Cum ar fi să-mi deschid o cafenea dedicată bloggerilor?

”- Nu, că nu sunt cu capul, eu chiar am de gând să deschid cafeneaua aia de care tot povesteam. Da, da, aia micuță în spațiul pe care îl am în fața casei. Da, mă, în curte!
Bine, știu că ar putea fi o cafenea numai de vară… așa, că nu vor fi locuri prea multe la interior, maxim 10 persoane ar încăpea. Da, mă, în căsuța din lemn! Hai, te aștept să vezi proiectul!

Exact așa m-a surprins nevastă-mea zilele trecute că vorbeam la telefon cu un prieten. Un prieten bun cu care plănuisem mai demult să deschidem un business împreună în zona asta de restaurant: cafenea, pizzerie, ceainărie etc. ceva la care să lucrăm cu drag și să iasă și bani. Lucrasem amândoi ceva timp ca barmani într-un restaurant renumit din București și ne tot făceam planuri, planuri, planuri.

Na, pe atunci eram studenți amândoi, visam și ne doream să fim proprii noștri angajați, cum ar veni. Numai că timpul a trecut, ne-am luat cu alte joburi, cu familie, cu alte facultăți, am vorbit mai rar, apoi și mai rar, iar acum când batem amândoi spre 40 de ani, fiecare, ne-am luat iar cu vise din astea din tinerețe. Nu că acum am fi bătrâni. 🙂

Așa că din vorbă-n vorbă, dintr-una-n alta, eu chiar am început să fac planuri pe bune despre deschiderea unei cafenele mici, de familie, așa. Mai degrabă, una de care să mă pot îngriji numai eu și încă o persoană.

Ideea este că am locul, curtea, în care pot așeza măsuțe cu scaune, am chiar o căsuță din lemn, cu o suprafață de 16 mp, care poate deservi barul și vreo câteva locuri la interior în caz de vreme nefavorabilă.

Locul este atât de mișto încât nu deranjez pe nimeni, nici măcar pe mine, pentru că avem casa mai în spate și mai am o intrare. Un nuc bătrân va ține umbră unui numar mare de mese de 2 sau 4 persoane, eu preconizez vreo 10 măsuțe de genul, dar nu vreau să fie prea dese pentru că mai sunt și alte spații decât ”sub nuc” în care poți savura o cafea bună.

echipamente GGM Gastro

Aici vorbesc și de: ”sub cais”, ”sub cireș”, ”sub vișin”, dar și de ”după căsuță”. Toate locuri retrase, intime, liniștite. Ceai sau cafea? Ce dorește fiecare. Poate fi chiar și un fresh de portocale sau limonadă. Din alea răcoroase, cu iz de energie din plin, care merg la suflet în zilele alea foarte călduroase de vară.

Planul este făcut, ce să mai… Spațiul fiind al meu, din start am un avantaj. Da, nu mai plătesc chirie și îl și pot supraveghea sau gestiona foarte ușor fiind, practic, lângă mine, cu mine.

Da, de vad bun nu-mi fac eu griji, mai ales că este chiar la șosea sunt și locuri de parcat mașinile, iar cum stau eu ”bine dă tot” social-media, având și prieteni bloggeri destul de mulți, se va auzi rapid de locul meu special. Încă îi mai caut un nume, dar asta cred că va fi cea mai mică problemă. Chiar, ce-ar fi să se numească, hmm… CAFENEAUA BLOGGERILOR? Rămâne să dezbatem.

Și dacă tot vorbim de așa-zisele probleme, pot să amintesc și faptul că sunt pe cale să mai rezolv una: echipamentul necesar utilării viitorului loc special al bloggerilor. 😉

Buget aveam deja trasat, numai că nu știam, pănă mai deunăzi, de unde să-mi procur toate cele necesare?!  Cum nu voiam să alerg în toate părțile, fie în magazine sau depozite fizice, fie să petrec ore în online după magazine de specialitate, aveam nevoie să aflu de un loc în care se pot găsi toate utilajele, echipamentele și accesoriile viitoarei mele (sau voastre) cafenele.

Și nu mică mi-a fost mirarea când, după ce am dat un pic de sfoară-n țară printre prietenii și colegii din social-media, am aflat de un magazin online care chiar asta face: furnizează echipamente pentru industria HoReCa. GENIAL, bro!

GGM Gastro.ro este locul în care poți găsi lejer echipamente pentru orice business din sfera asta, fie că vorbim de un restaurant, cofetărie, catering sau pizzerie. Pe bune! Pe căutate pe net și pe verificate!

Acesta este un espressor Alessia (nicio aluzie, la fii-mea Alexia)

Eu, de exemplu, mi-am făcut deja lista de cumpărături pentru cafenea. Voi aveam nevoie pentru început de:

 • râșniță de cafea
 • o mașină de cafea espresso cu 3 grupuri
 • set Barista
 • fierbător de apă
 • sertar pentru colectarea zațului
 • dulap pentru aparat preparat cafea
 • blat de lucru
 • mașină de gheață
 • aparat pentru spumă de lapte
 • mixer și presă pentru înghețată
 • aparat de facut clătite
 • mașină de spălat vase
 • storcător de fructe
 • accesorii, multe accesorii


Da, te-ai prins, partea asta cu clătitele și înghețata nu o știai, dar, na, ce să-ți fac? E musai să treci și tu să vezi ce meniu fain o să fie, ce atmosferă cu un vibe aparte și ce cafea bună o să-ți pregătesc. Poate că în momentul în care citești aceste rânduri te afli deja pe terasa mea, așa că fă-mi cum mâna de la masă, cheamă-mă și arată-mi că citești asta!

Ai o cafea și o clătită buuună de tot, din partea casei cum ar veni. Da, articolul ăsta ar putea fi un fel de mesaj ascuns într-o sticlă care plutește pe valurile internetului și ajunge prin nu știu ce minune pe ecranul ce-l derulezi în fața ta. Să ne bucurăm împreună, zic.

Alte espressoare GGM Gastro, în caz că mai am nevoie de unul

Bine, și dacă o să zici că nici nu ai auzit de GGM Gastro, nici nu aveai cum, din două motive:
1. nu te-a interesat domeniul și nu avea în plan să-ți deschizi o afacere din domeniul HoReCa

2. au apărut de curând pe piața din România și, mno, sunt la început.

Dar, afli acum, în 2021 că GGM Gastro oferă promisiunea unor echipamente de calitate și garanția celui mai mic preț ca premise ale unui viitor strălucit atât pe piața noastră cât și internațională.

Dar, până să auzim împreună de succesul lor la nivel mondial, hai să bem o cafea, poate chiar în primăvara asta, la mine la terasă. Te chem la deschidere… de fapt, nu te chem pentru că sigur o să auzi de mine și de cafeneaua mea drăguță când va avea un mic și de bun gust OPEN la intrare. Pe bune și pe (de)gustate!


Articol scris cu drag pentru GGM Gastro și SuperBlog 2021
Foto credit – GGM Gastro

One Reply to “Cum ar fi să-mi deschid o cafenea dedicată bloggerilor?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.