Hacksaw Ridge sau FIlmul in care Spiderman salveaza 75 de oameni in al Doilea Razboi Mondial

De ce am zis ca Spiderman ii salveaza pe cei 75 de oameni? Pentru ca in filmul lui Melg Gibson, il avem pe eroul salvator interpretat de actorul Andrew Garfield care a jucat in doua filme cu niste paianjeni uimitori, in 2012 si in 2014.  Asa ca se cuvenea, cumva, sa-l aduca Dom’ Mel in filmul sau.

Misto film. Impresionant mai ales pentru ca nu se inspira din fapte reale ci chiar asa se pare ca s-au intamplat evenimentele nefericite in care mor oameni de mii de ani incoace. Trist. Ca toate filmele despre cele doua razboaie mondiale. Sunt multe fapte de vitejie, sunt multi tineri care se arunca cu capul inainte sa fie carne de tun, masa de manevra sau ce vreti voi, numai ca niste unii sa fie bine-merci acasa, cu berea in mana sau prin locuri luxoase, cat timp sa bat aia, ca asa li se “scoala” lor si fac bani pe chestia asta. (asta ny e din film, dar m-a luat, asa, valul)

Vince Vaughn si Sam Worthington isi fac treaba bine, cu un plus pentru Vince pe care nu-l stiam intr-un rol de cadru militar, desi vocea aia a lui numai la o astfel de atitudine cazona, te duce in orice film ai vedea in care joaca. Fie si-n comedii romantice. 🙂

Micul Spiderman imi place in rolul lui de skinny-boy care este luat la misto de toti celilalti, doar pentru ca dupa o trauma din copilarie si adolescenta (legatt de tatal betiv) nu mai doreste sa puna mana pe o arma, chiar daca el trebuia sa fie cu plutonul sau in prima linie. C ao ironie, el chiar reuseste sa salveze peste 75 de camarazi raniti, desi nimeni nu-l credea in stare.

Mi-a placut si ultima bucata din film in care erau interviuri cu adevaratii eroi de atunci, ajunsi la varste mai mult decat onorabile si in care povesteau evenimentele la care au fost partasi, din pacate.

Imaginile din film sunt extrem de dure, destul de explicite, facute sa intoarca pe dos niste stomace ce tocmai s-au umplut de popcorn in sala de cinema. Va recomand sa bagati din timp floricele si nachos, cam in prima ora, ca dupa ce incepe actiunea (care mai dureaza vreo ora) or sa va stea in gat. Greu de rontait ceva in sala cand oamenii aia chiar mor si inrosesc ecranul. N-o a mai intre nici sosul cheese sau salsa. 🙂

Un film bun, cu o nota buna pe orice site de gen, cu nominalizare la Oscar (parca!), un film de vazut neaparat daca vrei sa mai vezi ceva legat de cel de-al Doile Razboi Mondial si ce pot face armele din oameni. Trist.

Trailer si Poster:

MV5BMjQ1NjM3MTUxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTY5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,647,1000_AL_
surss: imdb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *