Marea noastră va avea mereu un feeling aparte

Sincer, nu știu alții cum sunt, cum merg ei la mare, de câte ori merg, în ce perioade etc. dar un lucru pot spune clar și răspicat despre mine și familia mea: de 13 ani mergem în draci în vacanță pe litoralul românesc! In sensul bun, în sensul ăla ”de nu ne mai săturăm”, gen. Locuim lângă Buvurești, în Bragadiru, ca să se înțeleagă de la început cam pe unde ne situăm geografic.

Mda, eu unul, eram cu muntele de felul meu. Asta pe când eram încă în liceu și un pic după, pentru că totul s-a schimbat din momentul în care am întâlnit-o pe ea. Da, exact soția mea de acum. Să tot fi trecut niște ani din 2001 până acum, iar de atunci, marea a devenit una dintre cele mai dragi destinații de vară, și numai de vară, după cum o să vezi mai departe.

Dacă la început, în primii ani mergeam doar o dată la mare, și pe atunci prin gazdă, după o perioadă, am început să căutăm pe net: cazare litoral, iar ofertele de cazare de bun gust, la pensiuni și hoteluri au început să apară din ce în ce mai des, odată cu dezvoltarea online-ului.

BOOM-ul a venit la primul an de după nașterea fiicei, prin 2007, pentru că, na, toată lumea simte nevoia de a duce copilul peste tot, să-i arate cât mai mult din locurile astea pe care le avem. Astfel excursiile de o zi – două sau trei au devenit normale. Apoi din ce în ce mai multe și mai lungi pe măsură ce Alexia, fata noastră, creștea.

Și, deși, am tot ieșit din țară, pe la greci, pe la bulgari, un feeling aparte l-a avut mereu marea noastră. Și am tot străbătut-o de la Vama Veche până la Plaja Corbu. Dincolo de Corbu e în plan, spre Deltă. Cum ziceam, am ieșit în ultimii ani, profitând de căldura din ianuarie, iarna la mare după cum se vede în colajul de mai jos.

din diverși ani. 2017 – 2019 (iarnă – vară)

Și tot de câțiva ani încoace, după perioada cu fii-mea micuță, când mai trăgeam pe la Eforie Nord, am început să venim în Mamaia, pentru ca mai apoi, în ultimii 3 ani să căutăm cazare Mamaia Nord și să ne retragem spre Năvodari, cum ar veni, în zona asta mai liniștită și în plină construcție, un pic haotică. Deși preferăm plimbările de seară în Mamaia centru și minunata Constanța cu Centrul Vechi și faleza.

Exact, ce ziceam, parcă nu ne săturăm niciodată, iar portul Tomis ne place extrem de mult, deși marea nu se vede de acolo, din portul cu ambarcatiuni. Și tocmai pentru că nu ne săturăm, am avut anii aceștia ieșiri la mare și de câte cinci ori, in vacanțe mai mici sau mai mari, grație și autostrăzii ce face legătura mult mai rapid decât în anii 2000.

Bine, putem spune că sejururile mai dese din ultima perioadă le putem pune și pe seama cardurilor de vacanță cu care achităm serviciile de cazare și masă (de regulă mic-dejun sau demi-pensiune, că nu ne-au plăcut niciodată serviciile all inclusive) mare parte, achiziționând din timp, din perioada primăverii, de obicei, pentru un discount mai mare.
Știu că unele hoteluri încearcă să atragă prin diverse programe și activități interesante, cu excursii spre Deltă, zona Dobrogei vechi, cetatea Histria, Enisala etc. dar noi am preferat de fiecare dată să mergem singuri, unde am avut chef. Nu am nimic împotrivă, din contră, mă bucur că se încearcă diversitate tot felul de activități pentru a mai schimba câte ceva, dar încă o mai haiducim, așa, cât ne mai putem permite, din toate punctele de vedere.

Acestea fiind zise, în încheiere las aici un clip, un fel de vlog, în care apărem noi și marea într-un ianuarie 2018 😀

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

One Reply to “Marea noastră va avea mereu un feeling aparte”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.