Tu ce faci când te lovește?


Zi după mine: 021 91 11 (ca în vestita piesă a celor de la BUG MAFIA)

Cine e cu noi strigăăă…
ZERO DOI UNU  – NOUĂ UNU – UNU UNU

De ce? Ca să-ți intre bine-n cap, pentru că ăsta e numărul care ți se potrivește cel mai bine în caz de accident rutier fără victime umane, ci doar din astea cu indoiri de fiare and stuff, cum ar zice francezul.

Nu vrei? Dar, de ce? Ție nu ți se poate întâmpla? Bă, ești nebun? Mai circuli și prin București… Păi ai uitat că așa ziceam și eu până acum trei săptămâni? Că eu am de 18 ani carnet și nu mi s-a întâmplat niciodată, nici măcar să fiu lovit! Că eu conduc preventiv, că bla, că bla-bla-bla…

Până m-a lovit tipa aia, care credea că eu trec pe roșu și a băgat piciorul în accelerație că așa credea ea că se face, primele 3 secunde de roșu la semafor nu se pun, ca atunci cu telefonia prin 1999, cu primele trei secunde care nu se taxau. De parcă nici galbenul nu interzice intrarea în intersecție, nu?

Noroc că eu sunt blogger, vlogger și alte din astea, că mai aflu și eu una alta, nu? Râdeai de mine atunci! Ei bine, așa am aflat că am dreptul prin lege să cer și mașină la schimb, mai ales dacă durează reparația, practic 4 ore de manoperă este egală cu o zi de închiriere auto.

Bă, ce mi-a înfundat bara și spatele, mai ții minte? Mi-a dat-o, tată, de am crezut că ies prin tetieră, ce să mai! Noroc că tipa era foarte drăguță, speriată, singură și… am ieșit la o amiabilă. A făcut ea cinste, cum ar veni. Noroc pe capul meu, ce să mai… Ghinion că eu sunt însurat, na, altfel… m-aș fi rugat s-o fi lovit eu, înfunda-i-aș spatele!

Am sunat la 021 911, pentru că îl știam pe dinafară, dar îl aveam trecut și în telefon, salvat ca ASISTENȚĂ RUTIERĂ 24/7 pentru că mașina mea trebuia tractată, avea un joc neobișnuit la puntea spate, nu am vrut să risc. 

Când i-am spus tipei că dacă suni la numărul ăsta, ai acces la nivel național la tot ce e necesar în caz de accidente din astea, adică platformă, depanare, tractare și auto de înlocuire, și-a salvat și ea rapid în telefon.

Chiar am întrebat-o, privind-o adânc în ochii ei albaștri, ușor speriați: Tu știai că ai acest drept prin lege? Tine minte și dă informația asta mai departe, la prieteni sau oriunde, pentru că sub 1% dintre șoferi știu asta!

Mai-mai că pot spune că am impresionat-o profund, că i-a dat o lacrimă, că m-a îmbrățișat și m-a strâns tare, că… nu, nu pot spune asta, pentru că sunt însurat. Ce s-a întâmplat la amiabilă, rămâne la amiabilă, da?

In fine, ce trebuie să reții tu pe lângă numărul ăsta de telefon, este faptul că ai dreptul de a avea o mașină la schimb, un auto de înlocuire a mașinii tale, fără costuri, dacă ești cel păgubit, desigur, în numai 4 pași logici și simpli, pe care-i poți vedea și în clipul prezent mai jos. Costurile vor fi decontate de asiguratorul șoferului vinovat, nu-ți face griji.

Cum a rămas cu tipa? Păi, nu ți-am spus că rămâne la amiabilă? Sst!
Acum, repetă după mine: 021 9111. Ține minte!Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

One Reply to “Tu ce faci când te lovește?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.