Cum faci un retur la eMAG? Mai simplu si mai rapid decat ai spune… eMAG

Simplu! Despre toate detaliile (ca sunt multe) unui retur poti citi lejer pe site-ul eMAG, eu unul am experimentat comanda, livrarea si returul unui produs. Practic, am avut nevoie de o husa pentru un smartphone nou achizitionat (nu de la eMAG), in speta un Samsung A5 (2017). Cum noile modele aduc din ce in ce mai mult cu pestele de sticla de pe vremea bunicii, adica rotunjite, fragile si din sticla curbata. Fie ea chiar si Gorilla Glass 4, m-am decis sa ii iau o husa originala Samsung.

Zis si facut! Am cautat ce i s-ar potrivi mai bine, avand in vedere ca e un smart unibody caruia nu i se da jos capacul din spate si nu i se poate atasa, deci, o husa tip cover book cu capac spate cu tot, astfel incat sa fie toata treaba cat mai… slim. Am gasit ceva de la Samsung. Un policarbonat, un plastic care se atasa pe spatele telefonului si care avea si un capac cu o margine portocalie care lumina la notificari. Practic ecranul facea “ca toti dracii” la interior ca astfel lumina lui sa declaseze dunga portocalie.

So, se gaseste la noi? Cum nu? Gasesti pe site-ul eMAG. E numai 110 lei si cu o bratarica USB cado’. Nice! Taxa de transport 15 lei, daca o vrei mai rapid (de azi pe maine, gen) sau MOCA prin Posta Romana, dar tot destul de rapid. Cam in doua zile lucratoare. Plasat comanda, asteptat livrarea (se vede statusul si pe site, dar primesti si pe telefon notificare), ridicat comanda, incercat husa si… SI? Si, ce?

emag retur Toate bune, frumoase, interesante, dar… cam grosolane pentru un telefon slim ce urmeaza a fi purtat cu o deosebita gratie de o don’soara. Asadar, purcedem la retur? Pai, purcedem, cum sa nu! Cum facem asta? Pai, unele produse se preteaza la a fi trimise prin curier inapoi contra unei taxe de transport achitate de tine (in cazul meu era 15 lei), iar altele nu. Consulta site-ul eMAG pentru a vedea ce produse pot fi trimise prin curier si in ce conditii, si care pot fi returnate direct in showroom. Termen de 30 de zile.

Poti opta pentru banii inapoi in cont sau voucher de cumparaturi de suma aia (varianta online) sau bani cash vs. acelasi voucher daca mergi la showroom. Am ales varianta mersului in showroom, caci am unul in apropiere de mine (Crangasi). Mers, ajuns, parcat, intrebat “unde retururi?”, mers la desk retur, durat un minut pana a completat colegul de acolo niste date, neaparat trebuie sa aveti CI sau fotografie cu CI a celui ce a facut comanda, clientul, practic. Mers apoi, sus la Casierie sa iei banii, acolo mergi cu factura de retur si cu CI de care vorbeam. Ti se dau banii inapoi si… p-aci ti-e drumul! cum se zicea odinioara.

Retur la eMAG? Simplu! Desigur, nu neg ca exista si situaii speciale, mai ales cand vine vorba de electronice, dar teoretic si practic cam asa arata un retur fara dureri de cap, fara timpi morti si cu banii inapoi in buzunar.

 

photo credit: site emag

3 Replies to “Cum faci un retur la eMAG? Mai simplu si mai rapid decat ai spune… eMAG”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.