Tu știi cum se fac in ziua de azi meditațiile la mate?

O, da! imi amintesc cu o deosebită plăcere de momentele pline de suspans, de emoție și surprindere, niciodată bucurie, pe vremea când făceam meditații la matematică. Da aveam nevoie de meditați la mate pentru admiterea la liceu. Eu cu matematica nu am fost niciodaă prieteni prea buni, de-aia și scriu pe blog când și când. Ai văzut tu matematician blogger?

In fine, faza e că pe vremea mea, adica acum 500 de ani, aproximativ, ședințele se făceau cu cine credeau ai tăi că e mai bun pe treaba asta, actual sau fost profesor de matematică, de regulă. Recomandări, plecat urechea în stânga, dreapta, d-astea. Cel mai prbabil era vorba de un profesor care era din cu totul altă parte decât școala ta.

Faza e funny e că am făcut timp de un an meditații la matematică și culmea a fost că deși am luat o notă mai mare la română decât la mate, am intrat la un liceu cu profil real, de mate-fizică. Genial, nu? Să fi văzut viața mea din liceu după admitere. Asta e altă poveste.

Sincer, uram momentul când trebuia să ajung acasă la meditator. Era oribil. Numai când mă gândesc că trebuia să apăs pe butonul sonerie Imi venea să sun și apoi să fug, sau să apăs pe lângă buton, sau… orice. Dar, na, era musai să meditații, să liceu, să am o șansă bună. Mai ales că inițial îmi doream un liceu militar și (bine că nu am intrat) la care se intra foarte greu în anii 90. Mai exact 1994.

Anii au trecut, desigur, iar nevoia de meditații la mutat la fii-mea, nu că nu ar fi fost deja olimpică la română și mate, dar, ca orice părinte, e mai bine să fie decât să nu fie. Așa că am apelat la meditații la matematică pentru a consolida o viitoare, probabil, notă de zece, sau măcar aproape.

Din păcate, din cauză de pandemie, a trebuit să ne obișnuim și să ne adaptăm la cursuri online așa că și meditațiile la mate, au fost tot online, pe platforme din astea LIVE. Probabil că altfel aș fi digerat și eu meditațiile dacă ar fi fost și atunci online. Probabil că mai găseam eu metode să mă fofilez cumva.


Astăzi, adaptați deja o așa-zisă normalitate, Centrul Unirea, face niște pași destul de importanți în direcția astaȘ meditații la matematică online. Și nu orice meditații, din alea nașpa, nu, eu vorbesc de meditații cu profi de mate cât mai mișto cu putință pentru ca informația să ajungă la elev cât mai corect, dar și împachetată într-un mod destul de prietenos.

Gata cu momentele de coșmar, cu momente awkward, cu momente dubioase sau sensibile. Uite, de exemplu pentru bacalaureat sunt pachete cu durata de o luna, trei sau sase luni. Sunt in format electronic, se pot inregistra sedintele și ai un feedback de la prof după fiecare ședință. Tare, nu?

Gata, acum că ți-am dat și informația asta despre cum poți avea lejer ceva cunoștințe in plus pentru admitrerea la liceu sau pentru BAC, ce-ar fi să-mi spui in 15 secunde, tabla inmultirii cu 8? 😀Articol scris pentru Centrul Educational Unirea si Spring SuperBlog 2022

One Reply to “Tu știi cum se fac in ziua de azi meditațiile la mate?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.