Acele momente când bijuteriile sunt mai mult decât niște obiecte vestimentare – firimituri de viață și suflet

Varianta completa, VIDEO, a articolului:

Să-ți povestesc ceva…
Mi-aduc aminte de vremea adolescenței, adică acum câțiva ani, nu? Glumesc, desigur, am clipit și au trecut mai bine de 25 de ani. Un singur clipit. Bine totuși, ca nu clipesc prea des.

Pe vremea aia, eram mare fan verighete și inele argint, cu un design mai bărbătesc, desigur, unele mai agresive, na eram super fan The Prodigy – ca si acum, de altfel – și o ardeam așa mai wild, dacă mi se permite. Wild, wild, dar eu speram la ceva lipici la fete. Fete ce se lăsau așteptate, că, na, așa e în adolescență: multe speranțe, vise și nimic concret. 🙂

Din adolescență. Nu se văd verighetele, dar se vede atitudinea de care vorbeam 🙂

Îmi plăcea argintul, nu era scump ca aurul și mai dădea și bine. Ok, când îmi doream ceva mai heavy, gen cranii sau mai știu eu ce însemne dacice, mai treceam și pe alte materiale, probabil inox, dar alea erau doar așa, de-o seara în discotecă, cum ar veni. Nu era mare diversitate, vorbesc totuși de anii ‘96 -`98.

Anii au trecut și m-am liniștit, mai ales după ce locul verighetelor din argint a fost luat de vestita verighetă din aur pentru că ”așa e tradiția”, dacă te însori, nu? E, cum ar fi fost să nu avem verighete? Ce capace îmi luam de la mama-soacră…
Glumesc, desigur. Nu capace, polonice. 😀

Până la urmă mai mult de un an nu am purtat-o. Nevastă-mea și mai puțin. Erau din aur, noi nu purtam de fel, practic nu găseam rostul lor, doar așa de dragul tradiției. Deci purtăm, cumva, verighetele în suflet. 

Sincer nici nu mai știu pe unde mai sunt. Și au trecut vreo 17 ani de la nunta, deci 16 de când nu mai știu de ele.

In fine, revenind, faza e că acum mă confrunt cu un alt issue – nu problemă, căci sună mai molcom în engleză – fii-mea care are 15 ani, a prins gustul inelelor. Stăpâna inelelor, cum ar veni.


Da, acum ea a ajuns în punctul în care eram eu. Awww…
Practic, urmăresc prin ochii ei, prin acțiunile ei, aventurile ei, pentru că acum a crescut și îmi place să fiu alături de ea să trăim împreună momente atât cât îmi permite, dându-i suficient spațiu încât să nu mă simtă, să fiu agasant.

Este o perioadă dificilă peste tot și pentru toți, și dacă astă-vară pașii ne mai purtau prin magazinele de bijuterii, acum este mai greu să facem asta. Varianta cu magazinele online rămânând cea mai bună soluție pentru a găsi bijuteriile potrivite, eliminând multe dintre riscurile generate de pandemie.

Așa am ajuns să ne uităm și să alegem bijuterii din argint pe site-ul  Indira.ro

Nu știu de ce vorbesc la plural că nu mă uit și eu, ci doar, ea, fii-mea. Bine, și cu nevastă-mea, recunosc. Aici intervin și eu că până și portofelul meu recunoaște asta. Da, deci e bine la plural! Bine că am rezolvat-o. 🙂

Mai mult decât atât, mă bucur că la Indira avem și retur gratuit pentru orice motiv, mai ales că dacă nu este neapărat vorba de plăcut o anumită bijuterie, ar putea fi mai degrabă de dimensiune și de potrivire. De garanție extinsă nici nu mai vorbesc.

Sincer, îmi place mai mult ideea de a cumpăra online în condițiile actuale. Punct forte mi se pare faptul că poți vedea lejer muuulte bijuterii din confortul casei sau oriunde te afli. În magazin este discutabil că poți vedea atât de multe bijuterii, depinzând de amabilitatea vânzătorului, dar și a stocului. Singurul avantaj e că ai putea pune lejer, rapid, pe mână, un inel, de exemplu.

Cel mai probabil, dacă va mai continua mult timp situatia actuala, cel mai probabil magazinele online vor oferi și astfel de mijloace de susținere a ofertei, de a ușura procesul de vânzare sau de a oferi experiențe deosebite clienților.

De exemplu, Facebook experimentează VR-ul, realitatea virtuală, și mai mult ca sigur că va introduce ochelarii cu această tehnologie (știm că a cumpărat Oculus, producători de astfel de echipamente). Deci, ce se va întâmpla? Păi e simplu, dacă Indira.ro, de exemplu, va avea produsele magazinului online introduse pe pagina de facebook, în secțiunea Magazin, cel mai probabil toate bijuteriile vor putea fi ”purtate”. Virtual, desigur.

Imaginează-ți că îți pui ochelarii VR, ai mâna ta deja scanată cu smartphone-ul și este transpusă în spațiul virtual. Este simplu să aduci o verighetă, un inel pe degetul tău. Sau poate un colier, îți alegi o ținută virtuală și te admiri într-o oglindă la fel de virtuală ca să vezi cum îți stă cu respectivul colier. Apoi, comanzi direct și primești acasă colețelul.

Ambalajul cadou pentru orice comandă de la Indira.ro mi se pare o idee excelentă, și țineam să spun lucrul ăsta, pentru că orice atenție contează, cu atât mai mult cu cât în zona asta a bijuteriilor se învârt sume destul de importante.

Aș fi vrut să mai stau de vorbă aici, dar fii-mea tot trage de mine să ne uităm împreună la niște bijuterii pe magazinul de care am tot amintit aici și vreau neapărat să mă pun de acord cu ea și asupra unui alt lucru care îmi tot stă pe creier: ce ar fi să mă inspir și să comand niște verighete din argint pentru un fel de reînnoire a jurămintelor cu soața?

Din argint de data asta. Și poate că o să le și purtăm. Pentru totdeauna.

Articol scris cu sensibilitate pentru Indira.ro si SuperBlog 2021
Foto Credit: indira.ro, arhiva personala
Clip video adaugat in 30.10.2021, ulterior aparitiei articolului,

One Reply to “Acele momente când bijuteriile sunt mai mult decât niște obiecte vestimentare – firimituri de viață și suflet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.