#acelmoment când ești îndrăgostit iremediabil de un sunet de calitate

Dacă mă întrebai în urmă cu vreo 20-25 de ani…

(Oh, God, chiar așa bătrân sunt?) …ce boxe aș prefera la mine acasă, cel mai probabil că aș fi răspuns că îmi doresc unele puternice. Unele care să fi dărâmat tencuiala și țurțurii din ipsos de pe pereții și tavanele vecinilor. Na, eu o ard de prin 1994 mai pe Prodigy, așa, deci… mă-nțelegi? 😉

Tot cam pe atunci îmi făcusem eu un sistem empiric de difuzoare și boxe pe care le înșirasem prin toată camera. Nu erau două la fel, dar se auzea destul de ”surround”, Sau cam așa ceva. 🙂 Probabil că cineva a văzut asta la mine și a patentat sistemul audio 5.1 înaintea mea. Ei bine, aveam vreo cinci difuzoare, dar pot băga mâna în foc și pentru vreo șapte, cine mai știe?

Nu se auzeau ele prea tare, unele distorsionau mai mult decât altele, dar la vremea aia nici nu aveai de unde alege altceva. Noroc că aveam un bun prieten care avea o boxă imensă, una de era a lu` ta-su de când concerta live pe scena liceului, veche dar bună. Difuzoare rebobinate, dar cu diamentru mare și rezonanță bună în cutioiul ăla. Life!

Nu de puține ori mă duceam să casc gura, și cel mai probabil rămâneam cu gura așa mult timp, pe la magazinele din zona Unirii, printre primele magazine cu echipamente electronice de brand. De-acolo mi-am luat primul walkman care se auzea stunning pe casetă audio. Era genial! Multe baterii AA a mai mâncat walkman-ul ăla. 🙂

Smart TV-uri și sisteme audio Hi-Fi performante, doriți?

Revenind în zilele noastre, în plină eră 4K a televizoarelor, e musai să ai și un sistem audio performant pentru o experiență desăvârșită. Nu mai merge cu difuzoare la mâna a doua, întinse prin casă, chiar dacă le mai poți conecta la un amplificator și TV prin mufe jack de 2.5, ca pe vremuri.

Fie vorba între noi, sunt pe cale de a mă muta în casă nouă. Casă pe pământ, cum se zice. Fără să mai sperii vreodată vecinii de palier sau scară. 😉 Da, părăsesc garsoniera în care aveam un TV de 80 cm diagonală și un sistem audio 2.1 de vreo 10 wați putere pentru că nu voiam să deranjez vecinii de pe scară prea mult, că iar mă arăta admin-ul cu degetul la ședințe.

Acest echipament va rămâne în garsonieră, dar pentru noua casă am deja lista de cumpărături pregătită. Am citit review-uri, am mers prin magazine, am încercat și am comparat. Ce a rezultat?

Păi pentru living, voi opta pentru un Smart TV OLED sau QLED cu o diagonală de peste 152 de centimetri, iar ca sistem audio voi avea un amplificator de 150 de wați, la care voi atașa Boxe Indiana Line Nota 550 X, pretabile și pentru party-uri în familie. De la AVmall.ro, desigur!

Boxa Indiana Line Nita 550 X, este o boxă de podea pe 3 căi, cu difuzor woofer de 135mm si mid-woofer de 135mm, cu con armat de Polipropilena și tweeter de 26mm dome cu magnet neodymium si ventilator radial este creată special să redea frecvențele joase, medii si înalte cu o dinamică desăvarșită într-o cameră de audiție. Sună bine? Așteaptă să auzi și-n realitate!

      Indiana Line Nota 550 X

Sunet la un nivel incredibil de bun? Se rezolvă.
Dintr-un click!

Filmele și muzica de pe YouTube sau orice altă aplicație de muzică audio, își vor face simțită prezența nu numai în timpane cât și-n suflet, asta e clar. Cum ziceau și Șuie Paparude pe piesa ”Pentru inimi” în urmă cu ceva ani:

”Pentru că muzica ajunge, din difuzoare până-n sânge.”

Sunt sigur că datorită boxelor alese cu greu din multitudinea de produse oferite de cei de la AVmall.ro, voi avea o experiență la superlativ în fața TV-ului și numai, dacă adaug un living care va vibra la o  excelentă calitate a sunetului. Facem un test împreună?

Acum, dacă tot am ales niște boxe pentru living, mi-am permis să aleg din oferta celor de la AVmall.ro și niște difuzoare de perete. Da, voia avea prin toată casa BOXE DAVIS ACOUSTICS 100 RE, pentru a avea un sunet uniform prin toată casa atunci când voi dori să pun muzică de atmosferă, de chill out, de relaxare sau sunete din natură.

Imaginează-ți cum ar fi să se audă în toată casa, iar sunetul să nu vină doar dintr-un singur loc? Aceste boxe sunt fabricate în Franța și promit o calitate a sunetului extrem de bună, chiar dacă vor fi inserate în pereți. Pentru asta sunt concepute. Date tehnice? Uite câteva (pentru o singură boxă): 2 Way speakers, music power : 80W, Components : 5,25″ Kevlar woofer + dynamic pivot tweeter, frequency : 50-20 KHZ.

                                                     BOXE DAVIS ACOUSTICS 100 RE

Sincer, nu cred că aș mai avea nevoie în viitorul apropiat de ceva. Poate de vreun sistem audio 5.1 pentru camera de distracție din podul casei care va fi amenajată cândva în caz că vom mai băga vreun joc pe consolă sau chiar filme ca să nu deranjez ceilalți membrii ai familiei în living. Tot la AVmall.ro poți găsi și astfel de echipamente, pe lângă multe altele.

Te las acum că am un pic de treabă cu aranjatul viitoarei case. Mai am niște idei și tare mi-e că mai trag o fugă până în showroom-ul AVmall.ro pentru că este unul dintre puținele cu adevărat profesionale din domeniul audio-video, de la personal și până la diversitatea produselor de calitate, oferite.

 

CHiar dacă ți-ai luat sau nu echipament audio de la magazinul amintit, las mai jos, BONUS, o piesă numai bună de testat niște boxe și amplificatoare, creată de DJ-ul din mine. Clipul este în FullHD la 1080  cu 60 fps si este un colaj cu care poți testa și un TV FullHD.

K!ckDeeJay ai legătura la platane. Pe bune! 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.