”VIA – Împreună” PRIMA aplicație mobilă pentru tinerii afectați de cancer din România

Tu ai auzit de VIA – Împreună? Nu? Nici eu, până de curând. Noroc că am in jurul meu oameni faini care mă trag de mânecă atunci când este nevoie să aflu de lucruri cu adevărat foarte frumoase și înțelepte. Apoi să afle și alții care îmi citesc cuvintele sau mai aruncă un ochi pe social-media. Mulțumesc Kooperativa 2.0 pentru asta.

VIA – Împreună (așa o vei găsi pe iTunes și GooglePlay) este o aplicație de mobil, de smartphone. PRIMA aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Mai precis, tineri bolnavi de cancer sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este pregătit.

Pentru ei este gândită şi creată această aplicaţie. Ca să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei.Știu că este extrem de dureros și foarte greu de trăit o astfel de experiență. Niciodată nu am putut scrie cu lejeritate când a fost vorba de această cruntă boală cu toate formele ei. Trebuie să trecem dincolo de drame, să reușim să aducem alinare, răspunsuri și speranță. Sper ca această aplicație să ajute cât mai mult astfel de tineri afectați de această cruntă boală.

Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de înfruntat un diagnostic precum cancerul. Asociaţia Little People România a observat cu ce probleme se confruntă aceşti tineri adulţi care sunt diagnosticaţi cu cancer şi au venit în ajutor lor cu aplicaţia mobilă VIA unde sunt tineri cu aceleaşi probleme ca ei.

VIA este prima aplicaţie mobilă (produsă de Asociația Little People cu sprijinul Lidl România) concepută pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se luptă cu diferite forme de cancer, dar şi pentru a-i ajuta să înfrunte singurătatea.

Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.

De asemenea, pot lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.

Aplicația este cu atât mai utilă cu cât aproape nimeni nu vorbește de drama prin care trece, pe rețelele clasice de socializare. Sper ca această aplicație aflată la început de drum (în momentul de față sunt un pic peste 100 de download-ări) să-și atingă menirea. să fie pansamenul ăla bun de pus pe rană, cel care va încerca să vindece măcar la nivel psihologic, să creeze speranța și energie pozitivă care până la urmă s-ar putea să fie cel mai bun remediu pentru a combate această boală.

Sincer, aș vrea să văd cât mai puține download-ări ale aplicației, dacă înțelegi ce vreau să spun. Un counter care să tindă spre zero, ar fi cel mai frumos lucru. Oameni care să nu mai aibă de suferit din cauza bolii, este un vis la care încă se mai speră.

Așa că dacă ai trecut printr-o astfel de experiență, sau chiar trăiești una, să știi că ajutorul poate veni doar la un tap (atingere) distanță. Încearcă noua aplicație și mergi mai departe. Sincer, cred că o astfel de conexiune între tineri, oameni este cu adevărat bine venită, în contextul rețeleor actuale de socializare care sunt pline de oameni prefăcuți și ahtiate după un banal Like.

via impreuna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.