Cum să-ți construiești Visul de-o Viață: O CASĂ!

Exact cum zice a și poetul-nepereche, Eminescu (nu bag mâna în foc pentru asta, însă)

Am garsoniera mea, vibrează a viață
Vreau casa mea, frumoasă, îndrăzneață,

Să atingă noaptea cerul înstelat
Eu dorm, visez, mă trezesc într-un palat?


Da, am o garsonieră! Stau cu fetele în ea de mai bine de cinci ani. Soția și fiica. Na, e Prima Casă. Prima noastră casă. Așa cum ea, în rate, dar e a noastră. Au fost cinci ani foarte mișto. Cartier nou, Bragadiru, adică în afara Bucureștiului, am un câmp întreg desfășurat la picioare. Am prins niște apusuri de vis, avem fazani, făzănițe și iepuri de câmp. Când și când avem și oi. Da, mai trec pe aici, de la stâna din apropiere. Curând n-o să mai fie la cum se construiește.


Mergem pe al șaselea an, DAR o minune se va întâmpla. Vom avea… (sunet de tobe, va rog) prima nostră casă pe pământ, cum se zice ca să faci o diferență de o casă așa, aievea.

Da, s-a întâmplat să putem bate palma cu un constructor ce ne va da casa la cheie prin februarie-marite 2018, după ce am vândut un teren cu ajutorul unui evaluator ANEVAR.  Evaluator ce ne-a oferit un raport legat ce prețurile reale de pe piață. Deci, fapt real! Acum, revenind la construirea casei propriu-zis, sper să nu fie o iarnă prea capricioasă, iar treburile să meargă după programul stabilit.

Încă visăm până vom păși pentru prima dată în ea, însă primul pas a fost să ne uităm pe proiecte case și să vedem ce ni s-ar potrivi cel mai bine, cu ajustările aferente, având în vedere dimensiunile terenului pe care îl avem.

Ține minte! Îți trebuie minim trei metri de la cel mai apropiat vecin, de-o parte și de alta a casei! Asta ne-a cam încurcat putin, având în vedere cât este de îngust terenul, dar am găsit ceva ce ni se potrivește.

Da, într-un final ne-am ales prin luna august, proiectul. Seamănă destul de mult cu un proiect de casă găsit la AIA Proiect, având în vedere că va fi o casă cu aer modern.

aia proiect

Avem fundația aproape gata, acum la început de octombrie. Inca mai visăm la cum va arăta și la cum ne vom bucura de ea. Prin ochii fii-mii, care are 11 ani, văd cum casa va fi invadată de colegele și prietenele de la școală, iar punctul culminant va fi desigur, anul viitor, când ne dorim ca ziua ei de naștere s-o facem acasă. Gata cu pseudo-locurile de joacă sau de spații din parc. Ne dorim un party, afară în curte, cu muzică și DJ (având în vedere că fii-mea face StreetDance de vreo 3 ani), cu cocktailuri pentru copii și părinți, cu locuri frumoase, special concepute pentru fotografie (vezi plaja Vama Veche, cu cadre de uși, ferestre, mese cu scaune, atât că nu va fi marea în fundal).

Cum grădina-mi este populată cu destul de mulți pomi fructiferi, vor fi, categoric, hamace pentru leneveală, WiFI peste tot, inclusiv la cotețul de găini. Da, avem un coteț nou pentru cele 20 de găini și găinușe mici. Practic, ouă din belșug. Ah, să nu uit de cele 10 pisici ce ne populează, momentan, curtea.

Nu știu cât vor mai sta prin preajmă având în vedere, însă, că vom avea un câine de curte și unul de casă, ca să zic așa. Deci, le prevăd un viitor nu tocmai luminos, dacă nu se vor împrieteni cu patrupedele lătrătoare.

Revenind la casă, am optat pentru un proiect care se va desfășura pe o amprentă de 76 mp, de tip Parter plus Etaj, cu trei dormitoare, living deschis cu bucătăria, birou, trei băi, dressing, un balcon mic și unul mare, generos, care va acoperi o parte din terasa ce va fi în spatele casei, cu vedere spre grădină.

Mai mult decât atât, în fața casei avem o căsuță de vară din lemn (sistem nut și feder) cu verandă ce-mi va servi (sper!) drept atelier de creație pentru viitoare proiecte vido și foto. Uuu, de-abia aștept! Iar cireașa de pe tort va fi iarna când se va transforma în căsuța lui Moș Crăciun, gen și-n care vom invita prietenii să bem o cană de vin fiert, un ceai și să degustăm o jumară-două.

Îmi doresc ca-n nucul cel bătrân, dar încă foarte viguros, să fac o căsuță, din aceea de tip ”tree house”, dar nu cățărată prea mult în nuc, însă destul de alambicată și frumoasă încât să pară desprinsă din povești. Intotdeuana mi-am dorit o astfel de căsuță pentru mine, numai că acum i-o pot oferi fii-mii și altor copii ce vor veni pe la noi.

Vreau sa am o curte de poveste, dar mai întâi va trebui să terminăm casa. Asta este cel mai important, așa că după ce vom temrina, restul va veni de la sine. Adică, gazon în mare parte, loc de parcare pentru două sau trei mașini, dar cât mai verde, fără a folosi prea mult ciment, flori peste tot prin curte, pomii uscați (am vreo doi), vor fi toaletați și voi face în așa fel încât să le dau viață din nou (am câteva idei interesante).

În încheiere vă las aici un link de pe blogul meu în care spun mai multe în videoul special conceput pentru viitoarea noastră casă de vis.

aia-proiectArticol pentru Aia proiect și SuperBlog 2017

sursa foto: arhiva personala (facebook)
                    aia proiect

 

 

One Reply to “Cum să-ți construiești Visul de-o Viață: O CASĂ!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.