Instacamp 2018 – Mai mult decât Tips & Tricks pentru Instagram

Despre evenimentul Instacamp organizat de Evensys, nu pot avea decât cuvinte de laudă. Pe cuvânt de (fost) pionier! S-a ținut la hotelul J.W. Marriott din București și, deși, a fost într-o zi de VINERI 13 (iulie), n-a fost deloc de ”groază”. Din contră.

Un eveniment cu peste 150 de bloggeri, vloggeri, influenceri și ce-or mai fi oamenii din online si social-media, ca să aflăm ”tainele” unei rețete de succes pe Instagram, care mai sunt tendințele și cum trebuie să ne reinventăm cu fiecare opțiune apărută nou în aplicație, cu IGTV-ul, cu Stories, cu GIF-uri…

Instagram –  o aplicație pe cât de simplă, pe atât de mișto gândită în simplitatea ei pentru a te ”juca” în cât mai multe feluri cu ea ca să atragi atenția follow-erilor, nu?

S-a vorbit despre AUTENTICITATE. Dar cu este atât de subiectivă și atât de diferită, această AUTENTICITATE poate lăsa loc numeroaselor interpretări. Fii Tu! Da, pot fi eu, dar poate ca nu atrage, nu vinde, iar dacă îți dorești cifre mari în spate, poate că ar trebui să inventezi un nou… eu, nu?

Au vorbit despre asta: Ana Morodan, Sânziana Negru, Radu Vâlcan, Nicolai Tand, Codin Maticiuc și Ileana Badiu. Un mix perfect de oameni, adunat de Cristian Manafu, gazda ”showagram-ului”, dacă pot spune așa.

De ce a fost un mix perfect? Pentru că dacă Radu Vâlcan și Nicolai Tand nu dau importanță prea mare conturilor lor de Instagram (crescând cumva prin prisma notorietății lor de pe TV) și nu au un program al postărilor, pentru Sânziana Negru, de exemplu, Instagramul este un fel de ”full time job” pe care-l face cu plăcere (astfel adunând peste 200k followeri).

Ana Morodan nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la FB, platforma pe care s-a consacrat, Instagramul dându-i bătăi de cap, mai ales că nu pare a rezona prea bine cu el, DAR încearcă, se reinventează, alege cu grijă și… îi iese.

Codin Maticiuc este el. Așa este el autentic, așa postează pe Instagram. Nu face nimic special, dar când a fost nevoie să crească a cerșit TAG-uri în stânga și-n dreapta, prin lumea lor mondenă. Așa au șansa de a crește împreună, destul de rapid și mult. Și tu o poți face, dacă apelezi la #cinetrebuie 🙂

Vali Bărbulescu și Alex Damian, ambii fotografi, au venti cu tot felul de idei, despre cum să fotografiezi, cum să folosești ceea ce ai ca să scoți maxim din ”shot-urile” tale. Desigur, Vali Bărbulescu (DJ, videograf, fotograf) joacă la un alt nivel de când a ajuns să fotografieze pentru mari vedete din lumea asta a fashion-ului. DAR, a făcut ce și-a dorit, cu un gram de noroc și multă muncă și inspirație.

Cum am văzut eu, evenimentul, pe scurt, așa 😉Nu există o rețetă, asta e clar, dar e musai câteva ingredinete de bază, restul este o atingere delicată de inspirație 🙂

Tips&Tricks pentru Instagram?

 • folosește toate hashtagurile de care poți dispune (30 maximum)
 • alege cu grijă hashtaguri care nu sunt banate de Instagram (shadowban)
 • sunt aplicații care generează hashtaguri, ismiră-te de acolo și testează
 • creează-ți propriul hashtag, ai nevoie de o identitate, să fii găsit ușor
 • folosește aplicații pentru a crea InstaStories (InShot, Unfold)
 • urmărește-ți audiențele (insights) cu ajutorul unui cont de business ca să știi cine te urmărește
 • poți folosi aplicații pentru a programa postări pe Instagram, la orele când ai reach mare
 • folosește-te la maxim de capabilitățile smartphone-ului și a camerei foto care devine din ce în ce mai bună, automatizată (unele cu AI – Artificial Inteligence)
 • editează-ți fotografiile direct în aplicația de Instagram, alege un filtru care să te reprezinte
 • Snapseed este una dintre cele mai bune aplicații de editare foto (inclusiv pentru fișiere RAW), dacă dorești să editezi înainte de a posta
 • Urmărește tutoriale pe youtube sau în online legat de editare foto
 • Folosește IGTV-ul, urcând clipuri video de până la 10 minute (sau o oră, în cazul celor mai mari instagrammeri) în format PORTRAIT, nu LANDSCAPE (finally, nu?)
 • O aplicație (pe care o folosesc de peste doi ani) de editare video direct pe smartphone, QUIK (by GoPro)
 • pune link in InstaStory câtre clipul tău din IGTV iar de acolo către o sursă externă (blog, youtube, website etc.)

Evenimentul a fost unul de succes, zic, având în vedere că fiecare a plecat cu câte ceva de acolo, o informație prețioasă despre cum să crească, să se dezvolte și să-și imagineze cifre mari pe Instagram.

”Absolutamente”, generația asta de tineri între 10 și 18 ani, vine extrem de tare din urmă, ei învățând nativ, cumva, să crească foarte tare pe segmentul lor, iar noi chiar trebuie să fim atenți la ei, să învățăm să redevenim copii, cumva, redescoperind această curiozitate pe care am pierdut-o pe undeva.

Țin să precizez și faptul că la eveniment ne-am simțit extraordinar de bine și prin prisma sponsorilor care au avut tot felul de activări, concursuri și produse delicioase: înghețată de tot felul de la Haagen – Dazs, Finn Crisp pentru cei mai delicați cu dieta, Laptele Maresi pentrucafele delicoase oferite de cei de la Capucciono Story și delicioasele sucuri Yo.

Promit să mai duc și data viitoare, poate chiar în calitate de speaker, dacă voi crește chiar atât de mult într-un an, zic!
Nu? 🙂

Follow me, so: https://www.instagram.com/mandacheofficial

 
 

 

2 Replies to “Instacamp 2018 – Mai mult decât Tips & Tricks pentru Instagram”

 1. Bre, dar repede mai scrii matale despre evenimente și alte alea. Înainte de toate, la capitolul ăsta stau cel mai prost. Trebuie să scriu și despre Instacamp. Acuși m-apuc, îmi făcuși poftă de scris și povestit. 😀 Ne mai vedem și la celelalte, ăfcors!

  1. Teoretic as vrea sa scriu si mai repede, la cald, ca apoi uit si pierd din vibe. Eu tot asteptam despre Legion la tine, am uitat sa te intreb cum a fost.
   A, si la I n s t a c a m p am luat si bicla de Yo, cum sa nu scrii? 🙂 Numai ca am scris inainte sa aflu. Vezi cum se aliniaza niste chestii? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.