Christian Tour – Startul tău spre experiențe turistice complete

Intro – Despre cum este să fii surprins cu adevărat

Ai numai 5 ore la dispoziție pentru a-ți pregăti tripul spre trei destinații din lume: Japonia, Iordania și Umbria (Italia). Ești pregătit pentru o aventură maximă?

Așa mi-a ”poruncit” Christian Tour pe un ton ce nu-l puteam refuza. Chiar dacă veneau din câteva cuvinte scrise pe mail, le-am recepționat ca Doroftei în lupta cu Balbi. Numai că eu am simțit palme, bune cât să mă pun în mișcare.

Cine e Christian Tour? Cel mai mare tour operator de vacanțe charter de la noi, d’oh!

Inițial am crezut că visez, așa că am făcut trei cruci mari cu limba pe cerul gurii, mi-am scuipat în sân, m-am dat trei pași înapoi și peste cap. 🙂 Cum nu m-am transformat în Făt-Frumos, m-am dus să-mi plătesc întreținerea crezând ca Adminul blocului are vreo glumă cu mine.

Nu era așa, mă jur! Văzând că gluma nu-i glumă, am tras aer adânc în piept, am pus unele sub altele, am adunat, am scăzut, cum am învățat la școală și am tras linie. Mi-a dat un rezultat de încă patru ore și jumătate rămase. Așa că încă o jumătate de oră am băgat 3 abdomene, două flotări și trei fandări, ca să-mi intru în ritm, asezonate cu una bucată bere artizanală. Not bad, nu? 🙂

Deci, mi-au mai rămas patru. Ce patru? Ore, nu beri. Am tras repede un clip pentru canalul meu de YouTube ca să las lumii ceva pentru posteritate si Like-uri, dar și ca să-mi anunț plecarea degrabă către niște zone pe care nu le-am mai vizitat… via Circuite Christian Tour, desigur.

Enjoy! Clipul? Este este chiar aici:


ROMA și Farmecul Umbriei la pas

Ei bine, la Roma am fost. Da, dar Roma nu-i în Umbria! Păi nu-i, dar acolo aterizezi și dacă tot ai ajuns în zonă doar n-o să treci pe lângă Fontana di Trevi fără să-ți tragi un selfie cu bănuțul pe care-l arunci în fântâniță și cu o italiancă mai focoasă decât Sabrina. (Psst! Dacă nu știi cine-i Sabrina, dă o raită pe Google. Well… cine a fost Sabrina, ca să fiu sincer) 🙂

Revenind, să nu treci tu pe la Colosseum? Să te minunezi de măreția arhitecturii romane? Sau să vezi pentru prima dată Columna lui Traian pe viu”?! Adică, dacă tot ai studiat-o atât în cărțile de istorie, n-ai vrea s-o vezi ”în carne și oase”?

Nu? Patru, stai jos! 🙂

Capitoliul și Pantheonul îți spun ceva? Nu? Dă-i cu search! Eu de-abia aștept să fac un Live pe Instagram de acolo ca să arăt lumii întregi, dar mai ales prietenilor, cu haștag #circuitechristiantour desigur, ce vor vedea în următorul nostru trip, împreună.DAR, am o surpriză MARE pentru ei! La întoarcere voi fi atât de plin de informație, entuziasm și cu experiența vizitării acelor locuri (care, culmea, sunt de pe planeta asta) încât ne vom planifica împreună următoarea vacanță. Parol!

Acum, dacă am tot dat-o cu Umbria p-aici, mă văd nevoit să menționez că dacă drumurile mele duc la Roma, mai mult ca sigur voi merge și la Vatican. Nu, că nu mă duc să fac vreo moliftă sau să mă spovedesc, 🙂 ci ca să aflu și să văd minunile alea făcute de mâna omului acum sute și mii de ani, că tot sunt adunate acolo în acel Stat în Stat, cum ar veni.

Căci pe când nici nu se inventase bine dalta și ciocanul ei făceau sculpturi ”vii”. Chiar, încă mă întreb cum de au reușit ca dincolo de rocă, vopsea, culori și pensulă să insufle artei atât de multă viață? Poate că acolo îmi voi afla răspunsul!

