Ocolul Pământului Rotund în 79 de zile GENIALE

In primul rând, este despre plecare. In al doilea rând este despre ea, iar în al treilea rând este despre lumea asta.

S-o luăm pe rând, zic.

Păi, dacă e vorba despre plecare, nu poate fi vorba decât despre turism, dar nu forma aia de turism pe care o preferi, cu fundul în scaunul autocarului, ghid și papa bun la ore fixe. Nu, este despre o nebunie mai mare ca a lui Salam (dacă există, așa ceva). O să încerc ceva ce nici măcar Jules Verne nu credea că e posibil: Ocolul Pământului în 79 de zile!
Lui i-a ieșit, teoretic, în 80 de zile. În scris. Eu o voi face practic. De ce 79? Pentru că așa mi-ar plăcea să fie. O experiență de cât mai lungă, nu ”pe repede înainte” cum zice francezul (ba-dum-tss!)

Pentru a-mi stabili intinerariul, și pentru a dovedi că Pământul nu mai e plat, o să am nevoie de cei de la Christian Tour. Na, că am zis-o! Reclamă? Not, dar de undeva trebuie să încep și așa îmi va fi mai ușor de gestionat. Nu e ca și când ai pleca numai în vreo două-trei țări și apoi te întorci la bază.

Deci, deja de vreo două zile caut ceva circuite exotice Christian Tour tocmai ca să nu intru într-o zonă din aia plină de lapsus și să dau chix și să mă întorc cu coada între picioare și cu o experiență ratată. Nu se poate asta, pentru că voi fi și cu… ea, v-am spus.În plus vreau să și documentez toată tărășenia și să o împărtășesc și cu alții în materiale video. Da, d-alea mișto, normal! 🙂 Ca să le leg, cumva, mă voi folosi și de circuite culturale Christian Tour, pentru că nu o putem ține numai din Paradis în Paradis, că nu fac Ocolul Paradisului, deși… ar fi o idee.

CUm ziceam mai sus, este vorba și despre EA. Da, voi avea o însoțitoare. Nu, nu este soția mea, este fii-mea. Spirit de aventurier, cam cât am și eu, oleacă de nebunie și inconștiență, și dansează mult mai bine decât mine. A, și știe o grămadă de lucruri despre lumea asta, Geografia fiind una dintre iubirile ei, alături de vestita trupă de băieți BTS din Coreea de Sud.

Probabil că de-ai iși dorește să trecem și prin Coreea. Ok, am prins-o.

Mami, nu merge cu noi pentru cineva mai trebuie să și muncească în familie, eu sunt cu un concediu sabatic, buget avem, vacanța de vară e luuungă, deci avem toate ingredientele pentru ceva gen ”O dată-n viață!”, dar pe care noi am dori să-l repetăm de cât mai multe ori, sub alte forme, dacă va ieși ce trebuie.

In al treilea rând, ziceam că este despre lumea asta așa cum e ea, cu bune, cu rele, cu frumuseți d-alea pe bune, cu istorii ciudate și cu oameni frumoși. Eu mă gândesc că am pleca spre Est și să ne întoarcem cumva din America, Europa nordică și să coborâm spre casă.
In primul rând aș lua avionul spre Italia, ca să avem legături mai bune, dar să revedem Roma noastră dragă. Apoi aș bifa un Egipt pentru că piramidele ne-au cam plăcut întotdeauna, iar la o Croazieră pe Nil, chiar nu aș zice nu, niciodată, chiar de-ar fi să fie foarte cald. Nu cred că ar impresiona-o acum pe fii-mea treaba cu Drumul Mătăsii, deci cel mai probabil am lua-o spre India și Nepal, tocmai pentru a avea timp să merge și în vestita Coree, să vedem dacă nu cumva ne întâlnim pe stradă cu cei de la BTS, oricum arată cam toți la fel, pentru noi, deci… (ba-dum-tss)

Thailanda și Cambodgia este un must, pentru ca se cere un Angkor Wat, chiar se cere!
FIlipine și Indonezia vor fi și ele pe țeavă pentru peisajele alea pe care le tot vedem prin wallpapere, și întrebăm și de o bonă dacă tot ajungem pe acolo. Băgăm și o țâră de Japonia? Cum nu?

Cangurii și Sydney Opera House, și faptul că Australia e țara-continent, iar Alexia chiar a fost atrasă de chestia asta de mică, ne vor purta pașii și pe acolo, numai bun de încărcat niște baterii cu engleză din aia wacky.

Cum, nu avem zbor spre Antarctica,  o vom lua spre Tara de Foc și Patagonia, ca să știm că vom fi la capătul lumii și poate aflăm dacă Pământul e plat. Că vom urca spre Mexic, și vom mai bifa, probabil, niște Chile, Brazilia, Argentina, Bahamas și multă Americă și Canadă, nu mai zic.

Da, probabil că din Canada ne vom întoarce spre Europa, prin Danemarca și un road trip cu o mașină închiriată, prin cel puțin încă vreo 6-7 țări.  Dacă vom mai aveam buget, energie și file la pașapoarte. 🙂

Gata, hai că mai am de împachetat, vorbim… 

 Articol scris cu gândul la Plecare pentru SuperBlog 2019


One Reply to “Ocolul Pământului Rotund în 79 de zile GENIALE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *