Gata, mă apuc de de construit căsuțe pline de bucurie!

Până nu demult, să zic, acum câțiva ani, îmi doream extrem de tare o casă. O casă pe pământ, construită de la zero, cum s-ar zice. Habar nu aveam cum se face o casă, cu cine ar trebui să vorbesc, cum aleg constructorul, cât trebuie să mă implic, din astea… intrebări fără un răspuns, știam doar că îmi doream casă.

Întâmplarea face că s-au aliniat planetele potrivite și casa aia la care visam am reușit s-o construiesc. Da, cu unele probleme, inerente, dar… e sus, există și este așa cum mi-am dorit-o. Însă, întotdeauna este loc de mai bine, nu? Inveti din greseli, inveți din experiențe și-ți dorești ceva mai mult sau altceva. Nu, nu că nu-mi place casa mea, ci că doresc să împărtășesc cu alții din bucuria mea, din experiențele mele.

Da, vreau să construiesc case. Am un teren pe care vreau sa construiesc 5 case inspirate, cumva, din arhitectura casei mele, dar ceva mai accesibile ca preț, pe care să le pot ridica rapid, fără bătăi de cap cu materiale de genul BCA-ului și a cărămizii, betonului și fierului. 


Da, poate că te-ai prins, vreau să fac primele 5 căsuțe de tip A-Frame, din acelea cozy, primitoare, făcute în întregime aproape numai din material lemnos. Gândește-te la căbănuțele alea drăguțe de la munte cu acoperiș în două ape, după forma literei A, exact așa.


OK, terenul îl am, e al meu, dar am nevoie de finanțare pentru acest proiect la care țin foarte mult. Așa că după un pic de research, am dat de Claret Credit, mi-a convenit că oferă împrumuturi rapide, chiar și pentru investiții în domeniul imobiliar, fără prea multă bătaie de cap cum e pe la bănci. Iar cu creditul pe care o să-l iau în curând vreau să dau drumul la construcția căsuțelor.

O să le fac pe rând, în medie, o căsuță de genul A Frame se construiește în vreo lună de zile, dar poate varia acest timp în funcție de complexitate, de finisaje etc. Ideea este că se pot construi rapid, nu este nevoie să stai după materiale, precum betonul, să se întărească, să ai pauze în șantier.

Unde mai pui că la final, când micul cartier, că pot șă-i zic așa, va fi unul extrem de atractiv din punct de vedere arhitectural, pentru că va avea multă vegetație, copaci și arbuști ornamentali, tocmai pentru a crea oază de liniște, de calm, care să te îmbie la relaxare când ajungi acasă după o zi grea de la job.

Într-o casă de tip A Frame, vei fi permanent în vacanță, și nu va mai trebui să vânezi oferte pe la munte după astfel de locuri cozy, instagramabile. Acum o să locuiești într-un astfel de loc, imaginează-ți!

Imi place să gândesc totul în perspectivă, și deja am planuri și pentru un alt mic cartier de căsuțe, pe care-l voi începe, poate tot cu ajutorul unui credit pentru dezvoltatorii imobiliari, tot cu căsuțe cozy, frumoase și practice, dar construite din containere. Cu finisajele potrivite pot arăta senzațional: fie futuristice, fie la fel de calde precum cele de tip A Frame.

Pot să-mi zic deja că voi fi un antreprenor imobiliar, nu? Iar când faci ce-ți place, când știi sigur că ceea ce vei construi se va mula perfect pe sufletul unor oameni, te face să zâmbești, să îți dea aripi, să începi lucrul cât mai repede.

Gata, las gândurile mele aici că mă apuc de treabă. Am un credit de luat ca să dau comenzile de materiale. Și te aștept la o vizionare când va fi gata prima căsuță, da?

Articol scris pentru Claret Credit și Superblog Spring 2022 

foto credit: Claret Credit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.