Sper ca timpul să mă lase să văd cât mai multe dintre aceste puncte de interes turistic, iar dacă e nevoie de energizare și odihnă, mă voi retrage la o bere bună și o porție de paste și/sau o pizza ca la mama lui Corrado Cattani acasă, probabil în Piața Navona sau Piața Spaniei. 🙂

Desert? Mai pot și desert!  ”Mama lui Cattani din La Piovra, îmi dați și mie un gelato cu cu salvie și zmeură? Am auzit că-i tare bun, de la niște fete de treabă de la agenția Christian Tour”.

 

Perugia și frumusețile, pe bune, ale Italiei

Teoretic și (un pic de) practic ar cam trebui să-mi înghesui cumva toate vizitele și poftele într-ale gastronomiei italiene în vreo 8 zile prin Umbria. Așa că după ce voi da gata cât voi putea din Roma, mă voi îndrepta spre Perugia, capitala regiunii Umbria, gustând pe drum din farmecul Italiei rurale. Ah, ce fotografii voi trage acolo!

Voi opri caii în Narni, pentru prima dată, ca să-i dau la adăpat în vechiul oraș fortificat, în timp ce pixelii mirrorless-ului meu se vor hrăni cu instantanee la Palatul dei Piori, Catedrala și Biserica Sf. Fracisc. Simt că voi trece și pe la Primăria din Narni, nu pentru a-mi lega destinul în varianta legală și parafată cu vreo frumoasă italiancă, ci pentru a admira arhitectura construcției ce datează din 1273.

După ce îmi voi lua căluții de lângă fântâna ce datează încă din 1303, voi porni un Live pe FB plin de entuziasm către Terni (sec. VII î.Hr.) oraș recunoscut pentru apele sale termale și important odinioară pe ”Via Flaminia”.

Sosit aici, voi trece pe la două basilici și-o poartă, dacă mi se permite exprimarea, din centrul orașului, cât să-mi fac curaj și să-mi pregătesc sculele pentru (sunet de tobe!) CEA MAI MARE CASCADĂ DIN EUROPA, Cascata delle Marmore cu o lungime de 165 de metri! Joac-o p-asta, bre!

Fie vorba între noi, dacă îți găsești o pozitie bună, cu Soarele în spate, vei prinde niște curcubee formate prin particulele fine de apă, ce vor lua multe inimioare pe rețelele de socializare, dar vei rămâne și cu amintiri pe care nu o să le uiți vreodată.

Ajuns în Perugia, după cazare, mă voi avânta pe străduțele încărcate de istorie ale orașului etrusc. Cu camera într-o mână și cu niște Baci Perugina în cealaltă pentru o bună rezervă de energie. Nu, Perugina nu este o bere, ci un brand istoric al produselor de patiserie italiene, iar Baci Perugina sunt niște praline cu un interior moale cu miez de alune și/sau cu alune crocante întregi, învelite într- coajă de ciocolată neagră. Ah, poftesc mai rău decât o graviduță! 🙂

Pentru că timpul mă presează (mai am două ore și jumătate până la plecare) și trebuie să-mi fac itinerarii și pentru Japonia și Iordania, mai amintesc de Palazzo dei Priori (unul dintre cele mai frumoase și vizitate obiective din italia) și de Cetatea orașului Perugia (Rocca Paolina), unde voi trage niște cadre special pentru vlog, cu multe informații istorice.

În Perugia voi mai trece și pe la Catedrală, Muzeul Catedralei și Fontana Maggiore, printre altele. Aș putea să stau mai multe zile aici, ti prego? 🙂

Zilele următoare din regiunea Umbriei mă vor găsi în Assisi (oraș-cetate), în Spoleto (cunoscut pentru festivalul de artă și muzică: Festivalul celor Două Lumi) unde voi încerca pe cât posibil să degust din cât mai multe delicii culinare, dar și să mă cufund în arome de cafea la terasele pe care le voi gasi acolo.

Ah, aș mai putea scrie încă ore bune despre ce voi mai face prin Umbria, dar o zi-două vor mai fi rezervate pentru Gubbio și Citta di Castelo, apoi Todi și Orvieto, cu întoarcere, deci, spre Roma, de unde voi încerca sa prind o cursă spre…

 

IORDANIA Experience – istorii și frumuseți SF

Voi ateriza pe aeroportul din Amman, mă voi caza și după ce-mi voi încărca toate bateriile pe care le car cu mine și ”în mine” mă voi arunca pe străduțele orașului caruia în antichitate i se spunea și Philadelphia, fiind construit pe 7 coline ca și alte celebre orașe: Roma, Atena, Lisabona, Istanbul, Madrid, Budapesta și… Iași. 🙂

Acum, dacă tot am plecat de pe meleaguri cu rădăcini romane, mă voi avânta spre a descoperi alte vestigii rămase de la acel vast imperiu care a fost Imperiul Roman. Aici, deci, ”vânatul din cătarea” camerei foto/video, va fi Citadela (fost teatru roman, așa cum ziceam), apoi ajuns în Jerash mai spre nord, voi vizita cu un turban improvizat pe cap, sper, Decapolis (cel mai bine conservat oraș roman), Templul lui Zeus, Teatrul de Sud și Teatrul de Nord, Oval Plaza, Catedrala Sf. Teodor și altele, dacă mai e timp.

Oricum trebuie să ajung la Qala at el-Rabbad o super-mega-fortăreață medievală din  Ajloun, unde voi trage niște cadre superbe, ca o pregătire pentru ce va urma când voi ajunge la Petra. Seara voi reusi, oare, să bag un Mansaf? Mai mult ca sigur!

Nu, Mansaf nu este un oraș, ci mâncarea națională a Iordaniei, un preparat care conține carne de miel fiartă-n supă de ”jammed” (care se prepară separat, chiar cu o zi înainte).

Dar, ca să ajung la Petra (pe lista monumetelor universale UNESCO încă din 1985), o voi lua pe Autostrada Regelui (veche de 5000 de ani!), cu popas la Muntele Nebo, să întreb dacă Moise e chiar îngropat pe bune acolo. Indiferent de răspuns, voi ajunge la Petra pregătit pentru a ”trage” din toate pozițiile cu toate aparatele foto de care dispun. Mă aștept să fie… stunning, monșer! (cum zicea și Catagiale) 😀

Comorile Petrei mă îmbie, de pe acum. Să nu uit să-mi pun în bagaj un trepied mic și unul mai mare, camera cu toate accesoriile, cardurile de rezervă și hard-disk extern și laptopul. De asemenea smartphone-ul va avea un rol important ca și cameră foto/video secundară pentru ușurința cu care îl pot mânui. Am pregătit pentru el o baterie externă de cu peste 12.000 mAh, deși mă bate un gând la niște celule fotovoltaice la cât soare va fi acolo.

Mormântul Obelisc, Canionul Siq, Tezaurul și  Siq el-Barid simt că vor stoarce din mine orice strop curiozitate așa că voi da tot ce-i mai bun din mine ca să mă întoc cu imagini cu adevarat unice și spectaculoase, numai bune de făcut wallpapere penreu device-uri.

Wadi Rum, Aqaba și Marea Moartă vor întregi periplul meu prin Iordania. După plimbări prin deșertul nisipos, ceaiuri aromatice oferite de beduini, golful Mării Roșii îmi va oferi un răgaz cu o climă ceva mai suportabilă iar zona stațiunilor de la Marea Moartă va fi extrem de interesantă si… relaxantă, sper. 🙂

Cireașa de pe tort, dacă pot spune așa, va fi El-Maghtas, locul în care a fost botezat Iisus Hristos, pe malul râului Iordan, locul în care profetul ilie s-a ridicat la ceruri și care are o semnificație majoră în trei religii: creștină, iudaică și islamică. De-abia aștept să aud tot felul de povestioare și să îmi pregătesc plecarea spre…

 

tokyo

JAPONIA – istorie și tehnologie în Țara Soarelui Răsare

Acum dacă tot mi-a mai rămas o oră până o iau din loc spre aeroport, zic să arunc niște vorbe și despre Japonia. Ca să știu ce voi vizita pe acolo, cum va fi mersul lui Mandache prin natură și tehnologie, ca să zic așa. Să fiu mai pregătit pentru orice decât ”Ross din Friends”. UNAGI! 🙂

