Poezie cu Tichie

Dalia Poleac – HELP THE ARTIST prima expozitie Pop-Up

dalia poleac

Da, exact asta am ratat. Am fost invitat de cei de la H2RO Genuine Communication Agency să particip la un altfel de eveniment, o expoziție la care mi-aș fi dorit să ajung, însă, din păcate planetele, alinierea lor, Elon Musk și alte câteva coțoflecorilești, m-au împiedicat să ajung la București.

Cu toate acestea am ales să pun aici câteva cuvinte și fotografii ”furate” de pe pagini și profiluri de fb ce au fost implicate în eventiment ca să vedeți și voi despre ce a fost vorba și… ce am ratat. 🙂

HELP THE ARTIST este prima expozitie pop-up – organizata „pe loc” – din Romania unde spatiul de co-creare este reprezentat de o camera dintr-un apartament cu mansarda din Bucuresti.

Ideea inovatoare de a organiza o expozitie de arta interactiva cu o durata de doar patru ore in propria locuinta ii apartine Daliei Poleac, artist vizual si consultant in tendinte pentru industriile creative.

 

Experimentul a avut ca scop promovarea conceptului de second hand media, a reciclarii si reutilizarii ziarelor si revistelor romanesti prin folosirea lor in procesul creativ.

Se propune o noua perspectiva asupra mesajului jurnalistic, aceea de suport artistic pentru identificarea si generarea unor mesaje noi, la fel de unice ca participantii la un astfel de eveniment.

Pentru facilitarea procesului co-creativ, artista a folosit ca punct de pornire sase concepte inspirate din numele unor publicatii romanesti vechi si noi: Adevarul, Libertatea, Gandul, Femeia, Viitorul si Universul.

„Pentru mine arta inseamna miscare. Creativitatea e aproape politica, iar forta noastra e in co-creare. Despre asta am vrut sa fie acest eveniment”, a explicat Dalia Poleac.

Pentru amenajarea spatiul de 15mp s-au folosit 67 de ziare si reviste romanesti si straine, 15 mp de hartie reciclabila, 250 de metri de banda adeziva, peste 50 de markere si carioci colorate.

Suportul media utilizat de participanti va face parte dintr-o expozitie mai ampla, devenind la randul sau suport pentru creatiile viitoare ale artistei si continuand, astfel, ciclul de reciclare si reutilizare. Zeci de bloggeri, antreprenori, freelanceri si prieteni ai artistei, persoane din industrii creative si nu numai, au raspuns afirmativ invitatiei si timp de patru ore o camera s-a transformat intr-un micro-cosmos de idei.

Fotografii de la eveniment, aici:

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Posted by Miluta Flueras on 8 Februarie 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *