Robert și Scarlett- Pierduți printre bulgari (jurnal de vacanță)

Lăsând la o parte costumul meu de Iron Man, mi-am luat o binemeritată vacanță după nebunia din Infinity War. Adevărul că prea mulți Avengerși din ăștia, pe metrul pătrat, este destul de stresant.

Așa că având în vedere faptul că atât eu, Tony Stark, pardon Robert Downey Jr., cât și ceilalți colegi de platou suntem pe val de câțiva ani, nu prea mai știm pe unde să ne mai petrecem vacanțele și cumva trebuie să ne relaxăm și noi. Bine, am putea să punem ”mână de la mână” și să cumpărăm, dau un exemplu aleator, stațiunea Mamaia din România.

Da, să fie numai a noastră și să avem parte de liniște și feriți de priviri indiscrete sau de ”pot să fac și eu un selfie cu tine?”. Cum ar fi asta? Parcă văd în presa din România:

 – The Avengers au devenit mamaioți cu acte-n regulă: au cumpărat Mamaia! – 

sunny beach
La Sunny Beach. Bulgaria


Dar cum noi suntem the good guys, nu-i putem priva pe turiștii români de cea mai spectaculoasă stațiune a lor. Ei unde se vor duce? La… cum îi zice… a, da, la Cap Aurora?  🙂 Nu se face, noi suntem cei care salvăm lumea.

Deci, ca să nu o mai lungesc, că parcă văd că mai vin cine știe ce orătănii interstelare și mă cheamă ăștia să mai tragem niște cadre, am luat-o de-o aripă pe Natasha Romanov? Pe cine? Da, mă, pe Black Widow. Adică pe Scarlet Johansson, dacă vreți așa.

Da, știu că e iubita lui’ ăla mare și verde, Hulk, dar aia e în film, nu în viața de zi cu zi. Aici, tot eu sunt cel mai… cum se zice la voi, ăăă… ”boss dă boss”, ”șmecher dă Dorobanți”, ”bossulică”, ”bossultan” și alte derivate, pe care nu le înțeleg. 🙂

Mi-am dorit să merg împreună cu Scarlett, incognito, undeva unde ar fi imposibil să fim recunoscuți, adică dacă ne va vedea cineva să-i năucim: ”Cei doi aici?! N-are cum! Nu sunt ei!”

Mult mai lejer decât să umblăm deghizați cu peruci și bărbi, zic eu. O șapcă, pălărie de soare și ochelari, pot face minuni într-o combinație cu o stațiune și hotel în care nimeni nu s-ar gândi că am avea ce căuta pe acolo.

Așa că am pus mâna pe telefon, a se citi că l-am pus pe asistentul meu vocal J.A.R.V.I.S. că-l am în varianta Beta și-n realitate, să-mi găsească o astfel de destinație de vacanță.

Nu știu cum naiba a ajuns el să-l sune exact pe un prieten de-al meu din România, cel ce deține Christian Tour, cel mai mare tour operator de vacanțe charter din România, o țară din marginea Europei, mai spre ruși așa, dacă tot e Scarlett un pui de rusoaică în film.

Da, și cum ziceam, eu de obicei fac ce zice J.A.R.V.I.S. nu ce face el, așa că m-am lăsat pe ”mâna” lui și iată-ne în drum spre, țineți-vă bine, Sunny Beach. Nu, că asta nu este în Tenerife, Grecia, Turcia sau Egipt, este în Bulgaria!DAR ca să ajungem la Sunny Beach, la hotelul MPM Kalina Garden, e musai – cum zice românul – să aterizăm la Budap… București, așa. Dacă ne dorim să o ardem incognito, facem totul ca la carte, mai ales că simt că va fi o aventură pe cinste. Am fi putut să aterizăm la Burgas, în apropiere de Sunny Beach, dar am vrut să vedem și Micul Paris. Over and Out, momentan.Salut, din nou, am aterizat cu bine pe aeroportul din București care este capitala României, și după ce am luat un taxi din aeroport, care a costat mai mult decât la New York, am mers la un hotel pentru a sta o noapte și să ne mai revenim. Urma ca a doua zi să ne îmbarcăm pentru Sunny Beach.

Stupoare, Micul Paris e un fel de Paris mare, dar foarte atins de arhitectura comunistă. Ne-am plimbat fără stres, puțin, prin parcul Herăstrău și am văzătat și Muzeul Satului, ceva legat de istoria românilor. Recomand mitch, sau mich, mici.

