Melci, scoici, draci, laci…

Parafrazandu-l pe nea’ Margineanu,in titlu, ultimele zile de vara m-au surprins impreuna cu fetele, la mare. Nu in Vama, inconjurati de vamaioti, ci in Eforie Nord, inconjurati de…ceilalti. Fetele fiind fii-mea si sotia, ca s-o lamurim. Nu ma luati drept vreo Mazare dansatoare de samba pe bd. Mamaia.

Deci, pe litoralul marii noastre. Conf DEX Litoralul este “porțiune de teren situată de-a lungul țărmului oceanului, mării sau al unui lac, pe care de obicei o udă apele”. O uda, o uda, dar ce-o mai uda in Eforie de s-au subtiat plajele cat un fir de nisip spre deloc. Noroc, ca au adus autoritatile niste pietroaie babane, cam cat ghiulurile gheolbanilor de pe plaje.

Naspa! Asteptam ziua in care ma voi trage in poza cu faleza ce aluneca lin in mare. Dar, acum poti face plaja si pe pietroaie! Si nu erau putini ce-si intindeau prosopul. De ce sa stai si sa te inghesui pe un petic de nisip, cand poti avea propriul pietroi. Iar dupa, caz ti-l poti lega de gat… no comment!

A fost frumos! Am fost chiar mai inghesuiti ca in alti ani… asa te mai cunosti cu vecinu’ de tarla, mai inchegi prietenii, mai joci o tabla (cazuta din santierul de deasupra plajei; si cand zic plaja, ma scuzati…), faci un castel de nisip, la care vecinu’ tuciuriu mai adauga niste turnulete; sau mai ungi cu crema vecina topless, trecuta bine de 55-60 de ani…

Vorba aia… lume multa, oameni putini… nu stiu ce am vrut sa zic cu asta 😉

Apa mai curata ca niciodata si numai buna de baie, m-a dezamagit. Nu tu, o alga? Bine una-doua erau, dar ziceam si eu asa… Oricum Eforie merita! Eu cu burtica mea, m-am simtit ca un chior in tara orbilor, la ce balene esuate zaceau pe nisip, de am vrut sa-i chem pe cei de la Greenpeace. Dar m-am linistit repede. Eram la Eforie. Nord.

N-am apucat bilete la spectacolul extraordinar cu momente vesele cu inegalabilul Jean Paler,nemuritoarea Stela Popescu; Arsinel era si el dar numai pe afis, si alti rockeri d-astia cu nume de manelisti bursuci, salami, de aur, de platina, de aluminiu, copii ce nu mai cresc… Sa.Salam. Re.Regheton.!

Dupa cum zicea si urlaciosu’ cu portavocea rebegita, nu mai aveau bilete decat in primele randuri (?). Da’ de ce? Dezmatzu e mai mare in spate? Aaa, la astia e invers… Normal! Sau astia din fata sunt obligati sa arunce cu bani?! Aha… Deci, nu ne-am mai luat bilete. Nici in spate nici in fata.

Ne-am luat in schimb la telegondola din Mamaia. Ne-a convenit si pretul. 15 lei numai dus. Si mai trebuie sa te si intorci. Mai mult ca anul trecut cu 5 lei, dar au si mai putine telegondole (deh, cica extrasezon) si sunt si cozi mai mari. Cele mai mari de vreo 3 ani incoace. Merita! Noi nu prea am avut parte de cozi, ca le-am fentat. Stiam ca sunt pe seara dupa 19.00. La 20.00 era deja intuneric si nu mai vedeai decat niste lumini plapande, dar doritori erau si mai muuulti. Ce frumos e la Mamaia! Ne-am intalnit si cu nea’ Nelu. Nu nea’ nelu Iliescu. Celalalt. Ploiesteanu. La o farmacie. ce mica e Mamaia.

Fitzele de Mamaia sunt la fel ca cele de Eforie dar la alt nivel. Fetili din Mamaia isi permit fite, ca au cu ce. In Eforie isi permit toti ca asa trebuie, desi esti praf. Si mie imi place cel mai mult cand toti se gatesc si ies pe faleza, seara, la o plimbarica, calcati si  imbracati ca la nunta, si cu cate o shaworma  a la botu’… lor, si rosii asa ca patlagelele in parg, de prea mult stat in soarele de la orele 14.00… si cu tatuaj temporar pe ici si colo, dar scos in evidenta de tinuta.

Cazinoul din Constanta inca nu a cazut in mare, dar tre’ sa cada el… cica ultimele reparatii au fost facuta prin ’80. deci stati pe aproape daca vreti sa faceti o poza cu el… in mare. ca asa pe faleza, avem toti poze. ce cliseu…

noroc ca l-a luat Udrea. mare noroc! sper sa-l si consolideze, ca asa noroc a avut si Mazare, cu el. ce bine-i merge… sa-l vedem fara. i-a luat talismanu’! (sac!)

Noua bucata de autostrada de 21 km, e ok. Pare valurita la viteza, si chiar e; dar asa tre’ sa fie! Zici ca-i intins asfaltul cu scandura. Totusi, se mai reduce din timpii de asteptare din Constanta…

Ca o concluzie, de sfarsit de vara (si de Android, pentru cine a citit si post-ul cu pricina)… MELCI, SCOICI, DRACI, LACI… si sper ca nu voi mai reveni in urmatorii ani aici ca turist.

 

   by MMandache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.