Cel mai simplu mod de a-ți găsi ținuta potrivită în orice situație?

Varianta completa articolului în VIDEO:

Nu știu alții cum sunt dar eu când imi aduc aminte de mine, acel EU din zilele in care mama nu a mai fost designer-ul meu vestimentar (adica, nu luna trecuta, sa ne intelegem, da?), parca din acel moment viata mea s-a schimbat, am mușcat din mărul ăla aruncat de șarpe și m-am trezit… gol!

Bine, nu gol în sens fizic, ci mai mult metafizic, if you know what i mean (wink).

M-am trezit dintr-o dată, că FOSTUL baiat al mamei care se îmbrăca cu o perche de blugi sau pantaloni la dungă, cu cămașă frumos apretată, trebuie să-și asorteze sigur ”frumoasele” tricouri cu pantalonii, ciorapii și încălțămintea.

Cum să-ți alegi ținuta în funcție de zodie sau cam așa ceva


Nu, nu mi-a fost ușor deloc. Din contră! Pentru că de-abia-mi mijea mustăcioara, și vorbesc de clasa a VI-a cel mai probabil, pentru că într-a VII-a m-am apucat de fumat și aveam deja o mustăcioră viguroasă din ce îmi amintesc, trecută prin lame, săpun de ras și pămătufuri dubioase. In apărarea mea, tot intr-a VII-a m-am și lasat de fumat, adică de ”fumat”, cu ghilimelele de rigoare, că nu spărgeam cumva cartușe de Carpați și Assos. Na, era prin 1992, ce era să fumezi?

Să revin, cum ziceam, deja mă ridicasem copăcel, bine de tot, ca sa îl parafrazez pe nea Creangă, deși, culmea la scăldat o cam scăldam via chiloți sau chiar și fără, că, na… noi între noii băieții la râu eram pe tărzanisme, pe natural așea. 

Ajuns însă la vârsta la care-mi mai fugea câte un ochi pe la colege cu codițe, iar părul nu voia să stea într-o freză mai wild, nici unsă cu zahăr și apă, era musai sa știu să-mi si asortez hainele, sau mai bine zis, alea care erau în șifonier sa le fac sa stea bine pe mine.

Astfel ca revista Femeia, ziarele și alte printuri sau reclamele de pe tv, erau un must, sa invăț și eu să nu mă fac de râs (asta în capul meu) și daca se poate, să nu cer prea mult, ca fata blondă din banca 3 de pe mijloc, să se uite mai frumos la mine în momentul in care intru pe ușă, la ore.

De unde te inspiri când nu știi CU CE și CUM să te îmbraci?

Well, altfel stateau treburile dacă, acasă fiind, puteam să ”scrollez” pe site-ul celor de la ANSWEAR https://answear.ro/ ca să caut putțină inspirație. Sau mai multă, având în vedere faptul că tocmai se întâmplă concursul internațional de creație vizuală, Lifespiration, în care poți exprima printr-o fotografie sau un video sursa inspirației tale, o postezi pe Instagram cu  #lifespirationstartshere și poți câștiga 5000 Lei. Adică și bani și inspirație la pachet, doh!

Revenind, îmi dau cu ”mea culpa” și te rog să mă scuzi ca anii ‘90 au fost unii dintre cei mai dubioși ani în materie de haine. Atât de dubioși că-mi aduc aminte cum că m-am dus îmbrăcat la școală într-o pijama, crezând că e ceva lejer, de vară. Și ca mine mai erau și alții, ca sa înțelegi!

In fine, la liceu s-au mai schimbat lucrurile puțin, altă lume, alt testosteron și fete. Multe fete. Parctic, motivația de a te imbrăca ALTFEL sau mai bine, era dată de a te plăcea fata X sau măcar să se uite la tine. De fapt, în liceu, era nebunia aia cu a ieși în evidență, so… blugi tăiați, pantaloni super-mega-ultra-largi de rapper, deși erau cu 5 numere mai mari, adidași gheată cu limbă din aia enormă (vorbesc de anii 1996-1998, ca să ne înțelegem), cămăși în carouri, jachete de colegiu etc. 

Uite colea o exemplificare, dar mai pe tendințele actuale: https://answear.ro/h/ghete-adidas.html

Trebuia să mă fac designer vestimentar dar n-am avut noroc

Ok, este evident că moda revine, astea de pe urmă le găsești și în tendințele de acum, așa cum or mai fi fost și revenit de vreo 5 ori în ultimii 20 de ani. Eu eram maestru in blugi tăiați și scriși/ desenați cu pixul și plusam bine de tot la șepci, pe care le cumpăram albe și le făceam după voia mea și condeiul meu. Vezi aici https://answear.ro/h/jeans-negri.html blugi din ăia mișto, nu făcăturile mele.

Bine, întorceam mai mult priviri de băieți, decât de fete, căci ar fi vrut și ei ce aveam eu, nu că… ziggy-ziggy, țuș-puș, humpa-lumpa. Ok-ish? 🙂

Mi-aduc aminte și acum de prima ieșire pe love-story așa, printr-a IX-a. Doamne, dacă ai existat și exiști, cum naiba de m-oi fi lăsat să mă îmbrac în halul ăla? Prin ce furci caudine a trebuit să trec eu după, că pe loc mintea mi-o luase deja niște Cătălini Botezați. Bine că povestea nu a durat mult, că cine știe ce naiba se va fi intamplat cu viața mea mai tarziu. Ooo, viața meaaa…

Și atunci? Inspiratia de unde vine? Inspiratia asta cu moda, cu imbrăcatul in funcție de situație, de eveniment, de zi cu zi? Păi, acum te poți inspira mult mai ușor. Ești, practic, la un vărf de deget de orice.

Ai o întâlnire de business, vrei să ieși în parc, singur, cu iubita, cu prietenii, vrei să alergi, vrei să stai, să dormi în pijama sau să contemplezi vecina de la 2 de vis-a-vis?

Pentru orice există inspirație când e rost de blocaj. Pac, dai cu degetul pe smartphone sau tabletă, cu click-ul în laptop, intri pe ANSWEAR.ro și te lași inspirat.  La propriu! Mai ales că după ce găsești o grămadă de articole vestimentare, fiecare este surprins pe câte un model în diverse ipostaze, tocmai ca ție să-ți fie bine și ușor în alegere.

Ia, gata că m-a luat nostalgia, o să las niște fotografii de-ale mele pe aici, ca să vezi că nu mânânc… nimic aiurea. In rest, te las pe mâini bune că știi cum și cu ce te îmbraci mâine dimineață, da?

Câteva instantanee din vremurile în care inspirația era ca… expirația. Volatilă. 🙂

1999 – Prodigy Style

Acest articol a fost scris si editat pentru SuperBlog 2021

One Reply to “Cel mai simplu mod de a-ți găsi ținuta potrivită în orice situație?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.