Max Steel sau SF-ul ce era sa ia notă de trecere

Max Steel este facut (cred) dupa seriaalul animat cu acelasi nume (am vazut asta pe IMDb, nu stiam de al la data cand am vazut filml). Filmul are o nota extraordinara pe IMDb, de altfel. 4.5. Da, e WOW!. Nu stiam de nota lui cand m-am apucat de el. Am vazut trailerul si imi parea ceva interesant. Mai juca si Andy Garcia, dar actorii astia care ajung la o anumita varsta o cam dau FAIL cu rolurile pe care si le aleg. Probabil sa sunt tot felul de interese.

Cun un bugețel destul de subțire nu avea cum sa se obțina cine-stie-ce film cu super-efecte speciale. Una e sa ai o poveste interesanta si SF (vezi Her sau chiar ex-Machina) si alta e sa ai o poveste un pic haotica, simplista dar pe care s-o mai salveze pe ici, pe colo un efect vizual bun.

Totusi, la ce buget au avut (undeva la 10 milioande de dolari, conform IMDb) nu pot spune ca efectele vizuale erau proaste. Not bad! Dar povestea in sine era cand ”pe repede inainte”, cand prea previzibila, cand idioata, cand penibila, cand reusita. Nu este un film liniar, dar daca ar fi fost si ar fi venit la pachet cu o poveste un pic mai complicata, putea iesi un film de nota 7, macar. Asa, eu i-as da un 6 cu indulgenta. Aia de pe IMDb sunt hateri. Nu a fost chiar atat de prost.

Posterul filmului nu m-a atras dar m-a intrigat cumva si m-a trimis sa vad trailerul ca sa ma convinga sa-l urmaresc. Povestea in sine mi-a adus aminte cumva de un film din copilarie pe care-l asteptam sa se difuzeze pe un program de televiziune bulgar. Era vorba de un baietel, un robot ce levita si un catel. Se numea Benji, Zax and the Alien Prince. 🙂

Aici nu e un baietel ci un adolescent destul de mare, dar avem un robotel pe nume Steel care nu era alteva decat un fel de alien si care fuziona cumva cu Max cand energiile lor cu tahioni (pardon de expresie) atingeau un anume nivel. Apoi isi faceau un fel de super-armura si luptau contra unor forte ale raului, bineinteles. Aici intervine nea Ady Garcia care n-avea ce face pe-acasa si s-a gandit el sa joace intr-un film de mana a doua.

Cam atat.

Posterul (sursa IMDb) si trailerul (YouTube), colea:

MV5BMTk2MTMwOTk3N15BMl5BanBnXkFtZTgwMDI5OTYxMDI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *