Despre cum poți avea alimentele pe care ți le dorești dacă ești un pic mai… special

Nu știu cum sa zic, dar de regulă eu mănânc orice. Pe bune, eu chiar nu sunt mofturos la mâncare. La fel de bine pot mânca un ou ochi sau o felie de pâine cu unt, cum la fel de bine pot savura cu aceeași poftă un pește sau o pizza făcută la mama ei, italianca.

Practic, mă pot bucura din punctul ăsta de vedere, că nu sufăr de alergii alimentare. Ok, am eu alergie la ambrozie în sezonul estival, dar asta e altă mâncare de pește. PEȘTE? Iar pește? Ah, ce poftă… mi-am făcut!

Da, unii dintre noi nu sunt chiar atât de norocoși ca majoritatea oamenilor, dezvoltând tot felul de alergii alimentare sau intoleranțe la: gluten, lapte, seminte, nucă, ou, drojdie etc.
Mda, mai demult nu aveai posibilitatea de a alege din prea multe produse pentru a avea o dietă corect adaptată nevoilor tale, însă au apărut producători, sau mai bine zis, distribuitori pe piața din România pentru produse perfect concepute pentru acesti oameni.

Gândește-te numai la faptul că dacă ai intoleranță la gluten, sunt o mulțime de produse ce conțin gluten, deci e musai să te duci către  acele produse cu ingrediente ce nu conțin infamul… gluten.

Însă dincolo de aceste probleme pe care nu le poți controla, se află și veganii, care aleg fie voit, fie nu, să consume numai acele produse, alimente vegane, cu care rezonează cel mai bine, neavând în componență ingrediente de origine animală. Să nu uităm că sunt nenumărate feluri de rețete vegane ce conțin dulciuri și mâncăruri vegane

Gândește-te numai la faptul că sunt restaurante care au trecut în meniu feluri de mâncare pentru vegani, dar și alimente pentru cei care sunt predispuși la alergii alimentare.

Îmi aduc aminte din vremea când nu alimentația noastră nu era chiar atât de diversă, nu existau atât de multe produse, ingrediente, și vorbesc de perioada de până în anii 2000. Să nu mai amintesc de înainte de 1990, când nici mâncare uzuală nu era.

Însă acum vorbim de anii aceștia, de 2022, iar de mai bine de zece ani avem diversitate, chiar avem. Mai mult, atât persoanele cu multiple intoleranțe la ce am enumerat mai sus sau cei care adoptă un stil de viață vegan, pot alege lejer din oferta ORGRAN, pe care le găsiți pe nexststep.ro

Aici găsiți o varietate de produse ORGRAN care pot satisface și cele mai exigente gusturi. De la Orgran – biscuiți plăcințele cu mere pana la Orgran – macaroane din orez și porumb fără gluten și alergeni de exemplu, poți naviga prin site și sigur vei găsi ce să pui în coș. Fie că-ți satisfaci niște pofte (pentru că și arată delicios), fie că-ți faci niște provizii pentru a găti atunci când ai chef, îți lansez propunerea de a comenta mai jos, aici la articol, cu o fotografie a produsului/ produselor care ți-au făcut cu ochiul formând un curcubeu pe cerul gurii de mai mare frumusețea.

Te bagi? Aștept.

Articol scris pentru Spring Superblog 2022 si Orgran

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.