Despre cum să dăruiești Emoții, Bucurii, Zâmbete și Dragoste

 

Totul pleacă, uneori, de la o floare… cu petale!

Mă jur că de când am avut prima prietenă pe bune, prima iubită, gagică, spune-i cum vrei, primul gând era la… flori! Da, ăsta era primul gând. Acum, ce vrei? Nu toți s-au născut așa Don Juani, ca mine, cu respectul și bunul simț curgând prin vene mai ceva ca o apă rece și repede de munte.

Pentru că-ți trebuie și oleacă de sânge rece în astfel de momente în care de obicei îți cam dă cu panică dacă ești unul neexperimentat, și asta încă de la primele acțiuni tandre de genu’.

Florile sunt cu tine, florile simt pericolul și poți spunea adio petalelor înainte de a ajunge cu ele la iubirea vieții tale, cum ar spune unii poeți. Cine ar vrea să ofere niște tije goale? Petalele-s…baza, ca să zic așa. Cum ar putea ea să mai facă treaba aia cu ”mă iubește, nu mă iubește” cu niște tije goale? 🙂

Să-ți povestesc ceva. Acum rămâne, cumva, între noi, să nu afle nevastă-mea. Bine, nu acum, că ea află oricum. 🙂 Se întâmpla cu mulți ani în urmă, probabil când Moise încă se mai chinuia să despartă apele plate de cele cu bule , sandalele nu se purtau cu ciorapi, la bărbați, iar femeile încă prețuiau dragostea adevărată și nu dădeau Like sau Inimioară la oricine. Așa credeam eu, cel puțin.

 

Ai grijă la țepi și n-o să-ți iei țeapă! 

In fine, eram în liceu, ce s-o mai dau de gard, aiurea. Anii ‘90 spre final. Tocmai ce mă despărțisem de o tipă cu care stătusem ceva timp, vreo 5 zile parcă. Căzusem de comun acord că nu avem niciun viitor împreună, chiar dacă trandafirul roșu pe care tocmai i-l adusesem încă părea plin de speranță și tot se dădea drăgăstos pe lângă ea.

I-am făcut un semn scurt țeposului să termine cu prostiile că era serioasă treaba, nu puteam trece peste faptul că mă prinsese cu o altă tipă și mă vedeam nevoit să-i dau drumul fetii, doar nu era să stea în calea fericirii mele 🙂 Nu a fost chiar așa, se înțelege, dar ca să dea bine la poveste trebuie să bagi și siropoase. (hai că m-am scos!)

Na, mi se aprinsese călcâiele după tipa ailaltă, cum s-ar zice, și deși nu era încă nimic concret între noi, eu eram deja cu-n trandafir în dinți lângă ea. Iubesc trandafirii, iar ei mă iubesc pe mine, desigur. Impreună, am iubit alte fete. Nu multe, dar semnificativ.

Cu tipa asta, povestea a devenit destul de serioasă la un moment dat. Se făcuseră vreo trei săptămâni și deja… ieșeam în oraș la cofetăre, gen. Pe vremea aia așa era. Era filmul sau cofetăria. Apoi parcul. Niște dulcegării, ce să mai…

La film erau dubioșenii cu Bruce Willis și van Damme, nu ca acum cu ”50 Shades”. Cofetăria era așa un fel de a spune, că doar nu tânjeai dupa clasicele amandine, cartof, eclere și savarine, că nu aveai ce alege. Era tensiune, emoție, priviri, fără telefoane și alte chestii care te-ar fi distras. A, și mai era și sucul, ofcors, ”Ieșim la un suc?” este The Best.

Noi doi, o masă, eventual o poezie scrisă pe un șervețel și omniprezentul trandafir ce stătea cuminte și-mi făcea cu petala, una dintre ele. Unde vreau să ajung? Ei bine,prima dată la inima ei, apoi targetul era… maică-sa. Dacă ai câștigat și mama, erai pe drumul cel bun.  Nu că ai fi ieșit și cu mama în oraș, dar lăsat mai mult ”pe-afară”, încredere, alea-alea. Eu vorbesc, care-s tată de fată? Hmm… fii-mea are 11 ani, mai am ceva timp de relax. Cred.

Fii bărbat, oferă flori și n-o să te ia vreodată cu… fiori

La mame, Prima Impresie contează? Ooo, și încă cum! Dacă pici trestul cu Prima Impresie s-a cam terminat. Nu te cheamă în vară să-ți dai corigența, nici la reexaminare, nu poți să dai nici șpagă, ești, practic… terminat.