A doua zi am luat autocarul, branduit cu vacanțe Christian Tour, cu destinația Bulgaria. Nu ne-a recunoscut nimeni până acum, deci totul merge conform planului, zici că jucăm în alt film, un fel de agenți sub acoperire de data asta… turiști sub acoperire care ” se întoarce”

Am mers cale de vreo 400 de kilometri cu autocarul modern și aproape că nu ne-am resimțit după un astfel de drum, deși le lipsesc în mare parte autostrăzile. Dacă îmi aduc aminte, este numai o bucățică de vreo 100 de km până în Varna și puțin după. Psst, astea tot de la J.A.R.V.I.S. le știu, desigur.

Am ajuns la hotelul MPM Kalina Garden, hotel de 4 stele (inimioare pe site-ul Christian Tour), la care avem un pachet de 7 nopți cazare cu All Inclusive Premium. Totul pentru numai 290 de euro în iunie! De persoană, desigur.

Îți dai seama cât de ieftin poate să fie pentru noi?!  Nu zic, cred că este ieftin și pentru oamenii cu venituri modeste, având în vedere ce oferte știe să aleagă J.A.R.V.I.S. Partea mișto la tot tripul ăsta este că ne putem bucura și de mare, și de piscină, TV satelit, minibar și plimbări prin împrejurimi.

Da, deja ne-am acomodat după prima zi. Sunt turiști aici din Rusia, Anglia și Germania, câțiva și din România. Este un mix interesant, dar, na, este o destinație modestă la bani care oferă clipe de relaxare, incursiuni interesante pe insula din apropiere, Nessebar, care e plină de căsuțe din piatră și lemn cu arhitectură locală și multe ruine ale unor lăcașuri de cult, destul de vechi.La hotel nu avem ce să reproșăm, mulțumesc J.A.R.V.I.S. din nou,  pentru că avem chiar și piscină interioară și sală de fitness, SPA, aer condiționat, schimb valutar etc. M-am plimbat cu Scarlett, seara pe faleză, cu picioarele prin apa sărată a mării, am jucat mini-golf pe promenadă și chiar ne-am făcut niște portrete schițate în creion de un artist. Era să fim deconspirați, dar i-am zis că suntem niște dubluri ce joacă într-un film de categorie B și filmăm prin apropiere. 🙂

Am luat masa, deși avem All Inclusive Premium, la tot felul de restaurante mai mult sau mai puțin dubioase, tocmai pentru a lua simți cât mai mult vibe-ul locului. Ne-am cumpărat suveniruri din alea cu magnet, vreau să-mi pun unul cu I Love Bulgaria pe costumul de iron Man, ar fi fun, zic. 🙂

Insula aceea, Nessebar, ne-a dat pe spate, pentru că nu ne-am mai putut dezlipi de ea. Am mers zilnic, aproape, acolo. Am admirat răsărituri dar și apusuri impresionate, am făcut înconjurul insuliței la pas, am mâncat înghețată, am intrat în câteva bisericuțe, am făcut o grămadă de fotografii, am vorbit cu pescărușii și am mers cu un fel de trenuleț care face legătura dintre Sunny Beach și Nessebar.


Nu am fost recunoscuți de nimeni, deși la un monet dat un copilaș, se uita insistent la mine și zicea ceva cu Iron Man, dar părinții râdeau un pic încurcați. Mai ales că și eu insistam că sunt Iron man, ca sa le fac jocul. Nu m-au crezut, deși le-am spus. Vedeți cât de atipic poate să fie totul? Locația și contextul îți poate dicta ce să crezi și ce să nu crezi.

Nu este o stațiune de lux, deși am fi putut avea un hotel mai luxos, totul este să simți un vibe pe care nu l-ai mai simțit, să trăiești fiecare clipă de vacanță, să te poți întoarce cu amintiri pe care să le prețuiești peste timp.

Atât eu, Robert Downey Jr., cât și Scarlet Johansson, ne-am întors după mai bine de o săptămână, refăcuți, cu mai multă poftă de filmări grele și cu speranța că următorul film cu Avengeri va fiu unul dintre cele mai bune.

Printre altele, am tras câteva cadre funny în momente de relaxare. Na, tehnologia asta… Dă-i un Play cu Sunet, please! 🙂


Mulțumesc Christian Tour, mulțumesc Bulgaria și Sunny Beach. A, și mulțumesc J.A.R.V.I.S., ești pe calea ce bună, aproape de ieșit din varianta Beta. 🙂

Mai jos, dar și împrăștiate mai sus, las câteva fotografii de la un anume Marius Mandache, care m-a ajutat cu traducerile din engleză în bulgară și invers. Mare om, mare caracter, mare blogger. 🙂

Nu uita să arunci o privire peste ofertele de vacanță de la Christian Tour pentru că prețurile sunt printre cele mai bune din piață, iar varietatea lor bate orice concurență. Să nu ziceți că nu v-am spus!

Over and Out!

Articols de vacanță scris pentru Spring SuperBlog 2018

 One Reply to “Robert și Scarlett- Pierduți printre bulgari (jurnal de vacanță)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.