Deepwater Horizon sau Niște oameni chiar muncesc pe mare!

Am primit in prima fază cu reticența filmul cel nou cu Marky Mark  Mark Wahlberg pentru ca trailerul nu ma prea convinsese iar Mark nu-mi parea genul care poate sa scoata ceva bun din rolul unui nene de pe o platforma petroliera.

DAR talentul si antecedentele regizorului-producator Peter Berg, imi spunea ca va fi ceva interesant. M-am mai uitat o data la trailer si (culmea!) m-a convins sa ma uit la film. Mai apărea si Kurt Russell, așa că era o buna oportunitate de a vedea cat de tare a mai imbatranit si daca mai poate, mustaciosul.

N-o sa-ti vina sa crezi dar atat cat a avut partea lui de rol, a putut… ceva. Nici Mark nu s-a lasat mai prejos si si-a dus rolul decent. Nici nu avea cum sa o faca altfel, nici unul si nici celalalt, avand in vedere ca este ecranizarea unui fapt nașpa, tragic, real, in care nimeni nu vrea s-o faca pe eroul si sa mai si epateze pe deasupra.

Nea Ion Malkovich, o arde dubios si naspa in filmul asta. Dar are scuza ca reprezenta un nimeni de la o mare firma de carburanti. Ce era sa faca din personajul său? Ce a facut in Greu de Pensionat (R.E.D.)? N-avea cum, ca ar fi iesit un circ de nedescris si am fi dat-o intr-o tragi-comedie ce ar fi adus, totusi, ceva milioane de dolari in plus la incasari. Nu facem bâză, insa, de accidente de rahat, care se mai si lasa cu catastrofe naturale, de genul deversarilor a milioane de tone de țiței in ocean. Un fleac. Energie neVerde. 🙁

Deepwater Horizon – Un film ce se desfasoara pe o platforma petroliera, plin de actiune, suspans, cu efecte speciale bine realizate, reale, neexagerate, un iad in cel mai adevarat sens. Un Iad intr-un ocean. Sa fii pe apă si totuși să ai șanse de 99% să arzi! Destul de nașpa.
Si se lucreaza in draci pe platforme petroliere!

De retinut, cum s-a pus accentul pe ceea ce se intampla in adancurile oceanului, cum ”s-a explicat” prin imagini ce se intampla pas-cu-pas, imagini ce intregeau suspansul si precedau o catastrofa ce statea sa inceapa oricand.

Un film ce-si merita nota de 7,3 pe IMDB. Un film in care americanii se mai inspira (pentru a cata oara?) din fapte reale, ca sa mai faca niste bani buni DAR si sa traga niste semnale de alarma. Daca le pricepe careva…

Trailer si poster, colea:

MV5BOTEzNDU0OTgxM15BMl5BanBnXkFtZTgwNjA0ODM2OTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *