How to do it: De unde sa incepi in a-ti repara business-ul?

Am vreo douazeci de ani de munca pana acum. Acum avand 42 de ani ca varsta, mi-am început munca destul de rapid dupa liceu, chiar daca eram in facultate. Sa nu mai zic ca si in liceu in vacantele de vara mai bagam niste saptamani de munca pe unde gaseam, daca imi doream chestii. Da, sunt obisnuit sa imi castig banii prin munca.

Faza e ca de-alungul timpului, desi nu am schimbat prea multe joburi sau firme in care am lucrat, pe numarate vreo 5-6, am observat tot felul de firme si firmulite care se tot chinuiau sa faca business. Sau asa credeau ele, ei, ca fac. Unii se chinuiau rau, altii erau super merseriasi pe treaba, iar ceilalti, desi aveau o nisa destul de nasoala, poate ca era fantezia lor si trageau tare sa mearga treaba, cum se zice.

Da, am fost un fel de observator, tot timpul eram atent la ce fac X si Y, la ce se intampla prin piata, mai ales ca dupa facultate chiar imi doream, aveam niste idei de business, insa niciodata nu am avut curajul ăla care sa ma faca sa dau drumul la una dintre ideile mele.

De ce? Nu stiu, cel mai probabil situatia economica din fiecare an, greutatile intampinate inca de la infiintarea unei firme, primii pasi si piedicile multe din cauza birocratiei idioate. Asta sa fie explicatia? Cel mai probabil.

Ok, dar sa presupunem ca tu ai un business care e de ceva timp la treaba, sa zicem de un an sau poate chiar de cinci, daca tot incerci sa scalezi, sa te duci in sus nu prea reusesti, nu stii unde ai o scurgere, nu vin banii, sau vin dar nu in cantitate suficienta, nu sunt ceea ce proiectezi si cate si mai cate, nu?

Evident ca doresti sa vezi care e ”buba”, dar vrei s-o faci ”in house”, cum ar veni, si incerci, si tot nu-ti reuseste, timpul trece iar problemele tot apar, nu stii exact ce sa faci. Mai intrebi in stanga, in dreapta, mai citesti pe net.

Evident ca poti plati pe cineva sa iti faca o analiza, dar in cine poti avea incredere? Si mai ales ca de cele mai multe ori e chiar costisitoare o astfel de analiza, iar pe banii tai s-ar putea chiar sa iei teapa, cine stie?!

Daca vrei o sugestie de consultant financiar, eu pe bune iti recomand sa incerci si doctorbusiness.ro. In numai 5 secunde, ei se lauda ca-ti pot face automatizat o situatie, daca incarci o balanta lunara. Si te costa numai… 50 de lei! Pam-Pam!


Ok, este un inceput, cei de la doctorbusiness.ro pot sa te ajute cu mai mult de-atat. Dar, chiar si asa, daca nu vrei mai multe detalii, afla ca in urma a celor 50 de lei cheltuiti poti afla din analiza financiara cum transformi cheltuielile in profit, ce marje de profitabilitate sunt, care este starea de sanatate a firmei, chiar si de ce banca ti-a respins cererea de finantare. valoarea companiei etc.

Apropo, aplicatia se poate folosi in mod anonim fara a se da numele firmei sau date de identificare, daca esti cumva sceptic sau teribil de precaut. Mai mult, limbajul este unul destul de friendly, tocmai pentru a intelege pe deplin termenii economici prezentati in analiza financiara.

Foarte important este si faptul ca se poate accesa de pe orice device, fie tableta, fie laptop sau telefon, chiar si de pe orice sistem de operare deoarece se ruleaza într-un cloud web. Nu stiu ce ea ala, dar cica functioneaza!

Ok, si acum ca te-am facut curios si ti-am dat si un sfat despre cum sa incepi in a-ti trata afacerea, poate lasi mai jos la comentarii scris cum a fost interactiunea cu doctorbusienss.ro si cum te-a ajutat. Ok?

Articol scris pentru DoctorBusiness.ro si SuperBlog Spring 2022

2 Replies to “How to do it: De unde sa incepi in a-ti repara business-ul?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.