Nu trebuie să fii ȚIPLĂ, dar nici țiplă să nu fie pe florile pe care ai de gând să i le oferi mamei!  Alege întotdeauna să ”Keep it Simple”, dar de efect. Să nu te prind cu ghivece și alte plastice! Iar alegerea florilor potrivite las-o pe seama specialiștilor, tu nu ai gusturi, nu uzi florile și crezi că margaretele-s mușețel.

Apoi, dacă nu ai destul de mult tupeu să te vezi cu ea față-n față, am un AS în mânecă pentru tine, ia-o ca pe UN SFAT prietenesc: acum ai oportunitatea să oferi buchete de emoție via livrări flori pe Online.

                                 sursa foro: pagina fb Interflora Romania

Te cam invidiez, să știi, pe-atunci în vremurile alea, nu aveai cum să o cârmești așa, dacă era musai să-i cucerești și inima mamei, plecai echipat de luptă. Acum poți aranja un pic terenul înainte de marea întâlnire.

Pe mine știi ce m-a salvat? Cum am făcut față situației și altor situații în care am mai fost pus? VIAȚA. Viața și oportunitățile pe care ți le oferă. Nu spune NU, aproape niciodată la chestii mai ciudate, care te pot scoate din zona de confort, alambicate sau mai știu eu cum.

M-am lecuit de ”frica de a dărui flori” sau cum s-o numi adrenalina aia care-ți distruge cugetul și funcționezi ca un laptop virusat și cu placa de bază arsă, cu puțin timp înainte de experiențele mele sentimentale.

Aveam o cunoștință care avea o florărie, un magazin, acum are și florărie online, iar de 1 și 8 Martie avea nevoie de ajutorul meu. Nu, nu la aranjat, ci la vânzare. EU? SĂ VÂND FLORI? Ăsta a fost primul impuls. Al doilea, i-a tras o palmă zdravănă ăstuia și am trecut la treabă.

Îți dai seama cât de multă lume am făcut fericit? Aveam clienți care veneau cu iubitele și le luau câte o floare, ceva nice. Aveam de la orhidee, trandafiri, garoafe, zambile și crizanteme olandeze, până la anthurium și ferigă. 🙂

Cine înmâna floarea, buchetul, ei sau eu? La câte fete, femei și bărbați nu am dat flori… ohoho, să tot fie!  Așa am scăpat de tracul ăla nenorocit și chiar am început să mă hrănesc cu bucuria sinceră a unei persoane care primește niște flori.

Ce te faci, însă, când vrei să dăruiești unei persoane dragi o floare și nu poți merge până acolo? Distanțele fizice pot fi enorme, așa că un livrator ce aduce flori la domiciliu sau la o adresă comunicată, pate face adevărate minuni și să stârnească bucurii și lacrimi în colțul ochilor.

Iți dai seama că după un așa episod, probabil ar fi trebuit să mă cheme Florin sau Trandafir, nu? 🙂 Nu, dar altfel a decurs viața mea și a fetelor, femeilor cu care am mai interacționat. De exemplu vecina de palier, care mai dădea cu mătura, o zambilă făcea minuni. Mătura toată scara, așa energie pozitivă transmit florile.

Ori, când am oferit fetelor de la blocul meu într-un an, câte o floare, de 8 Martie. Am stat în fața blocului, pe o bancă cu flori aduse de la Piața de Flori George Coșbuc din București. Am oferit bucurie, emoție, zâmbet și delicatețe. Am primit exact la fel. Un feedback nemaipomenit de frumos pe care ți-l recomand când simți nevoia de energie pozitivă.


Comandă online, e mult mai ușor… light ca un Mărțișor! 🙂

Acum ai oportunitatea de a oferi flori online. Interflora International (60 de florării România) este lider în livrarea de flori cam pe oriunde în lume. Vietnam? Tonga? Franța? Vanuatu sau Trinidad? Nimic mai simplu!

Oriunde s-ar afla iubita, amanta, mama, verisoara, fiica, șefa, mama-soacră, în lumea asta, Interflora poate livra flori și bucurie!

150 de țări, 58 000 de puncte de vânzare. Cum suna asta? Comenzile se dau prin site, la telefon sau din magazine către florăriile care sunt cel mai aproape de locul livrării, garantând astfel rapiditate și prospețimea florilor.

Peste 100 de ani de tradiție. In 1908, când la noi tocmai ce fusese cu un an în urmă Răscoala Țărănească, Max Hubner, un florar din Berlin, a început să livreze flori la domiciliu, în satul lui, dar și în satele vecine. Așa a început. 🙂

Tu când ai oferit ultima dată o floare fără o ocazie deosebită? Fă din orice zi, din orice moment, un prilej pentru a aduce un zâmbet sincer unei fete sau unei femei! Te rog.

Articol scris cu emoție, pentru SuperBlog 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.