Do You Want To Work and Travel?

Work and Travel, cum iti suna? Adica sa muncesti, dar sa si calatoresti, in acelasi timp. Ideal pentru cei tineri, acest program, nu? Cum ar fi sa vezi America, muncind. Bine, nu sclav pe plantatie, ca nu o ardem atat de old-school. E vorba mai degraba de un job care sa-ti lase timp si de facut una-alta, e practic o vacanta Work and Travel.

Iar cand zic una-alta, iti dai seama ca ar fi cazul sa o iei la picior prin America si sa vizitezi orice iti trece sau ti-a trecut prin cam vreodata. Bine, mai trebuie sa te potrivesti si cu angajatorii tai care e musai sa fie prin zonele in care ai visat sa mergi. Ca sa nu ai distante prea mari de parcurs, pentru ca dupa cum bine stim, America e mare. Si e mare, tata, fizic si geografic vorbind, nu dupa vestitele vorbe ale lui Trump.

Cum ti-ar placea sa vezi New York-ul? Imagineaza-te, daca nu ai facut-o deja, pe celebre strazi, pe alte strazi, mai putin celebre sau chiar in fata unor cladiri emblematice. Imagineaza-te in orasul care nu doarme niciodata. Imagineaza-te in metroul cel atat de plin deviata, plin de contraste si de oameni care mai de care mai ciudati, mai frumosi, mai urati sau veseli. Imagineaza-te.

Cum e sa mananci un hamburger exact la mama lui acasa sau vestitele meniuri de la Colonelul Sanders, in batatura lui, acolo. Cum e sa vizitezi Area 51 (asta nu este in New York, dar s-o luam ca pe o paranteza), daca esti pasionat de povesti cu extraterestri? De filmele lui Spielberg sau chiar de faimosul serial Friends? Poti merge sa vezi locuri pe care le-ai vazut numai in filme sau, de ce nu, in desenele animate ale copilariei.

Sa mergi la Disneyland, sa iti vezi inca un vis implinit. Ce daca ai fost, deja, la Disneyland Paris? Probabil ca la cel original, cel american, vei simti un altfel de vibe si alte sentimente te vor cuprinde.

Desigur, un job in New York, este doar un exemplu, iar Work and Travel powered by CND Turism – Vacante Speciale, mijloceste cumva ca tu sa ai parte de o experienta de viata de neuitat. Cum ar fi sa mergi si sa cugeti, sa te reculegi, sa vezi, sa simti, locul in care s-a petrecut tragedia cu cele doua cladiri gemene cazute in 2001?

Este o experienta, trista, dar o experienta care te va face sa te gandesti inca o data care este rostul si rolul nostru pe acest pamant, cat suntem de mici sau de mari in toata aceasta ecuatie, cum interactionam cu noi insine, cum ne transformam dupa tot felul de experiente si cine sau devenim?

Esti student? Atunci Work and Travel este pentru tine! Pentru ca acest program de schimb cultural international al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii permite stuntilor la zi din tari ale lumii, sa mearga in vacanta de vara, chiar in SUA (cum altfel), pentru a lucra si pentru a calatori. Exact cum “aberam” mai sus. 🙂

Mai mult decat atata, ia-o ca pe o expereinta in a-ti imbunatati limba engleza. Cel mai bine poti invata limba engleza, exersand-o. Acolo vei fi nevoit sa vorbesti numai in engleza pentru ca vei avea colegi de pretutindeni, iar engleza va mi elementul comun. Apoi vor fi chiar americanii cu specificul limbii lor, in functie de zona n care te vei afla, cam cum este la noi cu zona Moldovei, cu Ardealul, Banatul etc.

Vei fi singur, departe de casa, de prietenii cu care mai ieseai la un suc, la un film sau prin parc ori club, dar vei castiga noi prieteni, noi oportunitati ti se vor deschide si cine stie ce-ti va rezerva viitorul? Un viitor pe care tu ti-l poti modela dupa cum vei dori, dupa cum vei crede ca deciziile pe care le vei lua dupa o astfel de experienta te vor ghida mai departe prin viata, iar intr-un final vei ajunge, poate, sa traiesti chiar in America.

Tara tuturor posibilitatilor, tara in care vei atinge visul ala americat sau orice alt vis, daca vei munci mult si daca vei avea si un dram de noroc, desigur. Dar cum norocul ti-l mai si faci, cum se zice, sa presupunem ca noroc ai atata timp cat iti urmezi planurile. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2018

One Reply to “Do You Want To Work and Travel?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.