De ce beau zi de zi Apă de Legendă – Borsec?

„O zonă mai frumoasă și mai interesantă decât zona Borsecului aproape că nici nu se poate imagina. Natura a vrut să amplaseze bunăvoința dumnezeiască într-o grădină fermecată, ca aceasta să devină nu numai utilă, dar și de admirat.”

Orbàn Balàzs, “O Descriere a Ținutului Secuiesc”, 1868.


Asa incepe povestea noastră…

”Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la…”

Stai puțin! Mă gândesc destul de des în ultimul timp la perioada copilăriei, acea perioadă a copilăriei magice, de până în 7-8 ani, când totul era desprins dintr-o carte de poveste cu iz de bestseller. 

Da, știu, parte din cei șapte ani de acasă, acei șapte ani care îți dau startul în viața ce va urma, indiferent că interacționezi cu familia, cu ceilalți oameni din comunitate sau cu șirul evenimentelor și experiențelor ce te înconjoară, alcătuind picătură cu picătură omul care ai fost ieri, azi și care vei fi și mâine.

Rece! Un pahar de apă rece mă transpune imediat în lumea copilăriei mele magice. O veritabilă mașină a timpului ce parcă se încăpățânează să funcționeze extraordinar de bine după atâția și atâția ani, încărcându-mă cu energie și cu dorința de a realiza în fiecare zi lucruri de care să fiu mândru.

ȘTIAI CĂ?  În anii 1800 îmbutelierea se făcea doar în zilele cu lună plină, atunci când presiunea atmosferică era maximă, pentru a crește și rămâne legat astfel și conținutul de CO2 al apei minerale?

Borsec. Acasă beau apă minerală plată Borsec. Cam trei sferturi din apa consumată este Borsec. Da, ea, Regina Apelor Minerale. De ce? Sunt multe motive, dar probabil că odată cu trecerea anilor am rezonat cel mai bine cu ea și am simțit că aparțin ei, cum și ea îmi aparține mie (zici că vorbesc de nevastă-mea, cealaltă regină 🙂 ).

Stai să-mi torn un pahar de apă! Bun. Gata! Apa copilăriei, apa vie, apa rece și cu gust de natură, venea întotdeauna dintr-o fântână nu prea adâncă, cu deschidere largă și margini pietruite. Am copilărit într-o frumoasă zonă de munte, undeva în zona mai sălbatică și plină de păduri dese, a județului Bacău. Acolo erau bunicii și oamenii-personaje de povești cu zmei, zâne și cai năzdrăvani.

Tot acolo, pe acele meleaguri, erau și izvoarele, fântânițele dragi mie, săpate în pământ, amenajate cu scoarță de copac și jgheaburi de lemn din care răsărea câte un izvor venit din altă lume. Eram fascinat de felul în care apa aia rece, care-ți astâmpăra setea și te răcorea, sosea în lumea asta. Necontenit. Fără a avea un robinet pe care să-l închizi. Blow your mind!

ȘTIAI CĂ? Borsec a fost desemnată „Cea mai buna apă minerală din lume”, distincție obținută în anul 2004 la cea mai importantă competiţie de profil din Statele Unite?

Apa minerală Borsec – istorie și începuturi

Probabil că așa s-a întâmplat și cu apa pe care o beau chiar acum când scriu – stai puțin, să mai iau o gură – sorb un pahar de apă minerală plată Borsec. Citesc pe sticlă: 1806. Cu trei ani înainte, în 1803, s-a produs declicul, punctul din care istoria apei îmbuteliate Borsec începe să prindă contur și să astâmpere setea milioanelor de oameni ce o vor consuma.

Pe atunci, un vienez pe nume Valentin Gunther, se vindecă miraculos de o boală incurabilă la acea vreme, după ce a băut din apa Borsecului. Nu știu cât adevăr este în povestea cu miros de legendă, dar cert este că de atunci, el s-a decis să distribuie licoarea miraculoasă a munților Carpați.

Din depresiunea Borsec (jud. Harghita), aflată la 900 de metri altitudine, un microclimat din care face parte și o frumoasă  pădure de conifere, apa mergea către consumatori din Imperiul Austro-Ungar, îmbuteliată în sticle confecționate tot acolo. 

Istoria de peste 210 ani, precum și tradiția pe ce care și-a construit-o de-alungul acestui număr impresionant de ani, a făcut ca Borsec să rămână și-n 2018 Cel Mai Puternic Brand Românesc, conform clasamentului realizat anual de revista Biz.

ȘTIAI CĂ? Borsec este cel mai de încredere brand în categoria apelor minerale naturale, câștigând titlul Trusted Brand de zece ori consecutiv? (Superbrands este organizatia mondiala care ofera prestigiosul statut de Superbrand, brandurilor evaluate de catre un juriu larg de personalitati reprezentative pentru domeniu)

BORSEC is my middle name! 🙂

Cum să nu rămâi un brand frumos și puternic când apa este parte esențială a vieții de zi cu zi? De ce dintre atâția producători de apă care se regăsesc pe piață, Borsec rămâne brandul românesc cel mai frumos și puternic? Intrebări oarecum retorice, când activitatea lor este evidentă.

Răspunsurile le putem da oricare dintre noi, pentru că fiecare român se poate identifica ușor cu acest brand, cu deosebita calitate oferită în fiecare pahar de apă minerală Borsec băut, cu energia dobândită și setea potolită. 🙂

Mai mult, imaginea curată, ferită de scandaluri sau știri care să denigreze, precum și un marketing făcut cu mult bun-gust și profesionist, poziționeză brandul Borsec acolo unde îi este locul, în vârf. Fiind un jucător important din piață, cu care ceilalți parteneri sau concurenți, trebuie să țină pasul, să învețe din ceea ce ei fac bine și să se reinventeze permanent pentru a rămâne în top și relevanți.

ȘTIAI CĂ? In 211 ani, la Borsec s-au îmbuteliat peste 35 miliarde de litri de apă minerală naturală?

Borsec – apă milenară și mișcari de marketing la alt nivel

Revenind la ”gustul copilăriei”, la apă, pur și simplu, Borsec mi-a dovedit prin imagine și ”gust” că își merită locul în frigiderul meu pe timp de vară, și la temperatura camerei pe timp de iarnă, în detrimentul altor mărci de apă îmbuteliată.

M-au cucerit definitiv în 2017 când au optat pentru capacul de plastic învelit în țiplă protectoare, un sigiliu suplimentar, devenind produsul premium care și-a propus ca dopul sticlei să fie atins numai de către consumator, pe tot acest drum al apei, de la acvifer cel care se va bucura de ea. O mișcare a naibii de mișto! 🙂

Borsec este o apă de poveste, exact ca apa din povestea copilăriei mele, o poveste ce cu drag o port în suflet din care mă energizez de fiecare dată când simt că am o zi mai în care nu funcționez la parametrii normali. 🙂

Mai știai că? Borsec este cel mai titrat brand de apa minerala din Romania?
De ținut minte! În anul de debut, trei milioane de litri de apă îmbuteliată și-au găsit rostul în zonele istorice ale României, în Ungaria și pe mesele vienezilor!
Dacă nu știai… Cu cele peste 15 izvoare de apă pură,  Borsec a primit, practic, gratuit denumirea deTărâm al Apelor Minerale Naturale?

sursa info

 

 

 

One Reply to “De ce beau zi de zi Apă de Legendă – Borsec?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.