Primivara aia cu Energie Bună începe în Toamna asta cu tine

Cum bine zicea și un bine-cunoscut dramaturg român: it’s all in your head. 🙂
Din capul tău pleacă totul. Creierul ar putea fi sursa tuturor energiilor și acțiunilor tale.

Ok, nu știu ce dramaturg a zis asta, dar puteam să scriu fie nuvelist sau poet, fie ziarist că nu prea conteaza. Am zis-o pur și simplu ca intro.

Da, în capul tău chiar se întâmplă totul. Iar creierul trebuie hrănit. Dincolo de proiecția noastră fizică, de ceea ce suntem, de cum suntem văzuți, suntem, vrem, nu vrem, un amalgam, un amestec de substanțe. Iar prin echilibrul lor ne acordăm și noi sentimentele, trăirile, relațiile cu ceilalți și tot ce poate deriva de aici. 

Să mă explic altfel, că nu vreau să intru prea adânc în explicații medicale, fizice, meta-fizice sau mai știu eu ce chestii ce ar putea fi interpretate dubios.

Teoretic, dar și practic, e simplu: vine o perioadă destul de friguroasă pentru noi, românii care mai suntem pe aci prin țărișoara asta. Pentru a trece cu bine peste această perioadă avem nevoie de anumite vitamine și suplimente pe care, dacă nu ai o alimentație corect echilibrată, nu prea ai de unde să ți le iei. De acord?

E posibil ca starea aia mișto, vibe-ul ăla bun de care ai nevoie în momente mai low energy, care par să nu se mai termine, să se regăsească chiar în cutia aia colorată pe care scrie sec VITAMINE si tot felul de derivate comerciale.

Mda, fie că vrei sau nu să recunoști, avem nevoie de ele, dacă nu știi cum să ți le procuri din natură sau nu vrei să-ți bați capul. Gândește-te că pentru un deficit de vitamina C trebuie să mănânci cam multe lămâi și alte fructe sau legume care nu-ți fac nicio plăcere. O pastiluță de vitamina C poate conține cantitatea potrivită ce ție îți lipsește, scăpându-te de corvoada cu legumele și fructele. 

Fiecare dintre noi interacționăm diferit cu perioadele anului, reci sau calde, umede sau uscate. E greu să gestionezi energiile alea bune să rămână alături de tine tot timpul. Cum ziceam la început, poate fi totul în capul tău, dar și el trebuie hrănit, precum și restul corpului.


Unii și-l gestionează prin meditație, alții prin ceea ce citesc și aleg ce li se pare cel mai corect în momentele acelea, unii merg la doctor, alții la nutriționist sau psiholog, you name it. Important e să te simți bine, tu cu tine, în final. Dar, de cele mai multe ori alegem căi mai întortocheate.

Intr-adevăr, poate că suplimentele și vitaminele te pot ajuta, dar nu luate după ureche și după ce a zis X și Y, important e să le iei la recomandarea unui medic, care chiar știe ce spune, sau măcar este cel mai potrivit să dea astfel de sfaturi.

Nu sunt chiar niște medicamente, nu-ți trebuie rețetă, dar chiar nu este recomandat să le iei după cum crezi tu sau din ce vezi în reclamele de la tv. Ele sunt prezentate destul de frumos, de colorat, iar la final nimeni nu citește și scrisul ăla micuț, cu asterisc, pe 10 rânduri și care apare doar pentru două secunde.

Momentele de tristețe, de puțină energie, de bucurie exacerbată, de mult somn sau de mai puțin somn, pot avea răspunsul în deficitul de vitamine sau alte substanțe ce îți lipsesc.

Culmea, de cele mai multe ori, eu mă energizez cu muzică. E o variantă în care mă pornesc, un fel de START ca la autovehicule. Intorc cheia în butuc sau apăs un buton. Aleg muzica potrivită și energiile se aliniază cumva, în raport cu ceea ce am, ce sunt.

Da, am luat și eu, la nevoie, la recomandarea medicului, suplimente în momentele în care făceam mai mult efort fizic sau când mă simțeam obosit din nimic.

Primăvara este văzută ca un restart, ca cel de care ziceam și eu, de ce să nu înceapă Primăvara ta chiar în Toamna asta? Cum ar fi? Pregătește-te din timp de Primăvara ta, de restartul tău chiar de mâine, sau de acum.

Observă-te, tu te cunoști cel mai bine, iar dacă nu știi ce îți este recomandat pentru perioada următoare vorbește cu medicul tău să-ți recomande. Luați decizii împreună, pentru că dincolo de situația pandemică, știm cu toții cum stăm în perioada rece cu răcelile și altfel de virusuri care se tot activează mai tare acum.

Important este să prevenim decât să tratăm, iar muzica, cea care îmi dă startul ăla bun, nu ar putea avea efectul scontat dacă nici eu nu sunt într-o stare în care să funcționez corect.

Este nevoie de Spring sau Primăvară, oricum îi zici tu, de aceea ca să-ți fie mai ușor poți comanda lejer produsele necesare stării tale de bine, din confortul de acasă, de pe laptop, PC, tabletă sau smartphone. Dacă știi ce vrei, ce ai nevoie, este extrem de simplu, evitând mersul în magazinele fizice care comercializează astfel de suplimente și vitamine. 


Și dacă tot am vorbit restart-ul tău interior care se poate reflecta și în exterior, știu că este extrem de important pentru sexul feminin să arate bine, mai ales în următoarea perioadă, de aceea am auzit de Le Cabine care sunt sunt fiole concentrate cu diferite substanțe, vitamine, minerale, aminoacizi care oferă fermitate și restructureaza arhitectura feței, hidratează epiderma și redă elasticitatea naturală. Las informația asta aici, pentru cine are nevoie.

Deci, oricare ar fi alegerea ta, fă-o corect și la recomandarea medicului, este vorba de sănătatea ta, de tine, de corpul tău, de energie.

Tu ești energie, eu sunt energie, el și ea sunt energii.

Caută postările mele pe facebook, instagram sau Youtube să vezi ce înseamnă energia aia bună de care tot zic și care te împinge să faci lucruri cu pozitivitate, fără hate și alte prostii. E doar un exemplu al vibe-ului ăla bun din ultima perioadă.

Articol scris cu bucurie pentru Spring Farma și SuperBlog 2021
Surse foto: spring farma, canva

One Reply to “Primivara aia cu Energie Bună începe în Toamna asta cu tine”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.