Vii cu #MINI într-o tură #binidităt?

Am revenit! Am avut câteva zile de pauză, dar de astăzi totul se va schimba. Muzică antrenantă în diff-uri, adică un Skrillex fin, maneta schimbătorului de viteze în treapta 1, câteva apăsări ale pedalei de accelerației să se simtă vibrația motorului și…

#MINIme

 

De la Trabant la MINI

Inainte de a continua, fac o pauza să-ți explic de unde a pornit totul. A început prin 2000, odată cu ziua în care am luat carnetul de șofer, B-ul. Deși am crescut în familie de motocicliști (bunicul și tata), am fost primul care a avut B-ul luat înaintea A-ului. BOOM!

DAR ca să nu plec prea departe de moto, prima mașină pe care am condus-o după Dacia 1310 pe care făcusem școala, a fost o mașină neamțească. Cea mai tare, EVER! (oare?)

Era un… Trabant! #micdrop 🙂

Pe bune, chiar era un Trabant 650 și care desi era construit în 1984, arăta de parcă ar fi fost un moșuleț de vreo sută de ani. Unul fâșneț, ce-i drept. Era “moșulețul” lui tataie, cum ar veni, care nu întorcea priviri pe stradă decât pentru a fi compătimit, gen. 🙂

Așa a fost prima dată pentru mine. Prima mașină nemțească cu care am avut contact, dacă mi se permite, chiar dacă era una low-budget, very-low-budget, cu motorizare mai mult moto decât auto. Dar torcea ca o pisicuță, era ascultătoare și nu făcea figuri decât ocazional, ca-n viață 🙂

Revenind… muzica răsună-n difuzoare, maneta schimbătorului este în treapta întâi de viteză, pedala ambreiajului se ridică din podea, accelerez și… a doua, a treia, a patra… mașinuța mea se avântă pe șosea mai ceva una preparată special pentru curse.

Au fost câteva zile de pauză. Se îmbolnăvise micuța. Și când zic micuța chiar așa este, o bijuterie micuță de mașinuță: un Mini Cooper S de la BMW. Da, e de tradiție englezească, dar sub capotă toarce un motor produs de BMW, cu piese BMW originale.


Cu un mecanic bun și piese originale, mașina ta va avea viață lungă

Cu bucurie am făcut-o bine, grație celor de la eXclusiv OEM, singurul magazin specializat în accesorii și piese originale BMW cu livrare din stoc, atat online cat si offline. Iar cum MINI e brand BMW, am cerut o ofertă pentru ceea ce o durea pe micuță (elemente din sistemul de direcție), dar și pe mine, știind ca șchioapătă și că nu mă pot bucura de ea ca-n zilele ei bune.

Am un prieten bun cu un BMW Seria 3, un E90, cu care mă mai dădeam și eu până să o am pe micuță. El m-a îndrumat să-mi iau piese originale, piese de BMW de la eXclusiv OEM

Chiar daca eu am MINI, pentru că puteau aduce pe comandă orice aveam nevoie, MINI fiind tot un BMW, la urma urmei.

Ideea este că de când s-a resuscitat acest brand, MINI, adică din 2000, când a intrat sub aripa BMW, am simțit că lucruri extrem de frumoase vor ieși din mâna specialiștilor de acolo. Da, BMW, avea nevoie de o divizie dedicată mașinior mici și a reușit aceste bijuterii, karturi puternice pe patru roți, conduse în general de… sexul frumos, dacă mi se permite. 😉

Trebuie să mai amintesc faptul că Mini-ul de până în 1990 semăna izbitor de tare cu un Trabant? Iar cele de până în 2000, erau doar o variațiune mai simpatică pe old-school? Vezi cum se leagă de existența mea?

Ehe, dragii moșului, multe s-au schimbat de la Trabantul ăla, dar cum Prima Dragoste nu se uită niciodată, undeva în subconștient a rămas acea senzație unică, de mașină nemțească, de siguranță, de confort, de viteză, putere și adrenalină. Desigur, nu se regăsește nimic din toate acestea la Trabant, dar, visam frumos de-atunci. Well, poate numai adrenalina? 🙂

BMW-urile era un MUST dacă aș fi fost un fel de James Bond, mi se păreau prea scumpe pentru buzunarul meu de Mandache, agentul basic (nimic special, fără gadgeturi, fără iubite-n fiecare oraș). De fapt, nu mi-ar fi plăcut să fiu un Geims Blond cu numere de Bulgaria, mașină second-hand la a șaptea mână, cu cinci becuri funcționale și GPL. Nu, nu așa se face.

Oricum iubirea mea, inima mea, visul meu era MINI-ul iar el este la fel de scump ca surorile și frații de la BMW, așa că ce am făcut pentru a conduce unul? Te-ai prins? Nu?

Ceva simplu de tot. Mi-am schimbat jobul și m-am angajat la o firmă ce avea o divizie de vânzări care ieșea pe teren cu mașini… MINI! Nu-mi prea plăcea ceea ce făceam dar aveam o mașinuță MINI, numai a mea. Aproape numai a mea.

A fost o perioadă frumoasă până în clipa în care s-a întâmplat să-mi iau propria mașină MINI. Am reunțat la jobul ăla și am rămas cu frumușica mea.

#MINIme by BMW

Da, majoritatea celor care-mi spuneau să nu-mi iau MINI Cooper S, probabil că erau invidioși pe mine. O tot dădeau pe aia că au tot fost probleme cu mașinile astea, ba cutia de viteze, ba pompa de servo ori electro-ventilatorul de la motor, ba toba care ruginește rapid etc. Da, stiam ca modele de pâna în 2007, cam aveau probleme că, na, așa se învață, mașinile find oarecum noi.

Nu am ascultat de ei tocmai că mă știam pe mine cât de atent sunt cu lucrurile mele, iar daca se întâmpla să pățească ceva, aveam de gând sa pun numai piese OEM BMW originale, nu făcături sau cine știe ce copii ieftine. La fel am procedat si când am dorit ceva dotări suplimentare sau să schimb ceva, am pus accesorii originale BMW, ca să nu am dureri de cap, cum s-ar zice.

Este bine știut faptul că mașinile nemțești sunt fiabile și extrem de bune din punct de vedere al calității, dar ca orice lucru… se mai și strică, deci dacă ai parteneri de nădejde pe lângă tine, cum i-am găsit eu (recomandați de alții datorită experiențelor bune cu ei) pe cei de la eXclusiv OEM, nu ai de ce să-ți mai faci griji pentru bijuteria ta pe patru roți. Pe bune!

Articol scris pentru SuperBlog 2018 si exclusiv OEM

One Reply to “Vii cu #MINI într-o tură #binidităt?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.