Inainte de a citi articolul dă un PLAY la clipul de mai jos, să te duc un pic in vibe-ul meu, dar cu iz de parteneriat din ăla bun!
Desigur că totul început cu acea casă (depre care am mai vorbit și în alte articole) pe care am început să o construiesc în 2017. Da, casa la care visam în perioada în care stăteam într-o garsonieră de bloc, casă pe care am început să o construiesc fără a știi vreun pic ”cu ce se mănâncă” toată treaba asta, dar știam la ce să mă aștept.
Eram pregătit pentru ca orice lucru să meargă prost, de la procurarea materialelor (de exemplu, materiale pentru structură și fundație), la proiectare și mâna de lucru, constructorul propriu-zis sau aprobări și autorizații.
Știm cum se mișcă lucrurile când vrei să faci ceva așa cum trebuie, legal, logic și normal. Practic se mișscă după cum vor ele, după o ”regulă” pe care nu o știe nimeni. E greu, ”bănene, bă” Trebuie răbdare și nervi mulți de ținut în frâu.
În fine, trecând peste toate fast forward, am reușit să duc la bun sfârșit totul. Casa a fost gata, nu în timpii stabiliți, dar a fost gata, și nu cu puține peripeții. Mai ales că nu am știut la început cum să aleg o tâmplărie PVC, sau de ce instalații electrice este nevoie, Dar, ce m-a determinat să iau o decizie importantă au fost, atât un prieten apropiat, cât și situațiile prin care am trecut cu procurarea materialelor pentru casă.
Ok, știți că sunt blogger de mult timp și am mai vorbit despre Vindem-ieftin https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/ am făcut chiar și un clip video despre ei, despre mine, în fine… știu destul de multe despre ideea lor de business, despre planurile lor și despre oportunitatea pe care o oferă de a deveni partenerul lor francizat Depozit Virtual.
Asa că tot vorbind cu un bun prieten despre ideea asta de a negocia preturi si de a gasi materialele necesare la un preț corect, de a ajuta oameni așa cum am fost și eu, de a face lucrurile să meargă corect, el a decis să facă pasul ăsta înaintea mea, adică să gestioneze un astfel de Depozit Virtual.
Ok, dar DE CE să deschizi un depozit vitrual de materiale de construcții and stuff, și nu unul fizic, real, în care să intre oameni, să vadă ce ai pe stoc, să cumpere și să plece?
PENTRU CĂ ESTE AL NAIBII DE GREU! De-aia!
Și nu e rentabil, are riscuri enorme când în piață sunt jucători mari și FOARTE importanți, care au bugete de publicitate la care nici nu visezi. Adică fără un buget considerabil și să fii extrem, dar extrem de hotărât, să faci NUMAI asta zi de zi, an după an, nu ai cum să reușești.
Și nici asta nu-ți poate promite vreun succes în viitorul apropiat! Uită-te un pic la situația în care se află toată Europa acum și îți vei da seama rapid cât de volatil este TOTUL, că nu poți gândi strategii, că îți vei asuma niște riscuri, doar în ideea că… poate nu o fi chiar așa de rău.
Deci? Un gestionarea unui Depozit Virtual, devine o soluție extrem de viabilă în situația dată. In primul rând că nu ai un spațiu fizic în care să depozitezi materiale, să le manevrezi, să le stochezi, să ai nevoie de oameni și utilaje care să facă asta.
Practic tai din start niște cheltuieli fără de care nu ai putea funcționa în plan fizic. Gândește-te cât te costă un motosivuitor, câteva mii de euro bune, apoi trebuie om care să aibă atestat pentru a conduce așa ceva, asigurări pentru spațiu, pentru mărfuri, loc pentru a intra camioane pentru a lăsa marfa sau pentru a pleca încărcate. Complicat, așa-i?
Deci, e mai bine să te focusezi pe ce contează atât pentru tine cât și pentru client: marfă de bună calitate, livrată în timpul și locul convenit, preț negociat în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită – Vezi detalii
Gândeste-te, așa cum a calculat și bunul meu prieten, că atât în cazul unui depozit de materiale de construcții fizic, cât și în cazul unuia virtual ai la îndemână aceleași ”pârghii” pentru ca treaba să meargă bine: furnizori, clienți, consultanță, livrare și produse.
Cu mențiunea că în cazul depozitului virtual ai acces instant la cantitâți mari de produse versus cel fizic în care ești destul de limitat din punct de vedere cantitativ.
Ideea Vindem-ieftin, focusul lor de a deschide in 10 ani, organic, O SUTĂ de astfel de depozite virtuale în România, dar și CINCIZECI în Europa, mi se pare foarte tare și care-ți poate da aripi în a-ți începe călătoria asta.
Drept pentru care și eu mă voi alătura curând francizei, asemenea prietenului, mai ales că vreau să ajut oamenii care au fost în situația mea, când nu știam de unde să cumpăr, cât să cumpăr, ce preț e normal să fie o anumită cantitate și tot așa.
Să-i dăm drumul, zic!
Articol scris pentru Vindem Ieftin si SuperBlog 2022
1 thought on “De ce devii francizat Depozit Virtual?”