai uitat vreodată la serialul FRIENDS? Dacă ești fan înfocat știi cam tot ce mișcă sau e static în multele episoade ale sezoanelor.
Când spun static, mă refer la încăperile în care se desfășoară majoritatea acțiunilor, fie că este cafeneaua în care se văd, fie apartamentul lui Joey și Chandler sau al Monicăi, de vis-a-vis. O grămadă de gaguri, de replici extrem de bine spuse și multe râsete.
Nu cu mult timp în urmă, ne-am pornit la construcția unei case. Casa noastră. Niște planete s-au aliniat bine de tot, nici noi nu ne așteptam, și în vreo doi ani aveam căsuța noastră. Pentru mine, soție și fetele mele. Aici mă refer și la Zara, cățelușa de 4 ani, că și este tot fata noastră, desigur.
Ne-am dorit o casă normală ca dimensiuni, nu aveam un buget extrem de mare, dar era exact ce visam. Trec peste toate etapele construcției, sunt nesemnificative pentru ce vreau sa povestesc aici. Ne făceam planuri despre cum vom amenaja camerele încă de dinainte să punem prima cărămidă. Ne uitam pe toate site-urile de mobile, de amenajări, de idei, despre cum fac alții, care mai sunt tendințele, cum să mixăm mobilierul și culorile. GREU.
Greu, dar așa trebuie să fie o poveste de genul ăsta. Are farmecul ei, chiar dacă treci prin tot felul de furci caudine, faci bugete, refaci bugete, cauți promoții etc.
Nu voiam să apelăm la cineva care să ne facă amenajarea, preferând ca banii să se ducă pe elemente de mobilier, bugetul fiind destul de atent ales. Aici întâmpinam o altă problemă, știam cam ce ne place și era nevoie să găsim elementele de mobilier pe care să le punem împreună și să vedem dacă imagine afinală este chiar ne visam.
Aveam doar frânturi, eu vedeam ceva, soția altceva, fiecare avea în capul lui o anumită imagine, ne mai contram că poate nu este ok ce alegeam, să nu cumpărăm degeaba și apoi să fim nevoiți să facem retur… d-astea.
Cel mai tare voiam ca livingul – de tip open-space ce împarte spațiul cu zona bucătăriei, un hol mic și scara ce ducea la etaj – să arate aproape la fel ca-n FRIENDS; ca să revin la ce povesteam la începutul articolului. Ok, nu identic, dar ideea de a avea bucătăria în spatele canapelei, care avea pe o parte și un fotoliu, o măsuță ce le deservea, un lampadar, alte măsuțe pentru o parte a canapelei și fotoliu plus covor și alte elemente conexe.
Am căutat imagini din diferite sezoane pentru că se mai schimba mobilierul și voiam să vedem cam ce ne-ar fi plăcut, doar asta aveam la îndemână, era un fel de TOOL empiric care nu prea ne ajuta.
Până într-o zi. Suferința noastră avea să se termine. NU CREDEAM CĂ EXISTĂ AȘA CEVA! Fii atent…
Am aflat din surse blogosferice de Biano.ro . Care dincolo de faptul că este un motor de căutare mobilă și decorațiuni, are integrat un studiou în care poți așeza mobila aleasă de tine într-un spațiu, pentru a vedea cum va arăta într-un final.
Ok, mă mai jucam eu in Photoshop sau Canva, dar nu era ok, era prea peste mână și nu aveai totul integrat așa cum este aici, în plus aici în Biano Studio, câștigam mult timp pentru ușurința cu care găseam elementele de mobilier și aflam prețuri și alte informații.
Primul lucru pe care l-am făcut a fost să compun livingul mult visat din FRIENDS, să văd dacă pot găsi aici exact ce ne trebuie și care să se și încadreze în buget. A fost PIECE of CAKE, dacă mi se permite exprimarea. Uite de unde am plecat (vezi mai sus), și la ce am ajuns cu ajutorul aplicației BIANO.
M-am uitat în ochii soției și am citit speranță și liniște. Pe bune. În sfârșit, chiar puteam să ne proiectăm singuri amenajarea camerelor, fără emoții.
Ok, nu este instrumentul perfect, dar așa cum este este GENIAL!
Dacă s-ar putea face CROP pe fotografii, ori dacă s-ar putea șterge manual anumite lucruri din fotografii ar fi și mai bine. S[ te joci un pic cu perspectivele ar fi și mai și, dar toate la rândul lor.
Oricum, eliminarea AUTOMATĂ a fundalului din fotografii și decuparea elementelor de mobilă sau decorațiuni cu acuratețe, este din altă lume. Nici în photoshop nu ai o asemenea rapiditate, și mai trebuie să și plătești pentru soft. AICI este totul ONLINE, fără să instalezi nimic. Faci cont de utilizator și te apuci de treabă. Atât.
Limita ești tu și ceea ce-ți dorești, în rest ai totul la îndemână. La finalul proiectului poți exporta fotografia cu ceea ce ai creat, iar acolo, în Biano Studio ai toate elementele alese pentru a face comanda online.
Hai, gata, că sunt entuziasmat de acest TOOL și vreau să mai fac și alte proiecte pentru mansarda care a rămans nemobilată.
Încă. 🙂
Articol scris cu drag pentru Biano si SuperBlog 2021
Surse foto: biano, getty images
1 thought on “CUM mi-am făcut livingul de acasă să arate ca-n serialul FRIENDS?!”