Probabil cele mai potrivite termometre pentru cei mici

Fii-mea, astazi, are aproape 16 ani. Da, trece timpul! La asta te gandeai, nu? Asa ma gandeam si eu! Da, au fost ani tare interesanti daca ma gandesc la cei de inceput. Bine, sunt interesanti si acum, dar din cu totul alta perspectiva.

Primul an din viata ei, apoi urmatorii ani din viata ei, cei de la gradinita si pana la scoala, sunt cei mai agitati din cauza de viroze si alte boli specifice varstei. Imi aduc aminte cu o oarecare groaza de fiecare muc, de fiecare tuse usoara sau de vestita… temperatura!

Da, pe vremea aia aveam termometru cu mercur, clasic. Era un termometru de copil, dar era tare complicat cu el din cauza de incomoditate, de timpul de asteptare, de nerabdarea piticii ca trebuia sa il tina la subrat si de cat de necondcludent era cateodata ca trebuia sa repeti procedura ca sa stii sigur care este temperatura. Urata experienta.

Un pic mai tarziu am luat, cand a aparut, un termometru pentru bebelusi, din asta care se poate utiliza rapid si se citeste si mai rapid, un termometru digital.  Era tot cu contact, dar era altceva.


Cam cum este Germatherm Rapid – termometru digital, cu un timp de masurare foarte scurt, asa cum îi spune si numele, cuprins intre 9 si 15 secunde (în functie de zona).

Este recomandat și pentru măsurarea temperaturii copiilor. Antialergic, copilașilor cu alergie la metale, datorită vârfului aurit. Are acuratețe înaltă, ecran mare și semnal audio în caz de febră.

Mai tarziu am luat si unul cu care puteai lua temperatura fara contact, dar era un pic cam tardiv, fii-mea era deja destul de mare si era ok cu toata tevatura cu aflarea temperaturii corporale.

Unul dintre termometrele pe care le-as recomanda acum, din cele fara contact, este Geratherm Non Contact, care este un termometru cu infraroșu, ce măsoară temperatura la nivelul frunții în numai 3 secunde. Practic este acel termometru care nu ar trebui să lipsească din nicio familie cu copil mic, sincer! Avantajul fața de celelalte termometre este ca acesta, pe langa temperatura corpului, masoara si temperatura ambientala și pe cea a lichidelor.


In fine, viata te duce prin tot felul de incarcari din astea, mai ales cand cei mici sunt… mici. E bine sa fii pregatit pentru orice si ai la indemana tool-urile si informatiile cele mai bune pentru a face fata provocarilor.

Articol scris pentru Gertherm si Spring Superblog 2022

Foto credit: Geratherm

One Reply to “Probabil cele mai potrivite termometre pentru cei mici”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.