Am fost la Little Women sau ”Fiicele doctorului March” și mi-a plăcut!

Știi trupa aia rock: Am Fost la Munte și Mi-a Plăcut? Na, acum știi. Și intelegi și analogia din titlu. Capisci?

Da, la invitația celor de la INTERCOMFILM am fost împreună cu fiica mea, Alexia, la un altfel de film. Bine, un altfel de film însemnând a fi diferit față de ce filme vizionăm de obicei la cinema. Little Women m-a surprins extrem de plăcut. Bine, nu m-am dus cu mari așteptări, deși cele 6 nominalizări la diferite premii Oscar erau premise importante pentru o experiență mai mult decât interesantă.

Părerea mea este că nu este un film la care să mănânci popcorn. Este un film liniștit, un film cu o coloană sonoră în mare parte, dacă nu total, cu muzică clasică plus ceva dansant din vremurile în care se petrece povestea celor 4 fete. Dacă nu vei deranja cu popcornul, sigur te vei deranja chiar pe tine, când vei înghiți cu ceva noduri, în timp ce vei scăpa și câte o lacrimă, pentru că nu ai cum, altfel. Pe bune!

Regizoarea şi scenarista Greta Gerwig (Lady Bird) ecranizează Little Women, care se bazează atât pe romanul clasic cât şi pe alte scrieri ale Louisei May Alcott, redând parcursul, suişurile şi coborâşurile vieţii  lui Jo March, un alter ego al scriitoarei. În rolurile lui Jo, Meg, Amy şi Beth March, apar Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh şi Eliza Scanlen, iar Timothée Chalamet (vezi Call Me By Your Name) îl interpretează pe vecinul Laurie, Laura Dern. pe Marmee, iar Meryl Streep, pe Mătuşa March.

Gerwig s-a apropiat de operă fiind hotărâtă să surprindă natura epică a romanului, care redă dimensiunea creaţiei lui Alcott, dar şi intimitatea emoţională care le dă viaţă personajelor.  Tot aşa cum fiecare cititor interpretează în mod personal povestirea, şi Gerwig îşi pune amprenta proprie pe modul în care este ea ecranizată. Iniţial romanul a fost publicat în două părţi, prima referindu-se la copilăria plină de optimism a surorilor March, iar a doua la realităţile dure ale maturităţii. Gerwig reconstruieşte romanul, pendulând între cele două jumătăţi ale vieţii surorilor şi folosind perseverenţa lui Jo ca linie călăuzitoare şi forţă motrice a povestirii.

Un film despre iubire, despre copilărie, despre greutățile vieții simple, despre cât de complicată ar putea fi o viață și cât de mult visăm să devenim… ceva sau cineva. Zâmbet, lacrimi de bucurie sau de tristețe, îmbrățișări, dans, istorie și evenimente mai mult sau mai puțin fericite.

Este un film pe care eu l-am simțit extrem de intens, acolo în sală. Probabil că în sala de cinema il vei simți cel mai bine, alături de energia celorlalți oameni cu care nu doar vei privi la un ecran.

Du-te la filmul ăsta! Iți vei mulțumi de alegerea făcută!

Filmul are premiera in 7 februarie 2020 în cinematografele din toată țara.

T R A I L E R

 

 

One Reply to “Am fost la Little Women sau ”Fiicele doctorului March” și mi-a plăcut!”

  1. Obisnuiesc sa ies cu prietena la filme / teatru ne simtim bine, e despre cultura si timp petrecut impreuna. Uneori mai simt nevoia de ceva nou si atunci o duc la un show de stand up :))) Cu asta nu dau gres niciodata, ii place mult de baietii de la Comics Club (si mie de altfel) si o data pe luna o duc la un show din acela. Au cam tot timpul, eu ii urmaresc pe site la evenimente. uite las link aici https://comicsclub.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *