”Am creat K!ck Devices pentru România! Mulțumim AVBS Credit pentru ajutor”

”Probabil că citești deja articolul acesta pe unul dintre device-urile noastre! Deci, cât de tare este asta?!” (Marius Mandache, CEO K!ck Devices)

 (clip de promovare K!ck Phones – brand românesc, feeling românesc)

Nu știu cum s-o spun mai direct, dar au trecut doi ani de când am intrat in business, baby! Am început în urmă cu patru ani, la sfatul unor prieteni, să scriu. Nu, că nu am fost eu ăla care a scos ”Cele 50 de Umbre ale lu’ Nea Grey”. Păi, dacă scoteam așa ceva, mă și iubea nevasta mai mult, cred. Bătut și iubit, ce să mai… 🙂

Trecând peste această scurtă si buimacă introducere și revenind la scris, am început ca blogger. Da, eram blogger (stai așa, înca mai sunt) cu juma’ de normă ca să zic asa, iar în restul timpului mă perindam printre telefoane si alte gadgeturi ale unui important operator de telefonie mobilă de pe la noi. Nu-i dau numele, dar se știe din surse că-i portocaliu. În afară de asta, experiența mea cu tehnologia se întindea undeva pe la vreo 12 ani. Not bad, cum ar zice moldoveanul.

S-a întamplat minunea, cumva, să mă asociez cu-n bun prieten, și să ne facem propriul nostru business. De ce? Pentru ca aveam experiență în asta, cu tehnologia, știam să scriu bine despre și voiam sa mai muncim și pentru noi. Gata cu programul de 8-9 ore, să înceapă distracția în cel de 12-13 ore, dar cu mulțumire sufletească, nu? 🙂

Am avut câțiva bani strânși, “am mai vândut de pe ici, de pe dincolo, și ca să nu se prindă mama…” (replica lui Dem Radulescu din BD), mai un dar de nuntă, de botez etc. și ne-am băgat în business. Și nu orice business, cu florării eco, îngrășăminte naturale, energie verde, legume crescute manual etc. 🙂 ci unul cu… SmartPhone-uri. Cum? Cu Smart-uri?

Da. Ei bine, da! Ne-am decis să aducem in Romania, niște telefoane de la chinezi, dar sub brand românesc. Știu, au mai facut-o si alții precum Allview, Utok, E-Boda, Evolio, Serioux etc. Dar dacă au facut-o ei, nu insemna că nu o puteam face și noi. Până la urmă, dacă faci o comandă destul de consistentă la “frații chineji” îți pot aduce un lot de Smarturi și cu numele de Mandache pe ele sau ce nume îți trece prin cap. Ei bine, noi nu am fost foarte inspirați, așa că le-am pus numele de… iPhone! Da, aceasta ar fi fost una dintre glume, daca eu aș fi fost Steve Jobs.

Dar cum numele de iPhone și Samsung erau luate, am făcut un scurt brainstorming și le-am spus terminalelor noastre… K!ckPhone. Adica KickPhone, dar ințelegi tu cum e cu semnul exclamării și litera i. 🙂

A trebuit să facem o mică incursiune prin China, o mini-vacanta de business ca să zic așa. Shenzhen, e capitala României și a Lumii in materie de… orice, practic. La fel și Guangzhou. Dar, gata cu Geografia. Acolo se produc tot felul de gadgeturi si “negadgeturi’, cât și accesorii pentru telefoane, tablete, smartwatch-uri etc. Este o Mecca ”pă sistem chinezesc”, ce sa mai..

Ca să nu o mai lungesc, am bătut palma cu chinezu’. Nu, nu ăl de la noi, bloggerul neaoș. Nu, cu o firmă chinezească ce producea smartphone-uri sub ce denumire voiam noi. Până la urmă majoritatea terminalelor pot avea cel putin 4 procesoare, vreo 2 GB de RAM, o cameră de 13 megapixeli și un ecran de 5 inci IPS. De baterie nici nu mai zic… Așa că, Hit me, baby! One more time! cum ar zice Sanda Ladoși. 🙂

Nu am putut să ne abținem să nu venim acasă și cu niște creme din alea in cutii metalice mici și rotunde, extrem de mentolate si ”eucaliptoase”. Da, alea chinezești! Le-am oferit la lansarea Brandului nostru și a primelor terminale K!ckPhone: We K!ck Your Senses! 🙂

Țin să precizez că a fost o oarecare nebunie cu actele, cu firma, cu brandul in Romania, dar nu are rost să mai amintesc. Ce vreau să amintesc este faptul că ne-a mers foarte bine, și ne merge foarte bine numai că vrem mai mult. Mai mult decât K!ckPhone-uri. Ne dorim să trecem la următorul nivel. Vrem să aducem pe piață K!ckWatch-ul, un ceas Smart, desigur, nu unul din ăla clasic care nu știe să treacă singur pe ora de vară sau să-mi spună că am avut un apel nepreluat, pe care-l iei din piață cu 30 de lei.

Iar K!ckWatch-ul nu este tot, dacă punem mâna pe o finanțare, un împrumut pentru IMM, vrem să mai aducem două modele de tablete, una cu Android si una cu Windows, cu tastatura fizică inclusa, slim, ideale pentru business-uri si pentru… (ta-daaam!) bloggeri, nu? Cu prețuri speciale pentru cei din urmă, pentru că mizăm foarte mult pe ajutorul lor privind promovarea K!ck în România.

Cum? Păi, pentru un preț preferențial, cu un discount pe măsură pentru produsele noastre. Astfel prin intermediul bloggerilor putem avea impact masiv in Social-Media, unul HUGE dacă ar răspunde Prezent, cel puțin jumătate din bloggerii din România. Nu-mi uit rădăcinile și prietenii din blogosferă așa că îmi doresc să-i ajut așa cum pot, așa cum și ei m-ar ajuta pe mine dacă ar fi in locul meu. 🙂

What’s Next? După cele două tablete și smart-watch, vor urma niște aplicații. Cum mă învârt in sfera asta de ceva timp, am cunoscut ceva ”băjeți dăștepți” cu școală și muuultă pasiune pentru a dezvolta aplicații pentru Android. Genul ăla de tineri care au multe idei bune, dar pe care nu îi ajută nimeni să înceapă nici măcar un StartUp. Vom face lucruri frumoase împreună, presimt. Nici nu are cum să fie altfel, pentru că știm cu toții cât de ingenioși sunt românașii noștri. Și nici nu o să-mi pară rău daca vreunul o să plece prin Silicon Valley (Palo Alto – Fb sau Cupertino – Apple) ori Mountain View (Google), mai știi?

Până acolo, mai este numai un pas. Unul mare, ce-i drept. Avem nevoie de o soluție de creditare pentru a aduce toate aceste K!ckGadget-uri. Nimic mai simplu! Știi de ce? Pentru că vom lua legătura cu un broker care ne va ajuta cu tot ce înseamnă actele și restul in relația cu banca. Noi am ales, un broker de la AVBS Credit, pentru ca avem ”pile” printre bloggeri și pentru că el știe cel mai bine cum stau lucrurile in zona asta creditelor pentru afaceri. Iar serviciile de brokeraj bancar sunt… GRATUITE! Așa ca visăm și noi cum și AVBS Credit te îndeamnă: „Visează… obține cu AVBS”

Glumesc, desigur. Nu avem pile, dar avem informația. Și mai mult decât informația, avem cu ce! ”Am cu ce, bă! Firma mea este model! Să ia lumea după el!” ca să-i parafrazez pe Partizan (era să zic Aerosmith). 🙂

Practic, la un Credit pentru Capitalul de Lucru putem accesa până la 150.000 euro, pentru o perioadă de 24 luni. Și, da, garantăm și cu ceva imobiliare! De ce? Pentru că ți-au răspuns cei de la Partizan mai sus și pentru că noi credem foarte mult in business-ul pe care l-am început, având un feedback strong. Deci, punem la bătaie și două apartamente ca și garanție pentru împrumutul pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Plata creditului in rate, îl face și mai ușor suportabil pe parcursul celor 24 de luni, iar cum avem banii am și lansat comanda și am adus de urgență toate gadgeturile in România. Pardon, K!ckGadget-urile! Timpul până la lansarea acestor produse va fi folosit exclusiv pentru pregătirea terenului ca să avem impact mare in social-media și nu numai.

Pentru că noi nu vom lansa numai un produs ci… TREI produse PLUS 3 Aplicații Surpriză! Nu pot să spun încă despre ce vor fi aplicațiile dar vor avea un rol important in Social-Media, Gaming și în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Vor fi stunning, numai bune de prezentat dimineața pe tv, la Buhnici. George Buhnici. Și pe vlogul lui, bineînțeles. 🙂

NU V-AM SPUS DE VLOGGERI? Da, nu v-am spus de vloggeri tocmai pentru că voiam să păstrez la sfârșit ”cireașa de pe tort”. Ce ar mai fi de spus, când vom avea parte de promovare și-n imagini, cu vloggerii? Avantaj că vom fi peste tot in YouTube, pe mai toate grupele de vârsta între, să zicem, 15 ani și 45, cel puțin. Deci, cum va fi asta?! MASSIVE!

De ce mizăm pe bloggeri și vloggeri pentru a ne duce acolo sus? Pentru că se mulează pe imaginea noastră, așa cum și noi ne mulăm pe a lor. Da, sună funny. Au public in targetul nostru și au mare priză când prezintă câte ceva in stilul lor caracteristic. Mai mult decât atât, nu sunt nici prea scumpi când vine vorba de… finanțe, suntem prieteni și ne știm în cea mai mare parte, deci nu are cum să nu iasă bine. Premise pentru Succes!

Dacă mai amintesc și de numele unor comendianți de Stand-Up și ceva artiști de pe scena muzicală, deja veți spune că exagerez. Ei bine, nu prea, dar pregătim de ceva timp asta și trebuie să iasă așa cum ne dorim. Dar, toate la timpul lor. Concurență, Watch out! că venim! Tare de tot!

K!ck Your Life!
K!ck Your Dream!

We Are Here!
So… We’ll K!ck Your A**! 🙂


K!ck Devices

AVBS-CREDIT

 Aricol scris pe unul dintre gadgeturile K!ck, pentru Spring SuperBlog 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.