M-am dus ca să-mi bricolez ceva pentru casă la… MAM Bricolaj!

Nu stiu altii cum sunt, dar de cand mă stiu NU am fost pasionat de bricolaj. Ce e ăla bricolaj? Este de-ajuns să pomenesc câteva nume de de mari magazine cu brand puternic, ca să-ți dai seama despre ce vorbesc, INSA vreau să vorbesc de cei care au ceva “cojones” în treb’șoara asta. In speță… MAM Bricolaj.

Ei oferă ceva posibilități de a cumpăra tot felul de “obiecte” si unelte specifice bricolajului DAR au ceva in plus: te-ajută să bricolezi în stilul propriu. Tu vii cu ideea, cu schița, cu curcubeul din capul tău, despre ceea ce vrei tu sa creezi, iar cei de la MAM Bricolaj, asta vor face: îți vor îndeplini dorința! Ca peștișorul!

Iti vor pregati toate materialele necesare asamblării dupa ce in prealabil v-ați decis, împreuna sau separat, la ce veti purcede a făuri. Gândește-te că cerul este limita, desigur, DAR cine ar vrea sa construiască tot felul de nebunii încât să umple un spațiu până la cer?

”Ca să vin in ajutorul multor oameni ce se afla in “chinuri groaznice” din punct de vedere al ideilor si al ofertei lipsa de mobilier pentru… CASE MANSARDATE!”

EXACT! S-au construit, si inca se mai construiesc, atat de multe case cu mansardă incat cu greu poti gasi mobilier adecvat. In acest caz nu-ti mai ramane decat sa faci comanda de mobilier particularizat pe ceea ce ai nevoie, că nu o sa pui in vecii vecilor un sifonier drept, un sifonier normal, intr-o cameră masardată. Eventual un șifonier al naibii de mic, un șifonier pentru pitici. Ori il vei trage destul de mult înspre mijlocul camerei ca sa-i faci loc, încat o sa te intrebi daca nu cumva stilul asta o fi vreun curent nou, un trend pe care il promovezi fara sa vrei sau sa pornesti unul. 🙂

Gandeste-te numai cât de importantă este mobila intr-o casa mansardată! Gândește-te chiar cât de tare va fi sa ai un mobilier creat dupa schițele tale, dupa nevoile tale, dupa casa ta, dupa planurile tale si ale familiei tale. Ce obiecte de mobilier perfect functionale si interesante vei avea, incat ii vei face invidiosi si pe cei mai pretentiosi (cum ar fi copiii si sotia, desigur, ca tu mai inchizi ochii la o comodă care nu prea stă lângă perete).

 ”Cum ar fi să-ți meșterești chiar tu toate acestea? Adică, nu numai că vei face totul după planurile tale, dar vei fi un mare CREATOR al obiectelor de mobilier ce va vor schimba in bine, viata! Pe bune!”

Ia gandeste-te cum ii antrenezi pe cei mici pe langa tine, să faceți asta împreună! Sau, cum te va vedea sotia cand tu vei fi transpirat si concentrat ca treaba să iasă bine? Cine mănâncă o mâncare caldă, bună de tot, si cu ceva iz de dragoste presărat pe deasupra, huh? Cine? Tu, desigur!

Eu, de felul meu sunt destul de priceput in asambla destule chestii. Pe bune, nu ma laud! Prin casa, cam toata mobila  a fost asamblată de mine. Atat, nu am si conceput-o. Recunosc, am cam stat pe langa bunicul meu, pe cand eram mic, pentru ca avea un atelier utilat cu de toate, având în vedere ca a avut ca hobby apicultura, asa ca a avut nevoie de stupi pentru albine. Care stupi și i-a confectionat singur-singurel. Dupa niște schite găsite prin cărti de specialitate si-a confectionat, de-alungul timpului, peste 50 de stupi de albine!

beehive-2108642_1280

Din corpuri ce se puneau unele peste altele, ca in timpul culesului sa poate avea magazie de miere, dublă sau triplă! A bricolat singur, ajutat de mine, bineinteles. Avea rindea electrica, circular, ciocane si toporisti de tot felul, balamale, sarme, cuie, vopsele etc. Era atat de pasionat de ceea ce facea incat tot ceea ce crea el acolo, iesea perfect pentru ca voia sa fie perfect. Prea perfect, dupa parerea mea care sunt mai haotic asa, in anumite situatii.


”In momentul de față sunt sunt la stadiul de proiect al unei case. Va fi una mansardată, desigur, deci voi avea nevoie de mobilier bricolat in stiul care mi se potriveste, functie de nevoile mele, clar. Acum stiu pe cine ma bazez cand va fi sa fie timpul sa ne mutam.
MAM Bricolaj iți pot pregăti materialele pentru ORICE piesă de mobilier la comandă (indiferent, de forma, culoare sau dimensiune), apoi ți le trimit acasă!. E simplu! Prea simplu, chiar! Recomand!”

PS: mai jos, in clip, niste maeștri intr-ale bricolajului (NU) 🙂 s-au deplasat la MAM Bricolaj pentru a-si construi un suport de viniluri, pentru ca vinilului îi șade bine cu bricolatul, nu? Enjoy! Dacă ei au putut și tu poți! 🙂

photo credit: pixabay.com

Cum construiești un suport de viniluri

Am fost la MAM Bricolaj și-am construit suporturi de viniluri, profitând de faptul că la ei poți construi orice obiect de mobilier dorești. Doar le spui ce vrei să faci, iar ei te ajută cu materiale și indicații. Noi am vrut să facem suporturi de viniluri, pentru că nu prea se găsesc pe piață. 😀

Mai mult, dacă vrei să găsești un mod practic de a-ți petrece timpul liber, să știi că au niște cursuri numite „Școala de mobilă”, unde înveți să faci mobilier. Detalii sunt aici: https://cristianflorea.ro/suport-de-viniluri/

Posted by Cristian Florea on 10 Aprilie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.