Vara asta cred ca-mi trag piscina aia la care visez de niste ani

De pe vremea cand m-am apucat sa construiesc o casa, singura de până acum, am tras nenumărate concluzii și învățăminte. Deși nu am construit in regim propriu, nici nu am urmărit asta si am hotarat sa construiesc cu firma, incercand sa fie totul cat mai bine calculat si transparent, cu decizii corecte și timpi de lucru corecți, tot nu s-a dovedit a fi totul “roz” pana la finalul construcției. Da, socoteala de acasă nu se potrivește… nici aici.

De ce? Pentru ca o firma serioasa, care sa respecte niște termeni si un mod de lucru, este cam greu de găsit, chiar si cu recomandări. Al naibii de greu de găsit! Si chiar si atunci cand crezi ca ai gasit-o, tot nu ai gasit-o! Cam așa funcționează, din păcate!

In fine, ideea era ca atunci cand mi-am dorit sa fac casa asta, mă gandeam si la cate ceva pe langa ea: o curte frumos amenajata, un garaj, o casuta de curte din lemn, o terasa pe relax asa, si poate, bineinteles, o pisicina.


Așa ca da, ajungand in 2022 îmi cam pun în plan sa fac și o piscină, și e musai sa caut un constructor de pisicine de încredere, cu portofoliu și ceva știință de a construi așa ceva, nu doar sa aleg pe baza unei oferte de pret, nu? Căci, vorba aia, ieftin și bun vrea toata lumea, dar… ce calitate avem acolo în final?

Anisorii au trecut de cand am terminat casa si am reușit sa fac în jurul casei cam tot ce aveam în plan, mai puțin… vestita piscină, cea de care vorbeam mai sus, așa ca ar cam fi momentul, dacă tot ne-a mai lăsat un pic de răgaz si pandemia asta.

Bine, dacă e sa vorbesc despre piscină, înainte de a finaliza casa visam la o una destul de generoasă, dar acum, parcă aș prefera una, totuși, în care sa ma bălăcesc un pic, dar in care sa pot face și cateva ture micuțe de înot, nu ca de bazin mare, dar cat sa apuc nu doar sa ma racoresc cu o bere alături.

Sunt destul de bun într-ale research-ului, așa ca după ce am tot scotocit pe internet, am cumparat si am ales un posibil colaborator cu care să-mi fac piscina din spatele casei: Elcora Piscine

Faza interesanta e ca odată intrat pe site-ul lor, o sa iti dai seama cat de bine structurat si documentat este totul. Ai o grămadă de informații la indemana, totul pare foarte transparent, iar dacă ai întrebări, cei de la Elcora Piscine iti sunt alaturi cu ceva consultanță. Permanentă!

Poți afla chiar si care mai este prețul unei piscine in 2022, deci, cam cat de tare e asta? Mai mult ai un fel de comparator al piscinelor ieftine, al celor cu preț mediu și cele cu preț ridicat, în funcție de complexitate, materiale, calitate etc.

Așa am aflat că pot opta fie pentru o piscină mai ieftină care poate fi pe cadru metalic, deasupra solului sau ingropată in sol, pe structura metalică. la fel cum poate exista piscine din fibră de sticlă, sau din beton cu cofraje din polistiren, ori chiar inox, dacă nu ne uităm la bani.


Dar eu mă uit la bani, așa ca e posibil sa mă decid la o piscina mai ieftina cu un termen de realizare cat mai scurt pentru a mă bucura de ea cat mai repede. Apropo de asta, cei de la Elcora Piscine se laudă chiar ca au stoc propriu și ca nu trebuie sa aștepți mult ca la alți producători, cate trei sau patru saptamani! Asta chiar e o treaba tare faină!

A,a că nu mai satu prea mult pe gânduri, mă duc să-mi fac niște calcule, să pregătesc terenul viitoarei locații a piscinei și… să iasă cu bălăceală din aia cool, vara asta!

Articol scris pentru Elcora Piscine si Spring SuperBlog 2022
Foto Credit: Elcora Piscine


One Reply to “Vara asta cred ca-mi trag piscina aia la care visez de niste ani”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.