Manchester By The Sea sau Un Film mai Trist decât Casey Affleck însuși

E un film trist. Chiar daca are un 8.2 pe IMDb, parerea mea e ca nota e un pic cam fortata. E un film trist. Mai trist decat Fences. Mult mai trist. E mai din zilele noastre si e destul de real, nu are chestii trase de par. Poate doar personajul jucat de fratili lu’ Ben Affleck, Casey, care personaj e destul de dubios. Dubios si inainte sa treaca printr-un nefericit accident, si dupa nenorocirea ce l-a lovit.

Eu sunt foarte sensibil la subiecte de gen de cand o am pe fii-mea, iar Casey in film pierde intr-un incendiu 2 fetite si un bebe baiat. Naspa rau, ce sa mai… Daca stiam ca e cu d-astea, ma jur, ca nu ma mai uitam la film. Dramele atrag intotdeauna, dar asta nu-i un film obisnuit, nici neobisuit. Asa, seamana cu Fences (apropo de asta apare si prietenul ala mai batran si gras al lui Denzel, din Fences) pentru ca e despre familie, despre viata, despre cum se pot schimba multe intr-o clipa. Chiar si din neatentie.

In rest avem parte de o multime de flash-back-uri, ce sustin si construiesc filmul, povestea in sine, ca sa ne facem o idee despre ce e vorba pana la final. Un film trist, cum spuneam, desi unii nu dau doi bani (in film) pe moartea tatalui, sau cel putin asa intentioneaza nepotu’ sa se afiseze. Care, by the way sau by the sea, era cu una si cu alta (fete, colege), fiind in floarea adolescentei si d-asta nu-i mai ardea lui de ta-su mort.

Ca sa n-o mai lungesc, desi filmul e cam lung, o sa te cam plictisesti la el, dar noroc ca mai deschizi un facebook, un instagram si trece timpul. 🙂 Filmul chiar are pe alocuri niste ~chestii~ care te cam zguduie dar este un pic cam lung.

Un film la care  o sa mananci mult popcorn. De plictiseala, cel mai probabil. Eventual daca ti-a mai ramas de la Fences, il poti folosi cu incredere acum. Casey Affleck ramne la fel cum il stii din orice alt film ai fi vazut cu el, fie ca e Interstellar, The Finest Hour sau Out Of Furnace. Are ceva al lui si transmite asta destul de misto in orice film ar juca.

Trailer si Poster (IMDb):

MV5BMTYxMjk0NDg4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwODcyNjA5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *