#AcelMoment când ai nevoie de un NEW SOUND în viața ta – EDIFIER S2000 Pro


Oprește-te din tremurat. Pune deoparte căștile audio over-ear, pentru că tremuratul de-abia de-acum începe. Știu, emoția este mare când te-ai hotărât să faci pasul și să-ți iei un nou sistem audio pentru casa ta, pentru sufletul tău, pentru hobby-urile tale (editare audio, vlogging, mixare etc.)


Ai un sistem audio, știu că se aude bine, încă, dar e atât de vechi încât îl tot ții ascuns pe la petreceri sau când mai vine cineva în vizită pe la tine. E urâțel, na, au trecut niște ani buni peste el, iar dacă difuzoarele încă mai bagă bine de tot în wați, carcasa lor a suferit tot felul de incidente și nu mai este la fel de atrăgător ca odinioară.

Da, ești pe old-school, desigur, tu aveai amplificare separat pentru ele, și te conectai prin mufa jack. Acum vrei să nu mai depinzi de firul ăla de la jack pentru că oricât de lung l-ai face tot incomod va fi, doar n-o să te plimbi cu firul prin toată casa doar ca să dai PLAY and Swipe de pe Smartphone la piesele preferate.

E greu în plină eră a digitalizării să mai fi old-school. Nu e imposibil, în unele situații, pentru fanii genului, încă se mai poate, dar dacă vrei noutate, sunet de ultimă generație și conectivitate pretutindeni, este timpul să faci pasul la noile tendințe. Iar dacă adaugi un pic de eleganță și design luxos, devine și mai interesant, nu?

 

EDIFIER S2000 Pro
EDIFIER S2000 Pro


Vino cu  mine, te rog! Eu te înțeleg perfect. Să facem abstracție că eu sunt un consultant, aici între atâta tehnologie, pentru că și eu am trecut prin aceleași stări ca și tine. Am plecat de la sisteme 5.1 inventate de mine încă din copilărie, când prin anii 90, aveam vreo 6 difuzoare prin cameră, ascunse prin boxe confecționate de mine din lemn, carton sau chiar legate direct la un televizor vechi defect și un radioreceptor Gloria din anii 80. Era chiar surround, dacă mă gândesc mai bine. 🙂

Știu cu ce “se mănâncă” Sunetul: de unde trebuie să pornească (vezi playerul), cum să plece acel sunet (dolby, equalizer pe 3-5 canale, sunet in 320kbps dacă asculți mp3, aac sau flac), prin ce să plece ca să ajungă la calitate maximă-n difuzoare (cabluri bune, conectori auriți, Bluetooth 4.0) și mai ales pe unde iese sunetul (difuzoare de calitate, de ultimă generație, din tot felul de materiale noi, dar şi boxe care să arate bine de tot, să fie la nivelul anului 2030).

Am trecut pe rând de la disc vinil, la banda de magnetofon, la caseta audio, CD și stick, ca să apreciez calitatea sunetului din ce în ce mai tare, să fiu un fin cunoscător al micilor trick-urilor pe care trebuia să le faci pentru a avea un sunet de calitate, pentru că dacă difuzoare se găseau (la calitatea vremurilor de atunci), playerele erau limitate, suportul magnetic pe care era imprimată muzica era mai bun sau mai prost, la fel şi înregistrarea.

Hai să-ți prezint preferatul meu! Sistemul care nu este nici cel mai scump, dar nici cel mai ieftin. Da, mie îmi place cel mai mult sistemul EDIFIER S2000Pro pentru că nu-mi umple casa de boxe mici și subwoofere, vezi sistemele 5.1, dar îmi umple casa la orice petrecere sau un simplu film pe care îl văd, de sunet de înaltă calitate, cu amplificare incredibil de bună într-un sistem cu Bluetooh 4.0 cu boxe ce au lemn lăcuit pe laterale. 

Este un sistem potrivit pentru orice încăpere având în vedere dimensiunea lui. Hai să dăm play la clip, pentru că este făcut special pentru a testa acest sistem. Ia un loc pe canapea, în timp ce eu voi da play. Avem și imagine ca să ne ajute vizual, dar dacă dorești poți închide ochii, deși, cred că vei ieși la dans în curând. Nu mă crezi? Să fie VIBE, deci!


Hopaaa… păi ce faci? Nu ai putut sta liniștit trei minute? Ai dansat împreună cu colegii, care nici ei nu pot să se abțină când testez acest sistem. Zilele trecute eram aici cu o clientă și când i-am pus o piesă latino pe sistemul EDIFIER S2000Pro, și m-am trezit luat pe sus de către ea, să facem împreunăă câțiva pași. Noroc că nu era cu soțul, sau… era? 🙂

Intr-adevăr vin clienți care doresc sisteme cât mai diferite, de la simple boxe, mici, bluetooth, până la căști audio sau sisteme cu multe boxe în componență, pentru gaming sau Home Theater. Fiecare este diferit, însă de departe cel mai cool mi se parte acest sistem, ce pare simpluț, dar care ascunde multă tehnologie de ultimă generație, în haine destul de luxoase pentru orice loc în care va aduce cu el sunet și vibrație. 

EDIFIER S2000Pro este recomandat pentru producția muzicală pentru că poate reda fidel orice sunet pretențios, fiind ideal pentru mixare și editare audio de înaltă definiție. Poate că nu te va ajuta să devii vreun DJ celebru, pentru că inspirația este la tine, dar cu siguranță va face ca mixurile tale să devină printre cele mai tari de la petreceri, pentru că vor fi fără cusur. Pe bune!

Dacă vrei să vorbim și de câteva aspecte tehnice, deși văd că te-am convins deja să optezi pentru acest sistem, află că are o putere totală de 130 watts, cu difuzor de bass de 5,5 inci (148 mm) și având o diafragmă de aluminiu,  plus un set de difuzoare de înalte – tweetere- de ultimă tehnologie (planar magnetic), intrări multiple pentru a asigura un semnal perfect: coaxial, optic, aux, balance și Bluetooth 4.0 de tip aptX (hi-res streaming). Egalizator? Are unul pe 4 canale presetate: vocal, monitor, clasic și dinamic. Deși, ficare își cam știe setarile preferate și sunt sigur că și tu ai unele. 

Ce zici, batem balma? Câte sa fie, două, trei sau patru sisteme? Ha-ha, glume de vânzător… 🙂

 

EDIFIER S2000 Pro
EDIFIER S2000 Pro

 

 

EDIFIER S2000 Pro
EDIFIER S2000 Pro

 

Articol scris cu sunetul ”în blană” pentru MagazinulTău.ro și SuperBlog 2017

One Reply to “#AcelMoment când ai nevoie de un NEW SOUND în viața ta – EDIFIER S2000 Pro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.