Întrebarea mea e: cum ajung din Iordania în Japonia? Probabil că cei de la Christian Tour îmi vor da răspunsul sau vreo aplicație de pe smartphone. 🙂

Cumva voi ajunge eu în Tokyo, zic, capitala Japoniei. Să nu uit să întreb, totuși, de un tranzistor japonez, numai bun pentru un fan al seriei de filme BD, cu Dem Rădulescu. Presupun că Tonitza japonez, nu găsesc. 🙂

In Tokyo îmi voi pregăti picioarele, aparatura și cardurile bancare. Atât pentru vreo cameră nouă (vezi cardurile) cât și pentru Gradina Palatului Imperial din Tokyo, Templul Asakusa Kannon, Meiji Jinja (sanctuar sintoist) și probabil că o să mă cațăr până la etajul 41 al clădirii Tokyo Metropolitan Government la 202 metri înălțime, pentru a trage câteva cadre cu panorama orașului și a unui timelapse de mare efect.

Dacă plec din Tokyo, o voi lua spre Nikko, unde voi ajunge în vreo două ore cu unul dintre trenuri.Acolo mă voi afunda într-unul dintre cele mai spectaculoase sanctuare, Complex Toshogu, ce-mi va răpi puțin mai mult timp, dar o altă țintă în trip vor fi cascadele Kegonno-taki, dacă tot sunt acolo de la muntele Nantai.

Telecabină? Să mă cocoț și pe munte? Desigur, Parcul National Fuji – Hakone -Izu îmi va oferi o panoramă tare frumoasă asupra muntelui Fuji, munților Hakone, insulei Ohshimape etc.

Piratul din mine va face sublim trecerea spre orașul Kyoto, nu piesa lui Skrillex cu același nume. După ce mă voi îmbarca pe Pirate Boat Cruise de pe Lacul Ashi, odata ajuns in Hakone voi lua trenul spre Kyoto (cu Skrillex în căști).  Arrr, mate!

Acolo voi avea cazare și timp pentru a degusta ceva delicatese japoneze, o cafea, un ceai ”o” biscuite, DAR și pentru a vizita Templul Kiyomizu-dera, Templul Tenryu-ji (templu budist).

Finalul călătoriei de aprope o lună de zile, mă va aduce in Nara și Osaka. În Nara voi intra în Todai-ji (Marele Templu Răsăritean), în care îmi voi face un selfie, probabil, cu cea mai mare statuie a lui Buddha Vairocana din lume (măsoară 15 metri înălțime și vreo 400 de tone, o nimica toată!). 🙂

În Parcul din Nara, poate voi pune mâna și eu pe o căprioară. La propriu! Mereu mi-am dorit! Din cele peste 1200  de căprioare care se plimbă pe acolo, poate va veni una și la mine. Numa’ zic.

Înainte de a pleca acăsică, cu o grămadă de regrete că nu am stat și mai mult pe meleaguri japoneze, voi arunca un ochi de la etajul 40 al clădirii Umeda Sky Buildin, să mă bucur de panorama asupra orașului Osaka. Și cum de la ănălțimea aia o să am ceva gol la stomăcel, GPS-ul îmi va arăta drumul spre cartierul Dotonbori, ca să umplu acel gol de care aminteam mai înainte. E renumit, cică, pentru varietatea gastronomică. Voi testa într-un vlog ce probabil va ”lasa gura apă” multora! 🙂

GATA, mai am 5 minute ca să mă încalț! Bagajul este pregătit, actele le-am pus. Cardurile bancare le am la mine. Aparatura este o prelungire a corpului meu iar entuziasmul îmi dă niște fluturași în stomac ca în prima zi de întâlnire cu fata visurilor. 🙂

Italia? Iordania? Japonia? VIN!

UNAGI!

PS: ajutorul privind destinațiile si obiectivele turistice din articol, au venit din partea Agentiei de Turism Christian Tour. 🙂

photo credit (ușor prelucrate de mine): Dan Coscai (calatoriaperfecta.ro) și pixabay.com

Articol scris pe picior de plecare in nici 5 ore pentru Spring Super Blog 2018. 🙂


 

One Reply to “Christian Tour – Startul tău spre experiențe turistice complete”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.