Furnicături… începe Super Blog (mă mănâncă-n taste)

Incepe iar concursul ăla beton, cu bloggeri, influenceri, youtuberi, scriitori, mari cărturari, poeți pereche sau ne, glumeți, serioși, foarte serioși, talentați, extrem de talentați, dar și extrem de ne (unii), păguboși, vorbăreți, prea vorbăreți, gălăgioși, prietenoși, drăguți, drăguțe, frumoși și frumoase, moldoveni, craioveni, olteni, ilfoveni, constănțeni, consăteni, mămici, graviduțe, tătici, copii, adolescenți etc,

Hai că mă întind și o să-mi sară lumea-n cap că-i bag pe toți în aceași oală, că nu pun virgula cum trebuie, sau că mi-a sărit cratima, că de ei de ce nu am amintit.  Anul ăsta am lasat-o cam jos cu scrisul, poate ca mi-am și dorit cumva o pauză, un moment să mai văd care mai e treaba cu scrisul ăsta, cine mai citește, dacă mai are cuvântul scris o oarecare putere în lumea asta grăbită, care nu vrea decât să consume fraze scurte cu imagine fie statică, fie în mișcare.

Da, intr-un video de un minut poți spune multe, mai multe decât intr-un articol de 2k cuvinte. E ceea ce-și doresc și brandurile, mai puține vorbe, cu țintă, catchy, insane, stupinde, grotești, îngrozitor de proaste, dar care… să atragă atenția, să vândă, să se audă, să se rețină și să se asocieze cu o imagine, cu o acțiune vizibilă, servită, nu închipuită și născută din cuvinte și creierul a mii de oameni in mii de feluri. O imagine, un cuvânt, simplitate. Cuvânt -Cheie. Ha!

Nu avem timp, nu mai avem timp, nu avem timp nici să scriem, nici să citim, dăm swipe sau scroll și ne oprim tâmpiți la câte un story cu un GIF care e coborât din anii 90, dar e în trend bine de tot in 2020. CIne mai citește un articol? O bazaconie? O invenție puerilă sau o născocire a dracului de mișto? Un advertorial? Ce e ăla? Reclamă pe față sau mascată? Ăsta vorbește pe bune?

Stop. Rewind. Incepe SuperBlog din 1 octombrie. Mă bag. Bagă-te și tu dacă ai sânge-n instalație și te mănâncă la tastatură. A, și dacă ai și timp. Dacă n-ai, n-ai.

Premii și alte alea? Intră pe site și o sa vezi despre ce e vorba. Pe mine m-au convins și anul ăsta. Mai că-mi vine să cânt, cam ca anul trecut. 🙂

One Reply to “Furnicături… începe Super Blog (mă mănâncă-n taste)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.