The Light Between Oceans sau Cum Fassbender se dă romantic pe sistem old-school

Cand am auzit prima oara de filmul ăsta mi-am zis “What the fuck? De ce nu?”. Aveam mare incredere in Fassbender, aveam incredere si in cele cateva prietene de pe fb pe când isi dadeau tag sau activitate in filmul asta, iar cum filme d-astea mai “saiăns-ficșăn” de care-mi plac mie, nu prea mai erau prin zonă, mi-am zis că n-ar fi rau sa mă uit si eu la o drama romantica, bla-bla-bla…

Nu mai zic că mă mai ridicam si in ochii Ralucai că si așa are o părere proasta despre mine ca sunt fan filme SF. Asa ca mi-am propus sa trag de mine si sa vad filmul ăsta. Cand am văzut ca dureaza două ore, mi-a cazut fața. Moamaaa, tre’ sa rezist două ore? Zis si facut! 🙂 M-am uitat prima data vreo 40 de minute intr-o zi si celelalte le-am vazut intr-o alta seara. De fapt, seara urmatoare.

Ma convinsese trailerul, dar nu mă convinseseră cele 40 de minute. Deja intuiam ce o sa se intample si nu mai voiam sa il vad. DAR Raluca mi-a luat-o inainte si l-a vazut integral. Baiat finuț si cuminte cum sunt, si romantic pe deasupra acolo in străfunduri, o intreb daca merita sa mai vad continuarea ca eu deja intuiam niste treburi si niste chestii.

Raluca m-a convins ca merită sa ma uit. Nu regret ca am pierdut castigat alte 120 minute in viata asta. A fost ok pâna la un moment dat. Finalul. Bazat pe nuș’ce carte bestseller (aici bestseller e si cartea lui Eftimie – Arhaghelul Mihail, vedea-o-aș film) ma gandeam ca are un final mai… agreabil, ca sa ma exprim decent.

Draci, melci, scoici, raci… se termina prost! Foarte prost. Anost si atat de previzibil incat finalul ăsta nu l-ar fi scris nimeni, dar au facut-o, fie scenaristul, fie chiar cel ce a scris cartea (nu stiu cum se termina cartea, de fapt). Ca sa țin cu scriitorul carții, dau vina pe scenarist. 🙂

Fassbender nu dezamageste si ma asteptam, in pana mea, sa iasa din inchisoare mai repede, că tot are puterile lui Magneto de partea lui (vezi X-men). Dar nu, o cam lălăie cu sotia aia a lui draguta dar exagerat de bolnăvicioasă, daca mi se permite sa îi zic așa. Vorbesc de fătuca aia Alicia Vikander, care imi ramasese la suflet din filmul SF Ex-Machina, in care a jucat super-super bine.

Una peste alta, filmul nu prea isi merita nota de pe IMDB, de 7.2. parca mergea un 6.9. Dar nu-i timpul pierdut. 🙂 Recomand pentru dramatici.

Trailer si poster, colea:

MV5BNTI1NzQzMjgxOF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTY1OTY2OTE@._V1_SY1000_SX675_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *