Sunt ”în păr”! Nu o să-ți vină să crezi cum mă pregătesc pentru o vară de neuitat!

Nu știu alții cum sunt dar eu de-abia aștept să vină primăvara aia cu ceva căldură si energie bună, mai ales în contextul actual. Poate se mai detensioneaza situația, poate razele Soarelui vor mângâia niște creștete alese și își vor face efectul, nu știu…

Revenind, eu chiar am nevoie de ceva mai multă căldură de la natura în momentele astea. Sa vad și eu colțul ierbii proaspete, așa in slow-motion, sa vad o frunză care dă să iasă, o floricică, ceva. Mai mult, de la frig, care nu a fost tocmai ger în partea asta a țării (mă refer la București), nu știu cum să o zic, dar mie mi se cam usucă pielea de pe palme și am nevoie de hidratare, oricât de nebărbatătește ar suna asta. Capisci?

Dar, știi ceva? Nici nu mă interesează cum sună, când știu că pielea mea agață mai ceva ca scaieții uscați de pe câmpii, iar în momentul în care aș vrea să mângâi pe cineva, probabil că ar fugi ca dracu de tămâie. Dacă așa se zice, așa s-o și întâmpla, zic.

Ce mai vreau? Vreau să-mi scot bicla de la hibernare, vreau să dau pedală pe vastele șosele ale patriei, în spirit de libertate totală, fără pandemie și alte atenționări din tot felul de conflicte. Pentru ca vreau sa fiu pregătit din vreme pentru o vară în care voi aduna câțiva mii de kilometri, deci e nevoie de umpique de antrenament, cum zice francezu’.

Ok, pot ieși chiar și acum cu bicla, dar frigul nu prea este prietenul meu când e vorba de plăcerea de a pedala, pentru că oricât aș dori, nu pot pedala înfofolit, chiar și dacă aș avea un echipament corespunzător.

Pentru că sub o cască de biciclist nu știi niciodată ce se ascunde, fie o chelie bogată, fie un păr superb, dar ciufulit și turtit de transpirație și, desigur, cască, eu aleg să am un pic mai multă grijă de podoaba mea capilară, cum zic profanii. 

Adică, pe înțelesul tuturor, folosesc de la farmacia Spring, Difeel ulei de păr pentru a fi sigur că atunci când mă voi opri să beau o bere la o terasă, fie că se va găsi în vreun sătuc uitat, fie în Centrul Vechi al Bucureștiului, și-mi voi da casca jos, părul meu să fie superb, după o scurtă trecere cu mâna prin el aranjându-l neglijent.

Cel mai probabil, muștele se vor opri din zbor, în berile desfăcute de pe terasă bulele vor fi împietrite de uimire, iar clienții, bărbați și femei deopotrivă, vor privi cu admirație la băiatul care tocmai s-a oprit din pedalat și… și-a dat casca jos.

Atât. Momentul meu de glorie. Al meu și al părului meu, desigur.

Bine, dincolo de faptul că vreau să fiu cât mai fit pentru vara asta, să nu mai am tricouri ”cu burtă”, mai este și faptul că obsesia pentru părul meu (o fi și din cauză că bunicul a avut chelie și nu vreau să ajung așa) merge până acolo încât folosesc chiar și Difeel Hemp ulei pentru creșterea părului ce conține ulei de cânepă. Da, exact cum ai citit și ai conștientizat textul ăsta. Cu ulei de cânepă! Bam!


Da, da… râzi tu acum de mine, dar la vară vom vedea noi cine de cine râde, aia e! Păi dacă unii se ung pe trupul lucrat de atâta mers la sală, cu tot felul de creme și uleiuri, eu care nu voi avea chiar un trup de Adonis, o să îți distrag privirea de la pectoralii mei lipsă cu părul care va face invidios sau invidioasă orice femeie care știe cât de greu se întreține sănătatea acestuia.

Așa, revenind, pentru că ieșitul cu bicla ar putea fi doar un pretext pentru păr frumos, oricât de ciudat ar suna asta, pot merge până acolo încât să afirm că planurile pentru primăvara târzie, vara și toamna din 2022, dacă ne vor lăsa toate grijile alea nasoale, vor fi și pentru ceva ieșiri la munte și la mare.

Bine, eu mizez pe mai multe ieșiri la munte, deoarece îmi doresc de mult timp să fac niște trasee, niște ture mai lungi sau mai scurte, să ajung prin niște locuri și pe la niște cabane pe care nu am apucat să le vizitez în ultimii 20 de ani. Na, familie, alea-alea.. nu mai ai timp de prostii d-astea. Astea, vin după 40 de ani, când te mai liniștești (cică!), când te mai ia câte un dor de ducă, fie singur, fie cu cineva… you know the drill, right?


Apoi concediul de la mare, marea noastră desigur, oleacă de Vamă, un pic de Mamaia, câteva incursiuni prin Dobrogea aia turistică și aia mai puțin turistică, poate și un pic de Deltă, cine știe? Planuri sunt multe, ideea să fim lăsați să le mai și realizăm, zic.

Cu energie lovim, aia e, cu energie din aia pozitivă, cu planuri mișto și cu grijă mare de un scalp și păr așa cum îi șade unui bărbat de 40+ ani, care încearcă să mai dreagă busuiocul acum la a doua tinerețe, care se duce cu pași repezi spre a treia, dacă nu bagi de seamă și te lași purtat de tot felul de alte probleme care-ți vor subția timpul și-l va face să treacă mai repede, din ce în ce mai repede.

Ai grijă de tine, că ai cu ce, da?!

Articol scris cu drag pentru Spring Farma si SuperBlog Spring 2022

One Reply to “Sunt ”în păr”! Nu o să-ți vină să crezi cum mă pregătesc pentru o vară de neuitat!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.